הבעיה שלי גופנית או נפשית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבעיה שלי גופנית או נפשית?
    ריבקה
    15/04/2013

אני בת 52. מזה כחודשיים אני סובלת מצפצופים רעשים ממושכים באוזניים. לפעמים תחושת לחץ וצריבה בבית החזה,לפעמים תחושת חשמל זרמים מתחת לבטן הקטנה באזורים האינטימיים,לפעמים כאבים חזקים ברגליים בעיקר רגל שמאל גם תחושת חשמל ובאזור הקרסול וכף הרגל תחושת נימולים דקירות זרמים תרדמת שריפה. אני מוטרדת מכל הדברים הללו ואין לי מושג ממה פתאום כל זה היתחיל אצלי לפני כחודשיים. אני בדרך כלל אישה בריאה ואף פעם בחיי לא עברתי שום ניתוח ולא נזקקתי אף פעם לטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי. לפני 3-4 חודשים פתאום היתחלקתי במדרגות ונפלתי והיו לי כאבי גם ורגליים ואחרי יומיים שלושה ימים עברו כאבים חזקים. אני מרגישה שכאבים ותחושות שציינתי לעיל,ממשיכים בכל שעות היממה בכל מצב כשאני יושבת עומדת ושוכבת,אך כשאני הולכת לא כל כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבעיה שלי גופנית או נפשית? - תגובה

ורד מור
    15/04/2013

שלום ריבקה
    נשמע שהדבר הנבון ביותר יהיה ללכת ולהבדק אצל רופא. לא ציינת אם עשית זאת. בדרך כלל כשנשללת בעיה פזיולוגית אנו מחפשים הסברים נפשיים. הגישה ההוליסטית אכן מדברת על השפעה הדדית של הגוף על הנפש והנפש על הגוף אבל חשוב לוודא שלא נגרם נזק מהנפילה או שהתפתח משהו אחר. הגוף הוא מכונה דינאמית שמשתנה כל הזמן ומספקת איתותים שחשוב להקשיב להם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה שלי גופנית או נפשית? - תגובה

מנשה כהן
    15/04/2013

שלום. אני מניח שהתייעצת ונבדקת על ידי רופא. בהנחה הזו נראה שעברת "שוק" או טראומה מעצם הנפילה וההפתעה ומכך שהרגשת השלמות, הבטחון והשליטה שלך נפגעו.

הגוף יכול לבטא חרדה ומצוקה בדרך של תחושות וכאבים שונים ולהגיד דברים שאת לא אומרת לעצמך או לא מרשה לעצמך להרגיש.

מה חשבת ברגע הנפילה? מה אמרת לעצמך? מה הרגשת בזמן הנפילה ואחריה? איך חלפו הכאבים לאחר יומיים-שלושה? בעזרת תרופות? או חלפו מעצמם? מה את חושבת עכשיו על מה שקרה?

אלו שאלות שפסיכולוג היה מעלה בפגישה אתך. את יכולה אפילו לנסות לכתוב כאן את תגובותייך ואחזור אליך, או ספרי את הדברים לאדם קרוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו