מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבעיה שלי גופנית או נפשית?ריבקה15/04/2013
אני בת 52. מזה כחודשיים אני סובלת מצפצופים רעשים ממושכים באוזניים. לפעמים תחושת לחץ וצריבה בבית החזה,לפעמים תחושת חשמל זרמים מתחת לבטן הקטנה באזורים האינטימיים,לפעמים כאבים חזקים ברגליים בעיקר רגל שמאל גם תחושת חשמל ובאזור הקרסול וכף הרגל תחושת נימולים דקירות זרמים תרדמת שריפה. אני מוטרדת מכל הדברים הללו ואין לי מושג ממה פתאום כל זה היתחיל אצלי לפני כחודשיים. אני בדרך כלל אישה בריאה ואף פעם בחיי לא עברתי שום ניתוח ולא נזקקתי אף פעם לטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי. לפני 3-4 חודשים פתאום היתחלקתי במדרגות ונפלתי והיו לי כאבי גם ורגליים ואחרי יומיים שלושה ימים עברו כאבים חזקים. אני מרגישה שכאבים ותחושות שציינתי לעיל,ממשיכים בכל שעות היממה בכל מצב כשאני יושבת עומדת ושוכבת,אך כשאני הולכת לא כל כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה שלי גופנית או נפשית? - תגובה
ורד מור15/04/2013שלום ריבקה
נשמע שהדבר הנבון ביותר יהיה ללכת ולהבדק אצל רופא. לא ציינת אם עשית זאת. בדרך כלל כשנשללת בעיה פזיולוגית אנו מחפשים הסברים נפשיים. הגישה ההוליסטית אכן מדברת על השפעה הדדית של הגוף על הנפש והנפש על הגוף אבל חשוב לוודא שלא נגרם נזק מהנפילה או שהתפתח משהו אחר. הגוף הוא מכונה דינאמית שמשתנה כל הזמן ומספקת איתותים שחשוב להקשיב להם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה שלי גופנית או נפשית? - תגובה
מנשה כהן15/04/2013שלום. אני מניח שהתייעצת ונבדקת על ידי רופא. בהנחה הזו נראה שעברת "שוק" או טראומה מעצם הנפילה וההפתעה ומכך שהרגשת השלמות, הבטחון והשליטה שלך נפגעו.
הגוף יכול לבטא חרדה ומצוקה בדרך של תחושות וכאבים שונים ולהגיד דברים שאת לא אומרת לעצמך או לא מרשה לעצמך להרגיש.
מה חשבת ברגע הנפילה? מה אמרת לעצמך? מה הרגשת בזמן הנפילה ואחריה? איך חלפו הכאבים לאחר יומיים-שלושה? בעזרת תרופות? או חלפו מעצמם? מה את חושבת עכשיו על מה שקרה?
אלו שאלות שפסיכולוג היה מעלה בפגישה אתך. את יכולה אפילו לנסות לכתוב כאן את תגובותייך ואחזור אליך, או ספרי את הדברים לאדם קרוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)