מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך להתמודד עם נפילה ריגשית?דנה17/05/2013
אני בראשית שנות הארבעים שלי אמא לשני ילדים בגילאים צעירים. הבאתי ילדים דרך טיפולים. לפני זמן מה ניסיתי להרות בפעם השלישית (עם עוברים מוקפאים שנשארו לי מטיפול קודם). הטיפול לא הצליח ונכנסתי להרגשה קשה. פתאום הנושא של הילד השלישי הפך לאישו ואני ובעלי דיברנו על זה והבנתי שזה כנראה כבר לא יקרה. תחושות קשות מציפות אותי. הצער שעשר שנים ראשונות היינו בלי ילדים כנראה הביא לכך שלא יהיה לי ילד נוסף. העובדה גם שעד עכשיו לא ביססתי את עצמי בשוק העבודה מאוד מעיקה עליי. בייחוד שהשקעתי שנים של לימודים. התמודדות נוספת עם השומן שצברתי. אני שונאת את הגוף שלי. ברקע יש אמא שלי שכל הזמן חולה וכאובה אבל למרות זאת עוטפת ומפנקת . אבל אותי זה כל הזמן קורע. והכי מפריע לי זה שאין קשרי משפחה קרובים ואין גם חברים קרובים מין תחושת בדידות כזאת מגעילה. דווקא עכשיו שהבת שלי מגיעה לכיתה א' ואני צריכה להיות הכי מאושרת אני מרגישה מרוסקת. אני כל הזמן מתעסקת ברגשות ובקושי בהשגת במטרות. כאילו אני רואה חומה שלעולם לא אעבור אותה.
תודה על ההקשבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא אותה בחורה שכתבה הודעה מלמטה
דנה17/05/2013יצא באופן מיקרי שלשתינו אותן שמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להתמודד עם נפילה ריגשית? - תגובה
ורד מור19/05/2013שלום ליטל
החיים שלנו כאן הם מאתגרים. עלינו להתמודד עם דברים רבים, עם מציאות שניראית לנו לא פעם לא רצויה, עם אנשים, גם קרובים, שלא עומדים בציפיות שלנו , עם משברים, עם מתחים , עם אכזבות ועוד ועוד. נוסיף לזה את זה שאת בת ארבעים, גיל בו הרבה אנשים מתבוננים בחייהם ומעלים שאלות ונבין שהתחושות שלך משותפות להרבה אנשים בזמן זה או אחר בחייהם והן חלק מהתמודדות עם המסע הזה שנקרא חיים.
ישנה אמירה שאומרת שאנחנו לא תמיד מקבלים את מה שאנחנו רוצים אבל מקבלים את מה שאנחנו צריכים .אני אישית, למדתי במהלך חיי שהרבה דברים שקרו לי או שעדיין קורים ואני נוטה לשים עליהם תוית אוטומטית של דבר רע אינם בהכרח כך. אני מאמינה שיש סדר ביקום ושדברים קורים למען תכלית מסויימת שהיא תמיד לטובתנו. תפקידנו הוא למצוא אותה ,ללמוד ממה שקורה ולבחון כיצד ניתן לשפר את זה. יש לנו הרבה כוח ביצירת חיינו ולגישה שלנו חשיבות רבה. ישנם דברים שהם בשליטתנו וישנם כאלו שאינם. אני חושבת שקודם כל כדאי לעשות את האבחנה הזאת ולהתעסק במה שבשליטתנו.לוותר על תחושת הקורבן ולהתחבר לחלק היוצר מציאות אחרת. אם את אכן מרגישה חומה כפי שתארת תמיד ישנה האפשרות לפנות לאנשי מקצוע שמיומנים בלעזור לחצות חומות שכאלו. החיים המספקים יותר עבורך עדיין מחכים שתממשי אותם...זה אפשרי!
שבוע טוב
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה למילים המחזקות! כתבתי לך עוד
דנה20/05/2013החלטתי לגשת לטיפול כדי לקבל חיזוקים ולפרוק את אשר על ליבי. בעשור האחרון התמודדתי גם עם הרבה מקרי מוות של אח ואבא והורים של בעלי ודוד יקר שלא הוסיפו לי חדווה.
האם בדבריי משתמע שאני מרגישה כקורבן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה למילים המחזקות! כתבתי לך עוד - תגובה
ורד מור20/05/2013היי ליטל
שמחה לשמוע שבחרת ללכת לטיפול לפרוק ולהתחזק. בכל פעם שאנחנו מרגישים פאסיבים מול מציאות אנחנו מרגישים במידה מסוימת קורבן של הנסיבות, לרובנו יש את המקומות הקורבניים במידה זו או אחרת. מזמינה אותך להתקשר אלי אם את זקוקה להכוונה או הבנה נוספת.
יום טוב
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)