טיפול למציאת זוגיות ויציאה מקשר רע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול למציאת זוגיות ויציאה מקשר רע
    מישל
    15/08/2013

שלום,
    אני בת 32, ומעולם לא הייתה לי זוגיות. אני מאוהבת כבר שנים בחבר טוב שלי, איתו אני גם שוכבת, הוא מודע לאהבה שלי אליו ולא משיב לי אותה חזרה. עם זאת אנחנו לא מסוגלים להפסיק לשכב, או להתראות, שנינו מודים שהתמכרנו זה לזו ואני מרגישה שאני טובעת עמוק בתוך חול טובעני ולא מצליחה למצוא את דרכי החוצה.
    אני ממש רוצה מערכת יחסים זוגית טובה והדדית ויודעת שעלי להפסיק את מה שקורה איתו כדי לאפשר לזה לקרות. הסיפור איתו היא דילמה ארוכה ובמשך שנתיים הוא שכב איתי ועם חברה טובה שלי. מה שגרם לניתוק הקשר ביני ליבנה ובכל זאת זה לא גרם לי להפסיק לרצות אותו או להיות איתו. והפגיעה היא מאוד קשה, אני מוצאת עצמי בוכה המון, על הקשר הזה, על הקשר הטוב שאין לי, על הבדידות.
    החלטתי ללכת לטיפול כדי להבין מה מונע ממני לצאת מקשר הרסני לטובת חיפוש קשר טוב ומפרה. התנסיתי בעבר באימון אישי בן 12 מפגשים שעזר לשניה וחצי בערך ואז השפעת האופוריה התפוגגה, והייתי אצל פסיכולוגים רבים לאורך שנים, אך כבר כשמונה שנים לא ראיתי פסיכולוג משום סוג.
    אני חוששת שלא אבזבז כספים על טיפולים שאינם מתאימים לי, כי אין לי הרבה ממון מלכתחילה. איזה סוג טיפול כדאי לנסות בשלב זה? האם יש לכם כמה חיזוקים או המלצות פעולה שאוכל לקחת איתי לבינתיים (אני יודעת שתהליך טיפולי הוא ארוך וזקוקה למעט חיזוקים לפחות לעת עתה...)?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול למציאת זוגיות ויציאה מקשר רע - תגובה

ורד מור
    16/08/2013

מישל יקרה
    נשמע שאת בהחלט מודעת לעצמך ולסיטואציה . על פי נסיוני, אימון אישי יכול לעזור במקרים רבים אך לא בדבר כזה. מערכות יחסים ,בייחוד זוגיות הינן מורכבות ולא תמיד אנו מודעים לכל מה שמפעיל אותנו שם . זו בהחלט נשמעת בחירה קשה שמשאירה אותך בתסכול מתמשך. מאחר וזמן רב לא היית בטיפול ,ויכול להיות שאת בשלה יותר למצוא פתרון היום,ממליצה לך לחזור לטיפול פסיכולוגי שמשלב ראייה הוליסטית או רוחנית יותר. מנסיוני, מערכות יחסים כאלו, עם חיבור חזק והרסני מושפעות לעיתים גם מחוויות שאינן קשורות לחיים אלו ואולי שווה לבדוק גם את האופציה הזאת. אם הנושא מדבר אלייך, ואת חובבת ספרים ממליצה לקרוא את ספריו של בריאן וייס, בניהם "רק האהבה היא ממשית".
    ואפרופו אהבה, החשובה ביותר היא האהבה שלך לעצמך. האם מהמקום של אהבה לעצמך את בוחרת להישאר במקום הזה? אם לא, וכך זה נשמע, מצאי את הכוחות למצוא את הדרך החוצה, ועדיף עם איש מיקצוע שאינו מעורב רגשית כמוך ויוכל להיות המצפן לבחירות אחרות, מוצלחות יותר עבורך. בטוחה שהן מחכות לך....
    ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו