מבט על ילדים שגדלים במשפחה נרקסיסטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבט על ילדים שגדלים במשפחה נרקסיסטי
    גלית
    13/05/2014

קראתי את המאמר שלך בנושא שפורסם ברשת. ויש לי כמה שאלות מאחר ונראה לי שנמצאת בזוגיות כזאת. האם הם מודעים להתנהגות האלימה פרוורטית נרקסיסטית שלהם? מתכוונת, האם הם שולטים באותה אלימות? האם יש טיפול לילד (עכשיו כמובן בוגר מאוד) שהופך להיות אלים בצורה פרוורטית נרקסיסטית?

המון תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מבט על ילדים שגדלים במשפחה נרקסיסטי - תגובה

מנשה כהן
    11/12/2014

שלום גלית ולאורחי הפורום לאחר זמן רב שנעדרתי מכאן

לשאלתך, שהיא שאלתם של רבים, בנוגע להורות או זוגיות נרקיסיסטית -

לאדם שיש לו מאפיינים "נרקיסיסטיים" כמתואר במאמר שציינת [ כקול קורא במדבר - פורסם באתר "פסיכולוגיה עברית"] - אין מודעות מספקת או בכלל לצרכיו ולרגשותיו של האחר - ילד או בן זוג.

האחר צריך לספק לו צורך, וכשצורך זה אינו נענה יש דרישה, תובענות או תוקפנות שנראית לו מוצדקת. אפשר לומר, שאדם עם מאפיינים כאלה לוקה ב"עיוורון רגשי" שמתבטא בהעדר אמפתיה לאחר.

הטיפול שאני מקיים נועד לעזור לנפגעים להתמודד עם המצב בצורה מתאימה ולעשות תהליך נפשי קצר או ארוך כדי להשתחרר מההשפעה ההרסנית של יחסים מסוג זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו