מנשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנשה
    גל
    14/08/2015

שהייתי ילדה הייתה לי בעיה אסטתית שהיה אפשר להפטר ממנה. אבלאמא שלי הייתה פרימטיבית והשאירה לי את הצרה. בגללה ילדיםצחקו עליי והנפש שלי נשרטה. שגדלתי טיפלתי בזה לבד. אבל את הנפש כבר אי אפשר לתקן. אפשרלהגיד שאמא שלי הייתה נרקסיסטית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנשה

הוספת תגובה

• מנשה אתה יכול לענות בבקשה?

גל
    17/08/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה השאלה שלי

גל
    18/08/2015

יש לציין שאמא שלי דאגה לכל מחסורי. אוכל. בגדים. טיפולים. לימודים ועוד. אבל גדלת עם ראש למטה. אפילו האחים שלי צחקו עליי. היא לא ראתה כמה זה מפריע לי. וזה היה כל כך קל לטיפול כי זה בעיה אסטית ולא רפואית או פסיכולוגית. הייתי ילדה סקרנית ותלמידה טובה. אמא שלי גם פינקה אותי הרבה ולא סמכה עליי. אני לא מאשימה אותה כי זה מה שידעה. תמיד גם אמא שלי אמרה שאחרים הם יותר טובים. גדלתי להיות אדם מתוסכל ללא דרך. שלא יכול לקחת על עצמו דברים טובים.זה דבר שקשה לתקן בגיל מבוגר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה השאלה שלי - תגובה

מנשה כהן
    18/08/2015

גלית. מה שאת מתארת זה סוג של הזנחה, מעין עיוורון לצורך הרגשי שלך לטפל בבעיה ולשנות ההערכה העצמית ואת מעמדך בחברה.

מדבריך אני מבין שהיא לא ראתה אותך, את מה שאת, נתנה לך מה שאת לא צריכה [פינוק] ולא נתנה לך מה שאת צריכה - לסמוך עליך, לתת לך ביטחון, להקשיב לך, לזה שאת צריכה עזרה

לפעמים ילד או ילדה מקבלים "תפקיד" של מוזנח או שעיר לעזאזל עליו זורקים הכל.
    מבחינה זו - זהו עיוורון נרקיסיסטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה אומר שגם אני אהיה אמא כזו?

גל
    20/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה אומר שגם אני אהיה אמא כזו? - תגובה

מנשה כהן
    20/08/2015

גלית. כשאין מודעות אנחנו "מתגלגלים" בלי לשים לב ונוטים לעשות את הטעויות של ההורים. כשיש מודעות - הרשות נתונה, כלומר אנחנו יכולים לשנות..
    לפעמים זה יוצא הפוך: דווקא בגלל שהיה ככה את יכולה ללמוד להיות אמא קשובה לצרכים של הילדים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו