הפרעת אישיות גבולית ו-OCD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אישיות גבולית ו-OCD
    Doctor
    26/09/2015

וקיי, אני נמצא באמת במצב מאוד מאוד מורכב, והלכתי לאיבוד...
    אני מאובחן בהפרעת אישיות גבולית ו-OCD.
    עד גיל 19, די נמנעתי מכל דבר, והייתי סגור בחדר שלי ובמאין עולם משלי...
    בגיל 19 התחלתי להפגש עם פסיכולוג, נהיה בינינו קשר ממש ממש טוב, וממש התחברתי אליו...
    בגיל 21 אחרי משבר מיני רבים עזבתי אותו... מכמה סיבות:
    1. התחלתי להקשר אליו ולהיות תלותי ולראות בו כהורה, ונמאס לי רציתי לפתח את עצמי בלעדיו וכאב לי כל הזמן להרגיש רגשות נטישה ממנו
    2. על אף החיבור המדהים שהיה לי איתו.. לא הצלחתי לפתור בעיות מהותיות.. וכל הזמן נפלתי למשברים בחזרה
    3. כסף

נשארנו בקשר (פגישות אקראיות, אסאמס מדי פעם)- אבל לא משהו טיפולי ועקבי...
    העברתי את החיים שלי עד גיל 25 ממשבר למשבר, ממקום למקום...

בגיל 25 נחשפתי לתחום בהתפתחות אישית וקואצ'ינג.. בהתחלה לא האמנתי... אבל אחרי הצלחות מסוימות, התחלתי לפתח מוטיבציה והרגשתי שהגעתי הביתה וסוף סוף קיבלתי משמעות והצלחה לחיי... שדרכה גם השגתי הצלחות וגם על הדרך למדתי לאזן את עצמי ולהתמודד עם כל מיני דברים מהעבר, למדתי לחיות עם האובססיות שלי וזה לא דבר שהפריע באופן משמעותי

והיו לי כל מיני מטרות להשיג... כצפוי אחרי תקופה קצרה, עשיתי מעשה של הרס עצמי והתמכרות חדשה ונפלתי למצב נפשי קשה... המשכתי בתחום של ההתפתחות האישית אבל כל הזמן רציתי לחזור ליום של המשבר ולתקן את הכל...

יש איזו תחושה של משהו שהתחלתי ואני חייב לסיים אותו כראוי אבל בחיים אני לא אצליח לחזור לעבר ולסיים אותו כמו שצריך.. והתחושה הזאת מלווה אותי כבר שנתיים עד שפשוט אני לא יכול לעשות שום דבר, עד שלא יסגר המעגל שבלתי אפשרי לסגור אותו... זה כל הזמן מציק וכל הזמן שמה ואני לא יכול להמשיך...

חזרתי לבית של ההורים שלי.. ואני כבר שנה פשוט מסתגר בחדר.. לא יכו ללהמשיך, כל הזמן מחשבות על איך יכלתי לסגור את המעגל והוא בחיים לא יסגר...

כל הפעולות שלי נובעות מאופן אובססיבי, מהמקום האובססיבי הזה.. כדי למלא משהו.. או כדאי לעשות משהו שהייתי צריך לעשות אותו בעבר, הכל נורא נוקשה.. ואני בכלל לא חי את מה שאני כרגע .

ובגדול מתוך ההסתגרות שלי הגעתי לכל מיני תובנות ואבחונים לגבי המצב שלי...
    אני מאז שהייתי ילד כל פעם שקיבלתי משהו חדש הייתי רוצה לשמור עליו שיהיה מושלם (למשל נעליים חדשות, הייתי ממש נזהר לא ללכלך אותםם)

לפני שנתיים מה שקרה, זה שהגעתי לאיזשהו רגע שהייתי צריך להיות במיטבי והכל היה צריך להיות מושלם, ואז באתי והכנסתי את עצמי להרס עצמי, טראומה וחרדות ממש במומנט שהיה צריך להיות מושלם.... ואני פשוט מתאבל על זה... לא משנה שהתקדמתי מאז, אני עדיין אבל על זה ולא יכול להמשיך

תעזרו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות גבולית ו-OCD

הוספת תגובה

תמונה

• תובנה

Doctor
    26/09/2015

בגדול מתוך ההסתגרות שלי הגעתי לכל מיני תובנות ואבחונים לגבי המצב שלי...
    אני מאז שהייתי ילד כל פעם שקיבלתי משהו חדש הייתי רוצה לשמור עליו שיהיה מושלם (למשל נעליים חדשות, הייתי ממש נזהר לא ללכלך אותםם)

לפני שנתיים מה שקרה, זה שהגעתי לאיזשהו רגע שהייתי צריך להיות במיטבי והכל היה צריך להיות מושלם, ואז באתי והכנסתי את עצמי להרס עצמי, טראומה וחרדות ממש במומנט שהיה צריך להיות מושלם.... ואני פשוט מתאבל על זה... לא משנה שהתקדמתי מאז, אני עדיין אבל על זה ולא יכול להמשיך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תובנה - תגובה

מנשה כהן
    27/09/2015

שלום לך..
    קראתי בעיון את דבריך, והרי חומר למחשבה עבורך:
    א. האבחנות שהזכרת אומרות בעיקרון שזה טוב להיות בטיפול נפשי לאורך זמן
    ב. הקשר הטוב שיצרת עם המטפל מעיד שהיית בכיוון טוב- כי זה הבסיס ממנו מתפתח בטיפול והאישיות שלך
    ג. לעתים קשה לאשם לקבל את הטוב, אם הוא רגיל לרע ולשלילי, ואז שם לעצמו רגליים, כפי שציינת בתובנה שלך
    ד. הצורך בעזרה במאמן מובן כי את רוצה, ואולי גם צריך, "לחזק שרירים", לפתח את עצמך באופן מעשי
    ה. נראה לי אכן שפרפקשניזם הוא בעיה אמיתית בתפיסת המציאות: כל דבר שהוא "לא כמו" האידיאל -הוא לא טוב,,ואין לזה סוף. על זה צריך לעבוד, בטיפול ובחיים, ואולי לאמץ את הרעיון ש"האוייב של הטוב הוא הטוב מאד"
    בהצלחה ושנה של התחדשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תובנה - תגובה

מנשה כהן
    27/09/2015

שלום לך..
    קראתי בעיון את דבריך, והרי חומר למחשבה עבורך:
    א. האבחנות שהזכרת אומרות בעיקרון שזה טוב להיות בטיפול נפשי לאורך זמן
    ב. הקשר הטוב שיצרת עם המטפל מעיד שהיית בכיוון טוב- כי זה הבסיס ממנו מתפתח הטיפול והאישיות שלך
    ג. לעתים קשה לאדם לקבל את הטוב, אם הוא רגיל לרע ולשלילי, ואז שם לעצמו רגליים, כפי שציינת בתובנה שלך
    ד. הצורך בעזרה במאמן מובן כי אתה רוצה, ואולי גם צריך, "לחזק שרירים", לפתח את עצמך באופן מעשי
    ה. נראה לי אכן שפרפקשניזם הוא בעיה אמיתית בתפיסת המציאות: כל דבר שהוא "לא כמו" האידיאל -הוא לא טוב,,ואין לזה סוף. על זה צריך לעבוד, בטיפול ובחיים, ואולי לאמץ את הרעיון ש"האוייב של הטוב הוא הטוב מאד"
    בהצלחה ושנה של התחדשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תובנה - תגובה - תגובה - המשך

מנשה כהן
    27/09/2015

בעצם, אני מציע לך להיכנס שוב לטיפול, אולי אצל אותו מטפל. נאמר שכבר "השקעתו" בו ובקשר די הרבה..!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לא מאוניין

Doctor
    01/10/2015

יש לי קשר עמוק איתו, אבל משהו דוחה אותי מלחזור אליו...
    גם בגלל שאין תקווה שזה יניב משהו חדש, הבנתי כבר את המנטרות ששלו וזה לא הוביל אותי אף פעם למקום טוב (לא בעקביות בכל אופן) שנית, נמאס לי להקשר אליו ואז להרגיש נטוש...

אני לא יכול לתאר את הסבל, כמה מאסתי בחיים (אני רוצה את החיים יותר מדי- אבל אני לא מצליח לתפוס אותם)- נמאס לי כבר... 27 שנה של ציפיה, שאני מחכה, שאני חולם ומדמיין- לכלום !!! 27 שנה של סבל וכאב טהור, 27 שנה של כלום, כמו בבון- אוכל, מחרבן, הולך לישון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לא מאוניין - תגובה

מנשה כהן
    01/10/2015

שלום,
    תפנה למטפל או למטפלת אחרים. לבד לא טוב להישאר במצב הנוכחי!
    חבל על הזמן ..זה כמו לנסות לצאת לבד מביצה טובענית
    עשה זאת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אוקיי

Doctor
    01/10/2015

ברור.
    אולי אבל בעצם אני מזייף "סבל" כדי לחזור להיות "תינוק מפונק", אולי אני עושה את כל זה כדי לא להתאמץ? (ואז כל הכסף והכל זה בזבוז זמן)- זה מה שהפסיכולוג שלי טען.

האם לדעתך טיפול ב-NLP יכול להיות אפקטיבי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אוקיי - תגובה

מנשה כהן
    01/10/2015

אתה אומר שאולי אתה לא מאמין לעצמך ובעצמך
    כי גם להצליח יוצר בעיה: צריך לגדול, לקחת אחריות, ואי אפשר להישאר "תינוק מפונק".
    יכול לנסות NLP - אבל לאיזו מטרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בעיה נוספת

Doctor
    01/10/2015

יש לי בעיה, היום קבעתי לדבר עם אבא שלי על כמה דברים (וגם לבקש ממנו כסף לטיפול) אבל אני לא מסוגל לשבת איתו, אני מפחד, הוא מעורר בי כל כך הרבה שנאה וחוסר בטחון וחרדה וחשש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בעיה נוספת - תגובה

מנשה כהן
    01/10/2015

היי..אתה ממקד בזה את מקור הבעיה. אתה חש משותק אן מסורס על ידו? אתה לא יכול לעמוד על הרגליים שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כן

Doctor
    01/10/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בעיה נוספת - תגובה - תגובה

מנשה כהן
    02/10/2015

נראה לי שדי מקדנו נושא מרכזי אצלך שחשוב לטפל בו. קרא באתר שלי על "ההורים שלי"..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו