בכי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי
    רעות
    04/10/2015

לצערי, אני נוטה מהר להזיל דמעות ומתקשה לעצור אותן כשצריך...
    אני נמצאת כעת במיון מקצועי לתפקיד נחשק ובגלל תכונה זו אני נתפסת כ"לא בוגרת"
    ואני לא חושבת שיש קשר, אני מכירה את עצמי ויודעת שאני אחראית ורצינית,
    השאלה איך בתקופה קצרה אני אוכל לשנות את דעתם ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי

הוספת תגובה

תמונה

• בכי - תגובה

מנשה כהן
    04/10/2015

שלום,
    כדי להתייחס לשאלתך - צריך הבהרות:
    על מה את מגיבה כשאת מזילה דמעות? תני דוגמאות..האם זו הזדהות על מצב רגשי של אחרים? את עצמך - מרגישה "לא בוגרת", או רק את נתפסת ככה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אני

רעות
    05/10/2015

נרגישה בוגרת.
    עמדתי בהצלחה במצבים לא קלים.
    אני מזילה דמעות כאשר אומרים עליי דברים שאינם נכונים לטעמי, כששופטים אותי לא נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בכי - תגובה

ורד מור
    04/10/2015

שלום רעות
    אם זו אכן הסיבה היחידה בגללה הם קבעו שאת לא בוגרת הייתי אומרת להם בדיוק את זה. שאת לא רואה קשר בין רגשנות לבין בגרות ושאת מכירה את עצמך כאחראית ורצינית. אני בהחלט מסכימה איתך שזה לא בהכרח קשור. רגישות וגם רגשנות כמו כל תכונה אחרת יכולות גם לשרת לטובה, בייחוד ביחסי אנוש. מה שחשוב זה לתרגל את הניהול שלה והשליטה בה ככל שאפשר כך שלא תפריע לתפקוד ולתפקיד ולקחת גם עליה אחריות. וזו בגרות.
    בהצלחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איך שולטים

רעות
    05/10/2015

בתכונות אלו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איך שולטים - תגובה

מנשה כהן
    05/10/2015

שלום רעות,
    בהמשך לדברי ורד -
    נראה לי שאת מניחה, או מצפה, שאחרים יראו אותך "נכון"..כלומר כמו שאת רואה אותך..ואת מתוסכלת כשזה לא קורה כמו שאת רוצה

חשוב להבין שזוהי ציפייה לא ראלית ביחסים הבוגרים, בטח לא ביחסי עבודה.
    את לא שקופה, ולא נראה לי שהיית רוצה להיות שקופה

במקום להזיל דמעות, תפתחי מיומנויות להסביר את עצמך, לחיות במידה של אי ודאות, וסבלנות בניהול דיאלוג

חומר למחשבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איך שולטים - תגובה - תגובה

ורד מור
    05/10/2015

אכן, לשלוט אומר לבדוק ולאתר מה הדמעות אומרות. מה את מרגישה באותו רגע, ולנסות להעביר את זה למילים ולשיח נהיר שמאפשר לצד השני גם להבין. למידת איפוק עצמי וניהול נכון של רגשות אלו ,כמו כל רגש אחר שנוטה להתפרץ (כמו כעס) אלו מיומנויות שמיוחסות לאינטליגנציה הרגשית וניתנות לשכלול ותרגול בכל הזדמנות. תרגול חוזר של זיהוי וביטוי ישיר במלל אסרטיבי מאפשר דו שיח בוגר ויעיל יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו