מידע רפואי
פורומים
- בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- פסיכותרפיה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- שימור פוריות
- רפואת ספורט
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- גניקולוגיה - רפואת נשים
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- הפרעות שינה ועייפות
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- בחירת בן זוגיוכי21/10/2015
שלום,
אני מנסה להבין מדוע בחרתי בבן זוג(לשעבר) עם צורך לטפל בו,לשנות אותו,לתקן אותו.בחרתי גם במקצוע טיפולי.אני גרושה עם ילדים בשנות ה40 לחיי לאחר מערכת יחסים תלותית ואלימה רגשית.גדלתי בבית מזניח רגשית.כיום אין לי שום צורך בבן זוג שאטפל בו או אשנה אותו.
מנסה להבין באיזה מקום רגשי הייתי שהוביל אותי לבחור בבן זוג לשעבר.
תודה,יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת בן זוג - תגובה
ורד מור22/10/2015שלום יוכי
חסרים עוד פרטים כדי להבין את הסיבות לבחירה אבל באופן כללי אנו בוחרים בבני זוג שיעזרו לנו לפתור בעיות בלתי פתורות מעברנו ומיחסינו עם הורינו במטרה ליצור חוויה מתקנת. ישנם מקרים רבים בהם חוויה של הזנחה רגשית או חסך רגשי יוצרים את הצורך לטפל ולספק לאחרים את מה שנחסך מעימנו.
אנו מקווים בבחירה לחוויה מתקנת אך במקרים רבים מוצאים את עצמנו בחוויה דומה שמחזירה אותנו לתחושות דומות.
זה שאינך מרגישה כעת את הצורך לטפל ולתקן מרמז אולי על כך שאת מוכנה לחוויות אחרות וחדשות מספקות יותר.
זהו נושא מאוד מורכב ומעניין שקשה לסכם בכמה מילים.
יום טוב
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלורד
סיוון22/10/2015שלום לך,
תודה על תשובתך.
ארצה להרחיב עליי במטרה להמשיך את ההתייעצות איתך.
גדלתי בבית מזניח רגשית ללא אהבה,התעניינות ותקשורת עם ההורים,הייתי ילדה אבודה,מורעבת לאהבה,ללא ביטחון והערכה עצמית.בחרתי להתחתן עם אדם מנמיך מאוד ועם פערים עצומים ביננו בכל תחומי החיים.חוויתי מערכת יחסים אלימה רגשית,נוטשת ומזניחה.
אודה לך אם תרחיבי על הצורך בבחירת בן זוג מנמיך ומתפקד ברמה נמוכה ממני מכל הבחינות.(השכלה,ערכים) ועל הצורך לבנות אותו.
היום לא יעלה על הדעת להיות בקשר עם אדם שינמיך אותי ושיהיו לנו פערים גדולים.
י
תודה,יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלורד - תגובה
ורד מור22/10/2015הי יוכי
במסגרת מגבלות הפורום שהוא ציבורי ולא אישי ,ובהתחשב במה שכתבת, אוסיף ואומר שאנחנו נוטים לשחזר חוויות ילדות. אפשר להניח שמאחר וחווית הורים ללא אהבה או הערכה ועוד מאפיינים של אי כשירות רגשית ומאחר והמשאלה להורות טובה ומזינה רגשית, נמשכת באופן בלתי מודע, לגבר שהביא עוד מאותו הדבר.גבר ללא יכולת להזנה וקשב רגשי מספק שהמשיך להכאיב באותו פצע ישן של הערכה עצמית נמוכה. כילדים אנו חשים חסרי אונים מול הורינו כבוגרים אנו נשאבים לא פעם לחוויה דומה עם נסיונות לתקן את בן הזוג כך שישתנה ויספק את מה שהורינו לא הצליחו -זו תהיה החוויה המתקנת. בסופו של דבר ללא התערבות מקצועית ומודעות זה נשאר בגדר פנטזיה. הריפוי האמיתי בא מבפנים כשאנו מטפחים ומזינים את עצמנו וממקום מחוזק יותר בוחרים בחירות בריאות יותר. נשמע שהגעת למקום הזה. מאחלת לך בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ורד
יוכי23/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?