דיכאון פתאומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון פתאומי
    חני
    01/01/2016

שלום למנהלת הפורום.הייתי המון שנים בטיפול אצל פסיכולוגית והמצב שלי טוב מאוד.אבל קורה לי בשעות הערב שפתאום אני מקבלת דיכאון פתאומי.איך אפשר להתמודד ולשפר מצב רוח מיידי עם יש דיכאון פתאומי?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון פתאומי

הוספת תגובה

• דיכאון פתאומי - תגובה

ורד מור
    04/01/2016

שלום חני
    כשאת משתמשת במילה דיכאון אני מניחה שאת מתכוונת לסוג של עצב או דכדוך שבאים ועוברים. חשוב לעשות את ההבהרה הזאת כי ישנם מצבי דיכאון שהם קליניים וחורגים מסתם מצב רוח רע והטיפול בהם הוא מן הסתם שונה.
    הרגשות שלנו הם דינמיים ומשתנים. ישנם אנשים שנוטים למצבי רוח משתנים מורגשים וסוערים יותר ואחרים שנעים רוב הזמן על אותו ציר. כשאנו מתייחסים למצבי הרוח הנורמטיביים ולא כהפרעה או מחלה ,אני ממליצה קודם כל לקבל את זה שכבני אנוש, בדיוק כפי שהלב פועם והמחשבות באות והולכות גם מצבי הרוח יכולים להשתנות. הציפייה שלנו להיות תמיד בשמחה ולהרגיש טוב מאוד היא לא באמת ריאלית. הרבה אנשים חשים עם רדת החשיכה ושחרור המתח ממשימות ועסוקי היום -סוג של ירידת מתח שיכול להיות מלווה בתחושת ריקנות או דכדוך. כשאנו פחות עסוקים אנו מתכנסים פנימה ויותר מרגישים. כשזה קורה אני מציעה קודם כל לנשום ולתת לזה הכרה . להתבונן ברגש שעולה מבלי להיבהל ממנו. קבלה והכרה מספקים לא פעם הקלה מיידית :) לאחר מכן אפשר לבדוק מה הצורך שלנו ולתת אותו לעצמנו. לעיתים כוס שוקו חם , שיחה עם אדם קרוב או מוזיקה נעימה יכולים לשנות באחת את אותו מצב רוח קודר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו