מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמודדות עם דיכאוןאיריס16/01/2016
אני בדיכאון כבר כמה זמן וקשה לי לצאת מזה.אני בת 27 כרגע לא עובדת וגרה אצל ההורים.הוריי בזמן האחרון לא מסתדרים ביניהם,ואין לי אפשרות כרגע למצוא דירה משלי.לכן אני גרה אצל הוריי.אני צריכה לספוג את הריבים שלהם וזה קשה לי ומדכא אותי.אני בחורה בדרך כלל שמחה אבל בתקופה האחרונה שהוריי לא מסתדרים קשה לי עם זה וזה מכניס אותי לדיכאון.אשמח לדעת איך אוכל לחיות חיים שמחים,למרות מה שקורה בבית,כי קשה לי לראות את הוריי ככה וכרגע אין לי כסף לשכור או לקנות דירה לעצמי.אני גם סבלתי מדיכאון ממשבר שעברתי אבל אחרי שנים ארוכות של טיפולים מצבי טוב,חוץ מהדיכאון שמה שקורה בבית.אשמח לדעת מה הפתרון?תודה רבה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם דיכאון - תגובה
ורד מור17/01/2016שלום איריס
זה באמת לא קל לשהות באווירה קשה של מריבות חוזרות ונשנות, בייחוד של אנשים קרובים. קשה לא לספוג את זה. צריך להציב גבולות פנימיים ברורים ואבחנה בין מה שהוא שלי לבין של הורי. לעיתים אפילו להתנתק רגשית מהמריבות כדי לשרוד. יש אנשים שיותר קל להם לעשות זאת ואחרים רגישים יותר שמתקשים בכך.
לא ספרת אם יש לך עיסוקים אחרים ומה הם והאם את נמצאת כרגע בטיפול. מציעה לך להתמקד בחיים בחוץ ולנסות להתמלא ולשאוב כוחות מהם וכאשר את מגיעה הביתה, להיות כמה שפחות מעורבת בעניינם של הורייך. שהייה בחדר עם מוזיקה או משהו אחר שעושה לך טוב יכול לעזור להסיח את דעתך ממריבות הורייך. אם את במסגרת טיפולית כדאי להעלות את זה. חבל יהיה להישאב שוב לדיכאון לאחר שהתגברת עליו והרגשת טוב.
מאחלת לך להרגיש טוב ולדאוג לכך.
שבוע טוב
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איילה17/01/2016הייתי בשיקום עד לפני שנה,עזבתי את השיקום וכרגע אני רק בטיפול אצל פסיכולוג,ורופאת משפחה.כרגע אני לא עובדת והסיבה שאני גם הרבה בבית,כי רוב החברים שלי עובדים ואין לי כל כך בשביל מה לקום בבוקר כרגע.בשיקום החליטו שאני כבר לא מתאימה ועזבתי גם מהסיבה הזאת וגם מסיבה משפחתית שהוריי לא מעוניינים וגם אני להמשיך בשיקומים.עד לא מזמן התנדבתי וגם את זה עזבתי כי ראיתי שזה לא התאים לי.סך הכל היום אני יודעת גם לעזור לעצמי לבד,אבל שהוריי רבים ביניהם זה מדכא אותי ובעקבות זה אני נכנסת לעצבים ודיכאון בבית ומתחילה לריב איתם.וזה הורס לי את כל היום.במיוחד שאין לי כל כך לאן לצאת.אשמח מאוד עם תוכלי לעזור לי גם בנוסף לטיפול שאני מקבלת איך לשמור על עצמי ולא להיכנס איתם לוויכוחים וריבים,כי כשהם רבים אני מרגישה שבא לי ממש לצעוק עליהם למרות שאני יודעת שאני לא צריכה להתערב.קשה לי להשתלט על זה,וגם אמא שלי כרגע לא במצב טוב מבחינה נפשית בגלל אבא שלי,וזה כואב לי מאוד.תודה על עזרתך,זה מחמם את הלב,אשמח לדעת מה הפיתרון שלא אכנס איתם לריבים וויכוחים,ואשמור על מצב הרוח שלי,שלא אושפע מהם? לגבי דיור אני לא מעוניינת הציעו לי אבל משפחתי ואני מתנגדים.תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איילה17/01/2016גם הרופאה שלי והפסיכולוג שלי מתנגדים שאלך לדיור דרך סל שיקום,גם הורידו לי את הסל שיקום וגם אני לא רוצה ללכת לדיור,אני מתכוונת לדיור מוגן.וכרגע אין לי כסף לדירה אני חיה מביטוח לאומי ואין לי ברירה אני גרה אצל הוריי.רק אני רוצה להימנע מהריבים בין ההורים שלי ולחיות בשמחה למרות הכל.שיהיה לך ערב נפלא,מודה על העזרה המחממת את הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך על הצעתך
איילה18/01/2016איך מתמודדים כדי לא לריב בעת שהוריי רבים,איך להחזיק את עצמי ולשמור על מצב הרוח.יום מקסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
איילה18/01/2016אני מרגישה כאשר ההורים שלי רבים בא לי ממש לצעוק מין דפיקות לב של עצבנות וקשה לי להשתלט על זה,איך אפשר לעצור את הכעס שזה קורה? אני מאוד מודה לך ורד,ערב נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף - תגובה
ורד מור19/01/2016מאוד מחמם את הלב לקרוא כמה חשוב לך להישאר בשמחה ולשמור על מצב רוח טוב וזה באמת לא קל במצב שאת נמצאת בו. קשה לנו לראות את ההורים שלנו רבים ולא משנה בני כמה אנחנו. עם הזמן והבגרות אנחנו מבינים שזה שלהם והבחירה שלהם ומצליחים לא להישאב לזה גם, בייחוד שזה לא מועיל ורק מכניס עוד מישהו למעגל הרגשות השליליים. האם הם יודעים כמה קשה לך לשמוע אותם רבים? וכמה קשה לך השהייה בבית כשהם כך? אולי למענך יוכלו לעשות שינוי. נסי לדבר איתם לא מתוך כעס אלא דווקא בזמן רגיעה.אם זה לא מתאפשר,כפי שהמלצתי לך, תנסי להתנתק באופן פיזי. ללכת לחדר אחר ולהסיח את דעתך במשהו שעושה לך טוב.
בנוסף, נראה לי מאוד חשוב שתמצאי עיסוקים מחוץ לבית. התנדבות, חוג, מסגרת שיכולה לתת תמיכה ועניין ולעזור לך לבנות חיים עצמאיים. נראה שיש לך מה לתת ושיש לך רצון אז עשי זאת.
בטוחה שיש מסגרות שיכולות לעזור לך בכך.כולל אלו שאת מטופלת אצלם.
בהצלחה ויום נפלא
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ורד
איילה19/01/2016גם לי זה מחמם את הלב,כמה עזרת לי וגם רציתי להודות לך.הקלת על ההרגשה שלי,אני אתחיל לחפש מסגרת שתעשה לי טוב.אולי זה באמת יעזור.יום נפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדבר עם ההורים על זה זה לא יעזור
איילה19/01/2016אבל לעשות מה שאני אוהבת,ולחפש מסגרת בחוץ זה ראיון מצויין.ממש תודה שהצעת לי את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)