לא מסוגלת לעמוד בזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מסוגלת לעמוד בזה
    לא מסוגלת
    18/08/2017

לא מסוגלת לעמוד בזה כשמישהו אחר סובל. במיוחד אם זה אחי.
    בגלל שאני יודעת שהוא סובל באופן תמידי (ומדובר בנושא מאוד סבוך שלא אכנס אליו בהודעה זו), ואני גם בעלת נטיה לכפייתיות, אז אני מרגישה צורך עז ובלתי נשלט כמעט, לסבול בדיוק כמותו ולהרגיש בדיוק את מה שהוא מרגיש, למרות שאני יודעת כי התחושות לעולם לא יהיו דומות.

עדיין, למשל אם אני יודעת שהוא אוכל דברים שמזיקים לו, אז אני גם משתדלת לאכול מהם וזה עושה לי ממש רע, ואז אני בטוחה שגם הגוף שלו מגיב כך לדברים האלו ונכנסת מכך לתסכול, ומנסה על עצמי שוב ושוב את אותו ה"ניסוי", כדי לראות אם הגוף מסתגל, אבל הגוף לא מסתגל...ואני מקשרת זאת לתחושותיו הנוראיות וממשיכה בניסויים שאמורים לכאורה לגרום לי להרגיש סבל קרוב לזה שהוא מרגיש (שוב, למרות שיתכן כי יש לו כהות רגשית יחסית אלי והוא בכלל לא מרגיש פיזית ונפשית את מה שאני מרגישה כשאני מנסה לחיות כמותו ליום אחד או לכמה חודשים)....

כמובן שעולם הפסיכיאטריה פשוט דורש ממני לקחת כל מני כדורים כדי להפסיק את המעגליות הזו, אבל רוב הכדורים רק עושים לי גרוע יותר, מלבד מינון ממש קטן של כדור מסויים, עליו אני לא מוכנה לוותר. הכדור לא ממש עוזר במצבי, אך מונע ממני חרדות איימים תמידיות כתוצאה מהמחשבות על אחי וכו'.

רציתי לשמוע מכם דעות על המצב הזה. מה גורם לי להעניש עצמי ולרצות לסבול בדיוק כמו אחי, עד כדי אובדן מוחלט של קשר עם החיים שהייתי רוצה לעצמי ועם האישיות האמיתית שלי?
    למה אני מרגישה שאין טעם לחיות כל עוד הוא סובל (ואפילו כל עוד הוא חי)?
    למה אני לא מסוגלת לחיות כל עוד מישהו מסויים חווה סבל תמידי?
    לא מסוגלת להינות מכלום ולהיות עצמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מסוגלת לעמוד בזה

הוספת תגובה

• תשובה - הזדהות עם סבל

ורד מור
    19/08/2017

היי יקרה. זה נשמע מאוד מורכב וסבוך. קשה להתייחס לזה לעומק וזה גם לא המקום לכך. נראה שיש בך רגישות רבה ומודעות בנוגע להזדהות עם האחר ולכך שאת פוגעת בעצמך בשל כך. הבעיה עם הזדהות שהיא נובעת מתחושת קרבה אבל היא לא באמת מועילה או עוזרת .מה יאפשר לך למצוא דרך לעזור באמת שלא פוגעת בך? איננו יכולים לקחת את סבל העולם על כתפינו וזה גם לא מועיל אלא מוסיף עוד סבל. ואולי יש גם סדר וסיבות שאינן נראות לעיין למה שמתרחש? אני מאמינה שבכל קושי יש גם הזדמנות לצמיחה ונשמע שיש לך את המודעות והיכולת לכך.מאחלת לך את הכוחות לחלץ עצמך מההשאבות להזדהות ,לסבל ולפגיעה בעצמך ולעבור לצד המרבה טוב בעולם דרך זה שתחיי את את חייך המיטביים. בטוחה שזה גם מה שאחיך היה רוצה. מקווה שתמצאי את המרחב או המטפל שיעזרו לך בזה.
    שבוע טוב
    ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו