מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התתכן פגיעה נפשית כתוצאה משירות צבאי באינתיפאדה?ניצן10/11/2017
שלום וברכה,
אני הייתי לוחם בצה"ל בזמן שפרצה האינתיפאדה הראשונה בשנת 1987. היחידה שלי שהתה בשטחים זמן רב מאוד. הפעילות המבצעית היתה אינטנסיבית ביותר ונחשפתי לאלימות רבה.
כתוצאה מכך איני מתפקד כאדם רגיל. אני ער בלילות, אני מתקשה להסתגל למקומות עבודה ולהתמיד בהם. אני מתעייף מהר. אני סובל מחרדות ודיכאון. אין לי זוגיות, אין לי חיי חברה.
האם יתכן שאני סובל מפוסט טראומה?
האם יש לכם המלצות לדרכי טיפול עבורי?
האם לדעתכם אני יכול לתבוע את משרד הביטחון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה נפשית
מנשה כהן10/11/2017שלום. מה שאתה מתאר הם סימפטומים של פגיעה נפשית, טראומה ולחץ נפשי
מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי. פרטי, בקופת חולים, או בנט"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! טיפול פסיכולוגי לא עזר לי. יש חלופות אלטרנטיביות?
ניצן10/11/2017תודה על התשובה המהירה.
אגב, התגלגל לידי דו"ח מבקר המדינה משנת 1990 בנוגע
ל"בריאות הנפש בתחום ההתקוממות ביהודה, שומרון ועזה:
מחלקת בריאות הנפש הגיעה למסקנה, על סמך מספרן המועט של פניות החיילים לקב"נים או למרפאות בריאות הנפש ועל סמך אופיין, כי אין עדויות, לפחות עד מועד סיום הביקורת, לתחלואה נפשית בקרב החיילים שנגרמה על ידי פעילות צה"ל נגד ההתקוממות ביהודה, שומרון ועזה".
דו"ח שנתי 40 של מבקר המדינה
מרים בן-פורת מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור ירושלים, כ"ה בניסן התש"ן 1990 באפריל 20
עמוד 803
כבר אז, ב 1990, זרקו אותנו לכלבים...
אילו טיפולים יכולים במצב כזה להוות חלופה לטיפול פסיכולוגי?
אני מתרגל צ'יקונג וזה עוזר לי אבל זה לא מספיק! מה עוד יכול לעזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פסיכולוגי
מנשה כהן11/11/2017שלום. "טיפול פסיכולוגי" זה כללי מאד. טיפול בלחץ נפשי ובטראומה כפי שאני מכיר ועשיתי עשרות פעמים אכן עוזר, בטח מקל, ולפעמים מביא להלמה וגם התפתחות נפשית מעל מה שהיה קודם.
תלוי גם כמה זמן היית בטיפול ומתי החלטת ש"זה לא עוזר"
לפעמים בעקבות הטראומה נפתחים -"עניינים לא סגורים" אצל הנפגע, כמו פצעים מהעבר שנפתחים ומדממים
אפשר לקרוא מאמרים שלי בנושא טראומה וטיפול בה
באתר שלי ובאתר "פסיכולוגיה עברית"
לרשום "מנשה כהן מאמרים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אני אסתכל במאמרים. אולי לא כדאי ולא רצוי להיזכר בעבר?
ניצן11/11/2017שלום וברכה,
תודה מקרב לב על התשובות המהירות וההתייחסות!
טופלתי בעבר מספר שנים אצל פסיכולוגים שונים.
אני חושב שכולם היו בעלי מקצוע טובים רק שכנראה השיטה
של שיחה, של לדבר על הדברים, לא עובדת עלי.
אני מעדיף לשכוח את העבר... אני חושב שאיני זוכר את עברי מתום השירות הצבאי ועד לידתי... כלומר, אני מעדיף לא לחטט בעברי...
אני בסה"כ רוצה לתפקד כאדם בריא בנפשו. למצוא משמעות בחיי (לא ברור לי למה בכלל אנו חיים...).
האם יש דרכי טיפול שאינם בדיבור, שאינם בשיחה?
אולי איזו שהיא עבודה על הגוף? אולי אמנויות לחימה? טיפול במוסיקה? בעזרת בעלי חיים? משהו שהוא בלי דיבורים?
אגש לעיין במאמרים שהמלצת לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פסיכולוגי
מנשה כהן11/11/2017שלום. "לדבר על הדברים" זה לא בדיוק טיפול פסיכולוגי. לא רוצה להיזכר בעבר - העבר ירדוף אחריך. העבר נמצא בהווה. ברגשות שלך..כל השיטות שהזכרת הן טובות לעצמן אבל הן לא במקום טיפול נפשי. זה כמו לשתות קפה במקום ארוחת צהרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים שאינם בדיבור
ורד מור12/11/2017אמנם טיפול פסיכולוגי קונבנציונלי מתבצע בשיחה אך ישנם טיפולים רבים עוקפי שכל שמטרתם להגיע לתת מודע ולאפשר אוורור, ניקוי וריפוי באמצעים אחרים. טיפולים באמנות, טיפולים אנרגטיים מסוגים שונים, טיפול במוזיקה ועוד רבים אחרים. וכן טיפולים רוחניים יותר המחפשים את המשמעות של קיומנו כאן מעבר לספורים ועוזרים לנו להבין אותם טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט טיפולים שאינם בדיבור חביבים עלי!
ניצן12/11/2017שלום ורד,
תודה על תשובתך!
כרגע אני נעזר בצ'יקונג וטאי צ'י וגם אני מטופל אנרגטית בשיטת איזון חיים. אני חושב שזה עוזר אבל אני תמיד סקרן ופתוח לשמוע על דרכים נוספות בהן אוכל לעזור לעצמי.
רב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם את יכולה להסביר קצת מה עושים בטיפול במוסיקה?
ניצן12/11/2017שלום ורד.
האם את יכולה להסביר קצת מה עושים המטפל והמטופל במהלך טיפול במוסיקה? איך טיפול כזה מתנהל פחות או יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול במוזיקה
ורד מור15/11/2017היי ניצן טיפול במוזיקה יכול להיות דרך האזנה משותפת, שימוש בכלי נגינה שונים, יצירה או עבודה עם קצב וקול. ישנן אפשרויות שונות. והכל כמובן כראי לנפש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך!
ניצן15/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפאת משרד הבטחון לטיפול בטראומה ופוסט טראומה
ורד מור11/11/2017שלום ניצן, ישנה יחידה לתגובות קרב בתל השומר. ממליצה לך לפנות לשם.
טל': 03-5303968* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ורד! שמעתי טובות על ד"ר מיקי פולק מתל השומר!
ניצן12/11/2017תודה רבה ורד!
באמת שמעתי דברים טובים על הפסיכיאטר ד"ר מיקי פולק מהמרפאה בתל השומר.
אני אפנה לשם.
שוב, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)