צועדת במקום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צועדת במקום
    דנה
    04/08/2008

שלום, מרגישה שאני מסתובבת סביב עצמי, תקועה, לא מתקדמת. לא מגיעה להחלטות בתחום הזוגיות, הבאת ילד. בכלל בתחומים רבים קשה לי להגיע להחלטות ונוהגת למשוך את ההחלטה כמה שאפשר. אני בת 40 חיה עם בן זוג (גרוש +ילדים). לא יכולה להגיע להחלטה האם אני רוצה להביא ילדים, ומרגישה כבר את לחץ הזמן, ומה באמת אני רוצה?! בדר"כ פשוט מדחיקה את המחשבות ולעיתים יש תקופות של חשיבה והתעמקות בנושא, אך מבלי להצליח להגיע למסקנה, להחלטה ולפעולה. כך גם החלטתי שעלי לגשת לטיפול, אך לא מצליחה למצוא בי את הכח לחפש, להתקשר ולהגיע לטיפול. כמו-כן, חוששת שבטיפול אצטרך להתמודד עם רגשות שיעלו, ודברים שיערערו את עולמי ה"מסודר". אשמח לשמוע תגובות. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צועדת במקום

הוספת תגובה

• המסע מתחיל בצעד אחד

מנשה כהן
    04/08/2008

שלום דנה. אני מתרשם שיש לך יכולת התבוננות עצמית מיוחדת. אני שואל את עצמי ואותך: האם יכולת זו באה לביטוי גם ביחסים עם אחרים, במיוחד בן הזוג. האם את חולקת משהו מהדברים שתארת עם בן הזוג?

הרבה פעמים כשמדברים על עצמנו ויש הקשבה אוהדת - אנו מרגישים טוב ונפתחים לעצמנו ולאחרים. מקבלים פרופורציות, ומגלים שראינו צל הרים - כהרים. וזאת לפני ש"פתרנו" את הבעיה. בתוך עצמנו אולי רואים הרבה, אבל אנו מגזימים לכל הכיוונים. צריכים את הזולת כמראה.

מטפל יכול למלא את התפקיד של הקשבה אוהדת עם הבנה וידע על תהליכים נפשיים והתפתחותיים.

הסדר שאת מדברת עליו יכול להפוך גם להסגר.
    אומרים שהקבוע היחידי בחיינו הוא השינוי. או משתתפים בזה וממכוונים את השינוי, או שהוא "קורה" לנו.
    עשי צעד. אולי זה הרבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה

ד''ר קורין שחר
    05/08/2008

צעידה במקום מהווה התפסות בקיים, והרבה פעמים אנו בוחרים להישאר במקום שאיננו מרוצים ממנו, ולא להעז לנסות לשנות. השינוי לכשעצמו מפחיד אותנו יותר מאי שביעות הרצון עצמה.
    נראה לי שהגעת למקום שבו את חייבת להחליט לנסות לעזור לעצמך לצאת מהסבך של אי העשייה.
    הצעתי, חפשי צורת טיפול שמשלבת יצירתיות ושתעורר בך עניין מעבר למטרתך הראשונית להגיע לאפשרות חשיבה פנימית והבנה מה באמת נכון עבורך כעת.
    עצם אמירתך שאת חוששת ממה שקיים בך בפנים מלמד על כמה את מעדיפה לשמור על הקיים הברור, ולהתעלם מהאמת הפנימית שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוסינטזה

דנה
    11/08/2008

תודה לשניכם על התגובות. יש הרבה מן האמת בדיברכם, אך מהיכן שואבים את הכוח להתחיל לטפל ? הרי בחיי היומיום קל יותר להדחיק, ולהמשיך הלאה, העבודה הופכת למרכז ואז אין כוח לשאר הדברים והם הופכים לפחות רלוונטיים. ורק בחגים, בחופשות, כשיש זמן לבד וכשיש זמן למחשבה, רק אז האמת קצת זוחלת פנימה ומזעזעת אותך ואז שוב חוזרים לשיגרה....! אין בי את הכוח והאומץ לעשות את הצעד הראשון, מחכה...מחכה...אני יודעת שפשוט חבל על הזמן שלי, רואה כיצד השנים חולפות ואני נשארת פחות או יותר באותו מצב לא ברור. חיה חיים זמניים, מבחינתי בן-הזוג הוא זמני (כבר 5 שנים), המגורים איתו זמניים, כמה שפחות להתחייב...להביא ילד זו מחויבות, משהו שהוא לכל החיים וזה מפחיד. בכל מקרה, רציתי לדעת מה דעתכם על טיפול בביוסינטזה (פסיכותרפיה גופנית) ? האם יעיל, האם יכול להחליף טיפול פסיכולוגי ? המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה לשאלתך

ד''ר קורין שחר
    12/08/2008

אני מבינה מתגובתך שיש בך חשש מסויים מעצם הטיפול הפסיכולוגי עצמו.
    במקרה כזה אומר שכל טיפול, ולא משנה השיטה, במידה ואת מצליחה להתחבר אליו, עדיף מלשבת על הגדר.
    אל תוותרי לעצמך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגוף בפסיכותרפיה

מנשה כהן
    14/08/2008

שלום דנה. אני מרחיב בעקבות דברייך בנושא פסיכותרפיה גופנית. אינני מכיר מה נעשה בטיפול כזה, אבל יש בהחלט מקום להתחיל בטיפול דרך הגוף.

ההדחקות מעבירות את הקושי והקונפליקט אל הגוף ואז קשה לזוז כי נוצרת "הרדמה" של התחושות והיוזמה. הגוף "מאחסן" את הקשיים. לכן, אם הפסיכותרפיה הזו עושה עבודה דרך הגוף - יתכן שזהו צעד בכיוון הנכון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !

דנה
    14/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו