הדחקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדחקות
    נועה
    24/08/2008

בילדות הדחקתי הרבה מאוד אירועים טראומטים (ממושכים) שעברתי אבל ההדחקה ממש לא עוזרת לי היום כבוגרת אני סובלת מדיכאונות וחרדות כבר שנים השאלה שלי היא... האם שמעבירים את כל הדברים המודחקים והכואבים מהתת מודע למודע הבעיה ניפתרת ? או שצריכים לדבר עליהם ומה בעצם השלב הבא אחרי שהם כבר במודע הצלחתי לעלות על כולם או לפחות על רובם ואני כבר לא צריכה לבזבז את האנרגיות המיותרות על מנת לשמור עליהם שם אבל עדיין קיימים בי הפחדים יש ממש תקופות שלמות שלא זכרתי בהם כלום אבל אחרי כמה אירועים שהתחלתי להיזכר כולם התחילו לרוץ לי בראש והתחלתי להיזכר בכל הפרטים אבל אני לא מרגישה את מה שהרגשתי אז (כאב, חוסר אונים,עצב) ועוד שאלה האם הדחקה מוגזמת גורמת לחסימה רגשית? תודה רבה רבה וסליחה שזה היה קצת ארוך אני מקווה שזה בסדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדחקות

הוספת תגובה

• נועה

ד''ר קורין שחר
    24/08/2008

אנו מדחיקים אירועים או חוויות שקשה לנו להתמודד איתם.
    כשאנחנו ילדים, מבטנו הוא של ילד, ללא יכולת הבנה של בוגר. טראומות שקורות בילדות, נותרות בקרבנו באותה מידת השפעה רגשית שהייתה כשהן קרו בעולמנו הילדי.
    בלהעלות את אותם דברים מודחקים וכואבים מהלא מודע אל המודע, אנו עושים רק את הצעד הראשון לכיוון של לימוד התמודדות בבעיות אלו.
    היום, בגילך העכשווי, הינך רואה את אותם אירועים בעין של בוגר, ויש ביכולתך להתמודד בהם בזווית ראיה שונה מזו שהייתה לך כשחווית זאת בפועל.
    הטיפול הנפשי איננו מסתפק בהעלאת האירועים למודע. הוא מביא לעיבוד האירועים על התחושות והרגשות שנגרמו בעטיו, לאחר העלאתם.
    בשלב נוסף, מטרת הטיפול היא לתת כלים על מנת ללמוד לנהל התמודדות עכשווית עם כל המעיק עלינו בעברנו. שלב זה הוא השלב המכריע, וקשה לאדם לטפל בעצמו, תהיה מידת מודעותו העצמית גבוהה כשתהיה, כי יש כאן צורך ביד מכוונת, מרככת, או לחילופין דורשנית קמעא, שלא לתת למטופל לשוב להדחקות שהוא כה רגיל אליהם.
    נראה לי שאת בדרך הנכונה, אבל אל תעצרי כעת, המשיכי לטיפול, כי מה שכתבת בשאלתך האחרונה, היא הסיבה שגורמת לך שלא לחוש את אותן תחושות של עברך – חסימה רגשית. והיא כנראה מופעלת אצלך גם כלפיי אירועי ההווה.
    מקווה שעזרתי במעט
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדחקות וחסימות

מנשה כהן
    24/08/2008

שלום נועה
    אפשר להבין מדבריך שב'"הדחקות" את מתכוונת שהתעלמת מדברים שהייתה להם השפעה רגשית עליך, במקום להתעמת/לדבר/להשתחרר מהם. מצב זה מעביר את הדברים לתת מודע ושם הם מקבלים כוח לנהל אותך וליצור חסימות ועכבות רגשיות וגם דכאונות.

נראה שהתחלת להשתחרר ולהתמודד. אולי תמשיכי בעצמך..להאמין ביכולת שלך

אם את חשה שנפתחת והתחלת לשים את הדברים המודחקים מול עינייך אולי עכשיו את זקוקה לעזרה וליווי בלהתמודד באופן מעשי ופעיל עם הדברים שנהגת להימנע מהם. עשית כבר חלק מהדרך. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו