יעוץ ועזרה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ ועזרה.
    ערן
    05/09/2008

שלום לכם. אני בן 27 בחור עם בריאות תקינה באופן כללי.אני סוחב עימי בעייה במשך מספר שנים ואני ממש לא מצליח להתמודד עימה.בעייתי המרכזית היא חוסר הביטחון בתקופות או במצבים מסוימים שגרמו לי לא פעם להתקפי חרדות שאופיינו,בקושי לנשום ולחצים באיזור הבטן והחזה והכושר לתקשר עם הסביבה או בכלל רצון לתקשרעם קרוביי או בכלל עם בני אדם חדשים,מהסיבה שאני חש לא בנוח לא רגוע ולא משוחרר,הבעייה החלה לפני מספר שנים הייתי בחור מאוד מיתחבר לסביבה ומאוד אוהב ומאוד שמח לפני שהבעייה החלה,עברתי בציעירותי מקרה שאני מגדיר כסוג של כפיית מין ללא כוח אך גם ללא שאני מודע לחומרה של המעשה או נגדיר זאת שאני בכלל לא הבנתי שלמעשה הזה יהיו השלכות,הבחור שגרר אותי למעשה הוא כיום הומו וכמובן שהוא הבין זאת בגיל מאוד צעיר בהיותינו בגיל10 (הוא היה חברי לכיתה ולשכונה) והוא אני ואחיו שהוא היה בגיל שפחות משלנו ביצענו כל מיני פעולות מיניות שעד היום אני זוכר אותם באופן טוב,לאחר מספר פעמים בודדות שביצענו את המפגשים הסודיים הללו היפסקנו ושמרנו על כך בסוד ללא שבכלל קבענו שזהו סוד פשוט ידענו שזהו סוד כך לפחות למיטב זיכרוני,לאחר מכן גדלתי וחוויתי לא מעט פעמים רגשות וחוויות מיניות עם בני הזוג הנשי,אך אף פעם לא הייתה לי זוגיות של ממש לאחר מספר שנים החלו כל הזיכרונות לעלות ולהשפיע על חיי,החל התהליך שאני קורא לו כיום בהבנתי המועטה המרדף אחר גילוי זהותי המינית האמיתית וזה השפיע ממש על חיי האישיים,הביטחון החל להתערער היו תקופות שממש הייתי סגור עם עצמי בזמן שאני יושב עם אנשים שרגילים שאני שמח פעיל דברן פתאום הפכתי לשתקן ולנבוך כמעט מכל דבר קטן,במצבים עם בחורות הייתי ניכנס לחרדות,הנשימה שלי הייתה כבדה,לפעמים הייתי שם לב לכל נשימה שלי והייתי ממש מנסה לעשות אותה שקטה וזה הדבר שהיה מעסיק את מוחי ואת תשומת ליבי גם כיום ישנם תסמינים לזה אך הרבה פחות,זה היה גורם לי להרגיש לא נוח ולא הייתי מצליח להגיע לחשק מיני וזה כמובן עירער את ביטחוני עוד יותר או נניח אירועים שבהם אני אמור לשמוח(ימי הולדת של חברים או לפעמים גם שלי או כל סוג של מסיבות אחרות)הייתי מגיע רק מתוך התחייבות לאדם שלא יפגע ממני אך היה קשה לי מאוד לשמוח באמת,הרגש של האהבה לאנשים הקרובים אליי אטאט כאילו שנעלם,הפכתי לאדם שבכלל לא טוב לי לחיות בצורה הזו,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ ועזרה.

הוספת תגובה

• המשך...

ערן
    05/09/2008

אני יאמר שהייתי מיתגבר על חלק מהבעיות שנבעו במשך חיי אך תמיד הייתה בעייה אחרת שגורמת לחיי ולהרגשתי לא להיות משוחררת,היו רגעים שהייתי מחפש להאשים למה זה קרה לי ובגלל מי,לפעמים הייתי מאשים את הוריי על כך שלא דיברו איתי על הנושאים הללו,לפעמים כעסתי על אלוהים שהביא אתי למצב הזה שאני מרגיש שאני אדם שלא מגיע לו את זה,כל מיני רגשי אשמה כלפי אחרים,גם אבי לא תרם בכלל לשיפור הרגשות אלא רק הזיק תמיד היה קשה כלפיי עם זה באלימות מילולית ואין פיזית,היו תקופות שבכלל לא היינו מדברים ורבים באופן אכזר וקשה ובאיזה שהוא שלב גם אני נהייתי אדם אלים בבית כלפי אחיי אימי או אבי,תוקפני עם התקפי זעם נוראיים שכיום אפשר לומר שהם בכלל כבר לא קיימים כי זה אחד מבין מספר בעיות שהצלחתי להתגבר ולפתור אותם בעצמי,אני גם יגלה שבאיזה שהוא שלב התחלתי לעשן סמים ואני מבין שזה היה מתוך בריחה מהתמודדות עם הרגשות והמצבים והזכרונות הקשים והלא טובים שזה כמובן עם הזמן הפך למיטרד שלא מועיל אלא בדיוק ההפך עשה רק יותר גרוע כיום,כאמור עברתי מספר שלבים ודימויים עצמיים בחיי עד היום,הייתי ילד שמח,טוב וחברמן הפחתי לנער עדיין מיתחבר פתוח משוחרר כראויי לאני האמיתי שלי, אך עם סוד,שעדיין היה לו טוב כי הסוד לא הפריע לו בשלב הזה ואז הפכתי לבחור קשה בדעותיו ושלטן ועצבני עם התקפי זעם נוראיים,וכיום אני אדם מאוד שקט,מאוד מופנם,עם ביטחון ברמה לא גבוהה,ובעיות של חרדות ומתחים,בחיי אף לא אחד מכיר את המקרה שעברתי ולאף לא אחד פתחתי את ליבי בנושא של הרגשות הקשים שעברתי וההתמודדות הקשה שהייתה לי ואפשר להגיד שעד היום קיימת,כמובן שהיו מקרים שבהם שעיתי במצב ממש לא טוב ואין לי ספק שקרוביי ומכריי שמו לב לזאת אך אני באופיי בחור חזק,שלא מוכן להראות חלש,עם אגו ממש ברמות גבוהות כיום אני הרבה יותר מתון לגבי האגו והרבה יותר מבין שמה שחשוב זה להרגיש טוב ולא רק להראות טוב או להתאמץ להראות טוב כלפי חוץ,לכן כיום אני מבין שאני מסוגל לטפל בזה גם לפני זמן הייתי מודע שישנם טיפולים ומטפלים שיכולים להועיל לי אך לא היה לי האומץ להודות בחולשתי ולהתמודד עימה,התיאור שהצגתי כאן זהו תיאור תמציתי לבעייה שלי,אני מקווה שבעזרתהתיאור הנל תצליחו להדריך אותי ולומר לי איזה סוג של טיפול ומטפל יהיה הנכון ביותר לבחור עבורי עלמנת להחל תהליך שיקומי לנפש שלי,תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל TONY ייעוץ

מנשה כהן
    09/09/2008

שלום לך. ההודעה המפורטת שלך אומרת שיש לך הרבה מה לשתף ולספר, ושעוברים עליך חוויות מאד חזקות. אני מבין מדבריך ומתוך דבריך שעברת טלטלה רגשית שעד היום מהדהדת בך ומשפיעה עליך. וכל פעם סוחפת אותך למקום אחר. נראה שאתה עובר די לבד את הכל, משימה בלתי אפשרית, הייתי אומר. מה דעתך?
    העיצה הטובה ביותר שיש לי לתת לך שתיעזר בשיחות עם איש מקצוע. יעזור לך לעשות סדר. להרגיע. להתמקד. לצאת מהבידוד ומהבדידות. את ביציאה מהשפעות של גיל ההתבגרות עם כל השינויים הדרמטיים שמתרחשים בגילים אלה. בונים בשלב זה את הזהות הנפשית והמינית. צריך פשוט מלווה, כמו שהיית לוקח מדריך טיולים כדי לעבור ביער סבוך.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר מנשה כהן

ערן
    10/09/2008

תודה על התשובה מנשה. בהתיחסות לדבריך הייתי אומר שלגבי מדריך טיולים עלמנת לחצות יער סבוך הייתי יכול לוותר ואולי להסתדר בכוחות עצמי,אך לגבי המצב שבו אני נימצא אני הבנתי שרצוי להעזר במדריך ,ממש לא קל להתגבר על המצב לבד,למרות שאני מטיבעי בנאדם מאוד אופתימי ומאמין,במקרה הזה השנים הועילו וחיי הישתפרו מבחינת הבעייה אבל עדיין הם לא משוחררים בצורה שהם אמורים להיות עלמנת לחיות חיים טובים. אני אשמח להיתייעץ עם איש מקצוע ולהעזר בו,בי יש את הכוח והפוטנציאל להשתנות ולהשיג את החיים שאני רוצה,אין לי ספק בכך,אני זקוק לרופא-פסיכולוג שיודע שהוא יוכל לעזור לי במקרה שלי לסדר את הראש ולעזור לי להשתחרר ממועקה גדולה שאני סוחב איתי הרבה שנים,שגרמה לחוסר ביטחון ולעוד מספר דברים לא נוחים. ד"ר מנשה כהן אתה מרגיש שאתה יכול לעזור לי אחרי שקראת את הבעייה שהצגתי בשאלתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ל TONY

מנשה כהן
    11/09/2008

שלום לך
    נראה לי שאני אכן יכול לסייע לך.
    להמשך תקשורת
    כתוב לי דרך האתר שמופיע בכרטיס הביקור שלי
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו