טראומות ילדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טראומות ילדות
    בני
    14/09/2008

1. אני בשנות החמישים לחיי, נשוי ובעל ילדים בוגרים. 2. אין לי ספק שטראומות ילדות הן שגרמו לי לקיבעון (חסימה) ריגשי , אשר "תוקע" אותי חזק מאוד עד היום הזה !!. 3. הבעייה : אני מסוגל לשחזר את ילדותי באופן כלל, כלומר : לא ע"י תיאור ופירוט אירועים ספציפיים(בוודאי לא הטראומתיים) , אלא יותר בצורה שכלתנית המפרטת את הסיבות והגורמים. ברור לי שהארועים הטראומתיים הודחקו על-ידי עמוק בתת מודע , ושיש צורך להעבירם למודע, כדי להמשיך בטיפול שיאפשר לי להשתחרר. 4. מהם הטיפולים המוכרים בנושא ? עד כמה אני יכול לעשות זאת בכחות עצמי? 5. אשמח לקבל הפנייה לספרות מקצועית בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טראומות ילדות

הוספת תגובה

• טיפול בטראומות ילדות

מנשה כהן
    14/09/2008

שלום בני
    כל זמן הוא מתאים לטפל בטראומות ילדות, וטוב שהגעת לזה שאתה מתחיל לטפל בנושא. מבין מדבריך שאתה מרגיש את הבעיה אבל לא זוכר את פרטי האירועים. זוהי אחת התופעות של ההדחקה. הרגשת החסימה והתקיעות היא תוצאה של עניין לא סגור בפנים שצורך את האנרגיה שלך. כאילו חלק שלך עסוק במקום אחר בפגיעה ובקונפליקט, ונשארת מעט אנרגיה לדברים אחרים בחייך.

מניסיוני בנושא - אפשר לטפל ולעזור, ולהשיג הקלה גם בתקופה קצרה של טיפולים. יש טיפולים שתוכל, תוך כדי טיפול והדרכה, לעשות בעצמך.תוכל לקרוא חומר - מאמרים של תוכן וטכניקות טיפול באתר שמופיע בכרטיס הבקור שלי ושל נורית מרכוס.

בהצלחה. תוכל לחזור לכאן במידת הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו