ראיון עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראיון עבודה
    נ.
    21/09/2008

שלום! יש לי יום ראשון הקרוב ראיון עבודה חשוב באל על היום כולל ראיון באנגלית ושאר מיונים למיניהם. אני יודעת אנגלית דיי טוב אך מפחדת שמלחץ יברחו לי מילים אילו טכניקות יש להרגעה לפני ראיון ולחידוד הזכרון ובכלל אשמח לכל טיפ אפשרי תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ראיון עבודה

הוספת תגובה

• נ.

ד''ר קורין שחר
    21/09/2008

ישנן מספר שיטות שיכולות לעזור ברגעי לחץ.
    אחת השיטות הטובות ביותר היא לעבוד על עצמך בעזרת דמיון מודרך.
    במשך מספר הימים שנותרו לך עד הראיון עליו את מדווחת, קחי לעצמך מידי יום ביומו מספר דקות בהן נסי לארגן עבורך אווירה רגועה ביותר, על פי מה שמתאים לך (מוסיקת רקע נעימה, אמבטיה וכו'). היכנסי למצב של רגיעה על ידי הרפיית הגוף ונשימות עמוקות אל הבטן תוך נשיפות איטיות.
    כשתרגישי שאת נמצאת במצב של רגיעה, פשוט דמייני כאילו את עוברת כעת את הראיון. חשבי על כל הפרטים האמורים לקרות באותו יום שתגיעי לראיון.
    התרכזי בפרטים טכניים, כמו פתיחת הדלת, אמירת ברכת השלום וכו'. ממש כאילו זה נעשה כעת.
    ובהמשך, דמייני לעצמך את השאלות שתישאלי באנגלית ועני עליהן במוחך, ובהחלט אפשר גם לומר זאת בקול. תרבי כמה שיותר בשאלות אפשריות (וסביר להניח שאת יודעת מה תישאלי, פחות או יותר), ותעני עליהן, באנגלית.
    בתחילה, סביר להניח, תרגישי מתוחה, גם כשאת לבדך, אבל ככל שתרבי לעשות זאת, ביטחונך יגבר.
    וכעת לראיון עצמו.
    כאן עשי פעולה הפוכה.
    לפני שתיקראי לראיון, נשמי מספר נשימות עמוקות ושאפי באיטיות ודמייני שאת בעצם הולכת לעוד תרגיל, ממש כפי שעשית בימים האחרונים.
    גם כשתשבי מול המראיין/ת, זכרי לדמיין כי זהו סה"כ עוד תרגיל אחד, רק שיש בו (ייתכן) שאלות שלא נשאלת ע"י עצמך עד כה. אל תילחצי, תתייחסי לכך כאילו את עצמך שואלת אותן את עצמך.
    ישנן עוד שיטות, אבל נראה לי שחבל לתת אותן כשנותר לך עד הראיון זמן קצר יחסית.
    אין לי ספק שאם תלמדי את עצמך כיצד לחוש רגועה במצב האמור להיות בראיון כשאת עם עצמך, זה יועיל לך מאד בזמן אמת.
    המון בהצלחה, ואשמח לשמוע ממך לאחר הראיון המוצלח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו