שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רמי
    05/11/2008

אני אדם מאוד עצבני לאחרונה אני שומע רבות על מדיטציה, אבל האמת אני דיי מפקפק בזה. אני אדם מאוד רציונאלי, ואני לא יודע כמה מדיטציה שעשיתי בבוקר תרגיע אותי בלילה? יש לכם אולי משפט או שניים כדי לשכנע אותי להכנס לתחום ? תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לרמי

ד''ר קורין שחר
    06/11/2008

אתה מתכוון לומר שאתה אדם מאד לא רגוע. מדיטציה מטרתה לנתק אותנו מהסביבה ומהשפעותיה ולהיכנס לתוך עולמנו הפנימי.
    עצם הניסיון הזה לבדו יכול לעזור לך לא להיות תלוי כל כך במה שהסביבה גורמת לך. או יותר נכון, באי יכולתך להינתק ממה שנראה לך שהסביבה גורמת לך.
    תוך תרגול המדיטציה יתכן ותיווכח עד כמה אינך מכיר את עצמך, ועד כמה יש ביכולתך לשנות את הרגישויות שלך המפריעות לך כיום.
    אין קשר בין היותך אדם רציונאלי לבין יכולתך להפעיל גם תחומים אחרים הקיימים בתוכך.
    אני ממליצה לך לנסות, הרי ללא ניסיון לא תוכל לדעת אם מדיטציה בבוקר תרגיע אותך בלילה.
    ועוד חומר למחשבה: יש לך אפשרות לשים את האצבע על מה מביא אותך לאותן תחושות? אולי דווקא מה שקיים אצלך בפנים הוא מה שגורם לך לאותו חוסר שקט ורגישות?
    מקווה שנתתי לך כיוון, בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה מדיטציה

מנשה כהן
    09/11/2008

שלום רמי
    רק להוסיף הערה שתיים על הדברים של קורין
    מדיטציה היא עניין רציונלי באותו מובן שאדם שומר על כושר והגיינה גופנית
    וזה גם עניין של תרגול, כמו כל דבר אחר שלומדים.

מצאתי מאמר עכשווי בנושא שמדבר על הוכחות מדעיות לכך שמדיטציה "היא הדרך להשגת אושר". מצא את הירחון "חיים אחרים" של נובמבר 2008, גיליון 146, ותקרא. מניח שיעניין אותך ויעודד אותך לתרגל מדיטציה..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו