דפרסונליזציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דפרסונליזציה
    בחור
    21/11/2008

יום שני הזה הייתי אצל הרופא והוא אמר לי שיש לי דפרסונליזציה מאז שזה התחיל אני חי בחרדה תמידית חרדה גדולה מאוד ואני לא משדר לסובבים שלי קרבה והם רואים את זה כסנוביות כאילו אני לא רוצה אותם אני נורא משעעמם והמצב רוח שלי במינוס ככה שלאף אחד לא אכפת ממני אני חי לבד עם חרדה ומחשבות שליליות (בבקשה אל תגידו לי לקחת תרופות נוגדי דיכאון או חרדה כי זה לא ירפא אותי מהדפרסונליזציה ) אני מרגיש נורא מיותר בכל מקום שאני נמצא בו ואני רוצה לדעת מה הסיכוים שאני אצא מהדפרסונליזציה (אני בן 18) מאוד לא נוח לי עם עצמי ואפשר לראות את זה עלי אין לי מינימום של אהבה עצמית ובטחון עצמי וכבוד עצמי מה שגורם לכך שאני נורא מפחד מאנשים אולי יצחקו עלי ולדעתי באמת שיש על מה לצחוק כי אני מתנהג בצורה מוזרה , כמה זמן זה ימשך ? ישנה אפשרות לדעת ? מה אני צריך לעשות ? יש אפשרות שכל החיים אסבול מזה? האם בשביל שיבינו אותי אני צריך להסביר לכולם מה זה "דפרסונליזציה" ולהסביר לכולם שאני חולה נפש? אני מחפש קצת הכוונה מבעלי נסיון כמוכם כי אני אבוד לגמרי תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דפרסונליזציה

הוספת תגובה

• בחור יקר

ד''ר קורין שחר
    21/11/2008

שלום לך
    חסרים כמה פרטים חשובים בסיפורך.
    1. מאיזה תחום הרופא שעשה את האבחנה?
    2. מה הייתה ההמלצה שלו לטיפול?
    3. איזה טיפול אתה כבר מקבל?

לפני הכל, בלי קשר לתשובותיך לשאלות לעיל, אין ספק בכלל שאתה צריך טיפול נפשי תומך מיידי. אינך יכול להתמודד לבד בתופעות שציינת.
    אינני יודעת על סמך מה קבע הרופא את שקבע, אבל אין ספק שהדימוי העצמי והביטחון העצמי שלך זקוקים לחיזוק ותמיכה רצינית ויסודית.
    אין שום סיבה בעולם שתתחיל להסביר לסובבים אותך על מצבך הנפשי. יש צורך עצום בכך שתקבל כל עזרה אפשרית (מקצועית) על מנת לחזק את החשיבה העצמית שלך על עצמך.
    מדבריך, כפי שאני מתרשמת, יש בך אישיות נהדרת שמכוסה בחרדות ובדיכוי עצמי קשים, אשר, סביר להניח, נוצרו בשל אירועים או מצבים בחייך (ואתה עדיין צעיר מאד גם היום), וטיפול שייגע בנקודות ההן, בתחילת חייך, בהתנהגות כלפיך מאלה שגידלו וסבבו אותך בילדותך, יעזרו לך מאד לעשות הבחנה היכן נמצאת האישיות האמיתית שלך, לעומת הגורמים שהשפיעו עליה לבוא לביטויה העכשווי, כפי שאתה מדווח בפנייתך.
    אני רוצה לחזק אותך, ולומר לך שאבחנה רפואית איננה אמורה לקבוע גורל. לעיתים היא גם מונעת מאתנו מלפעול במקומות הנכונים על מנת לעזור לעצמנו.
    לגבי סוג הטיפול, במידה ואתה מקבל כדורים או אינך מקבל, חשוב מאד שתחפש טיפול תומך שיחתי, בין אצל פסיכולוג, בין אם מטפל באחת השיטות המצוינות בפורום זה. מה שחשוב הוא שתרגיש חיבור אל אותו מטפל ושיש ביכולתו להבינך ולעזור לך.
    בהמון הצלחה והייתי שמחה מאד לשמוע ממך שאכן פנית לטיפול נפשי שעוזר לך להתמודד וגורם לך להיטיב את תחושתך הפנימית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו