מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "הדיסה שלי"נוי27/01/2009
אני מתנצלת על אורך המכתב אך אני מרגישה שזה מתחייב .היני בת 30 אני ובן זוגי כ- 9 שנים יחד אחרי השנתיים הראשונות של הקשר ,מבחינתי הקשר היה צריך להגמר,אבל הוא נמשך ונמתך עד היום (במבט לאחור, אני יודעת ) הוא הצליח להשפיע פסיכולוגית סוג של מוכה נפשית. אוסיף שגם היינו מבלים הרבה והייתי מעשנת איתו (לא סיגריות) זה כנראה עוד משהו שהיה איכשהו משכנע אותי להשאר עימו. אבל עדיין תמיד הייתי צלולה בדעתי וידעתי שאני צריכה לעזוב וכל ניסיון שלי כשל בשל רדיפתו הקשה אלי. כל פעם הוא היה משתנה לתקופה קצרה,הכל היה "טוב" ואז ,לא טוב, וחוזר חלילה מחצית מהקשר שלנו היה מריבות זה היה פשוט צריך להגמר והוא לא הסכים לשחרר בשום אופן, גם אני הייתי טיפשה שהייתי קלת דעת ולא חזקה די כדי להגיד מספיק סופית ולעבור את כל הקשיים שהיו מתלווים לכך. לפני כשנה נכנסתי להריון והוא היה פשוט אדם אחר (לטובה)חשבנו להתחתן וביטלתי ברגע האחרון סוג ,של פחד, חוסר אהבה , הכל ביחד. נולדה הילדה והקשר התחיל להיות עוד הפעם גרוע. יש לו נטיעה כל הזמן לקלל את משפחתי אחיי וכל הסובבים אותי הוא ממש מציק יש לו "תקליט" בראש שהוא חייב להוציא לפחות 4 פעמיים בשבוע שבו הוא מקטר מקלל משפיל מעליב. הוא התגורר עימי בבית הורי, היום הוא שוכר דירה ומבקש שאבוא לגור עימו אני מאוד רוצה לעבור דירה אבל איתו יש לי מעצור כל יום אני אומרת אני עוברת ודוחה את זה ליום אחר. אני חושבת אולי שנגור יחד לבד בלי הורים אולי הוא יירגע יותר ויהיה לנו יותר טוב יחד? לא יודעת מה לעשות ,אשמח לתשובה ורציתי לדעת אם מי אפשר לדבר על זה יותר לעומק בעלויות לא גבוהות מכיון שאני כרגע לא עובדת וצריכה שיחות כנראה. תודה רבה וסליחה . נ.ב רציתי רק להוסיף שלפי המכתב שרשמתי מצטיירת בחורה טיפשה בלי שכל אך אני באמת לא כזאת אני עם ראש על הכתפיים ומהסביבה אני מקבלת הרבה פידבקים טובים אך מה לעשות שאולי הגורל הכה בי. תודה רבה על ההקשבה וסליחה שוב על אורך המכתב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי בישל את הדייסה שלי?
מנשה כהן28/01/2009שלום לך. בענייני רגש ויחסים יש לרובנו נקודות עיוורן או מעין black-out שמפריע לנו ולחוכמה שלנו שנמצאת בחיים לראות ולפעול בתבונה. יש סוגי יחסים בהם יש תלות שקשה להתירה, אולי תלות הדדית, codependency, מעין סימביוזה בה נהנים וסובלים ביחד והכל חוזר על עצמו ללא שינוי והתפתחות בקשר.
אני מתרשם שמשהו מזה קיים ביחסים שתארת עם בן הזוג.
העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך במצב הקיים היא להתחיל ייעוץ שיעזור לך לראות ולהבין את עצמך ביחסים ובזוגיות. תחליטי כשתביני ותדעי מה את רוצה מעצמך ומהזוגיות ומהחיים שלך באופן כללי. הכל קשור זה בזה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)