מה הסיבה האמיתית לדיכאון ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הסיבה האמיתית לדיכאון ?
    ליאת
    02/02/2009

בחודשים האחרונים אני חווה דיכאון שכנראה (על פי השיחות עם הפסיכולוגית) שורשיו בכך שבמשך כל חיי ובמיוחד מאז נישואי אני מוותרת על רצונותי ונותנת לחיים להוביל אותי. השיחות עם הפסיכולוגית עוזרת לי להבין ולבצע שינוי בהתנהגות אולם מאז הופעת הדיכאון (והוא אכן הופיע יום אחד עם אוסף סימפטומים גופניים) עולות לי מחשבות לגבי מטרת ומהות החיים. האם מנסיונכם מחשבות אלו אופייניות לדיכאון והם יחלשו כאשר יחלש הדיכאון או שהם הסיבה האמיתית לדיכאון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סיבות לדכאון ו"מהות החיים"

מנשה כהן
    02/02/2009

שלום לך. העלית עניין מורכב. אכן במצב דכאון יש "מחשבות דכאוניות" - שאלות וספקות לגבי הערך המשמעות והטעם לכל דבר כמעט. הדכאון כאילו "צובע" הכל בצבעים קודרים. במצב דכאון השאלה מה היא מהות החיים? יכולה להשאל מתוך רגש של כעס או ייאוש או חוסר כוחות.

עם זאת, שאלות על מהות החיים מלוות את בן האנוש מבראשית. אלו הן שאלות פילוסופיות או קיומיות שנשאלות כדי לנסות להבין את הקיום [existence ] - המובן, המשמעות, הטעם, התכלית ועוד ועוד.

לא יודעים כל כך. או הידיעה היא חלקית. לכן גם יש השקפות ותורות שמנסות להבין ולהסביר את הנעלם, הבלתי ידוע או בלתי מובן. לשאול את אלה איננו דכאון,אלא חלק מלהיות אדם שפוקח את עיניו ושואל מה קורה פה? מה כל זה?

יתכן שהשאלה שלך היא מה הטעם? המשמעות? כי אין כרגע שמחת חיים. אבל זה חלק מהעניין: בצד הטוב והבריא והנעים ישנם האכזבות והכאב, שהם בלתי נמנעים מעצם הקיום כפי שהוא. אבל אומרים שככה אנו מתפתחים ומבינים את עצמנו ואת אחרים ואת החיים שלנו.

הדכאון יכול לדחוף את האדם להתבונן, וכך לצאת גם נשכר מהמצב הלא נעים הזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אור
    02/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחיות במלוא מובן המילה

ד''ר נורית מרכוס
    02/02/2009

בהמשך לתשובתו המעמיקה של מנשה כהן אני רוצה לומר לך שככל שתלמדי להקשיב לעצמך ותעשי מקום לעצמך - כלומר, ככל שתחיי יותר במלוא מובן המילה, תפחתנה המחשבות על משמעות ומהות.
    מרגיש לי שהטיפול מלווה אותך למקומות הנכונים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני אוסיף, ליאת

ד''ר קורין שחר
    03/02/2009

שמה שחשוב ביותר הוא להבין מדוע את נתקפת בתחושות הללו, ביתר שאת מאז נישואייך. לדעתי, טיפול פסיכולוגי יכול להביא אותך להבנות עצמיות, אבל במקרה הזה, נראה לי שהנכון הוא ללכת לטיפול זוגי, כי כפי שאני מתרשמת מדברייך, אינך נמצאת במקום שבו את חשה שווה במשוואה את-ובן זוגך.
    שאלי את הפסיכולוגית אם לא נראה לה שטיפול זוגי עשוי להיטיב במהירות רבה יותר את תחושתייך בתוך הזוגיות שבו את נתונה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו