מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הסיבה האמיתית לדיכאון ?ליאת02/02/2009
בחודשים האחרונים אני חווה דיכאון שכנראה (על פי השיחות עם הפסיכולוגית) שורשיו בכך שבמשך כל חיי ובמיוחד מאז נישואי אני מוותרת על רצונותי ונותנת לחיים להוביל אותי. השיחות עם הפסיכולוגית עוזרת לי להבין ולבצע שינוי בהתנהגות אולם מאז הופעת הדיכאון (והוא אכן הופיע יום אחד עם אוסף סימפטומים גופניים) עולות לי מחשבות לגבי מטרת ומהות החיים. האם מנסיונכם מחשבות אלו אופייניות לדיכאון והם יחלשו כאשר יחלש הדיכאון או שהם הסיבה האמיתית לדיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבות לדכאון ו"מהות החיים"
מנשה כהן02/02/2009שלום לך. העלית עניין מורכב. אכן במצב דכאון יש "מחשבות דכאוניות" - שאלות וספקות לגבי הערך המשמעות והטעם לכל דבר כמעט. הדכאון כאילו "צובע" הכל בצבעים קודרים. במצב דכאון השאלה מה היא מהות החיים? יכולה להשאל מתוך רגש של כעס או ייאוש או חוסר כוחות.
עם זאת, שאלות על מהות החיים מלוות את בן האנוש מבראשית. אלו הן שאלות פילוסופיות או קיומיות שנשאלות כדי לנסות להבין את הקיום [existence ] - המובן, המשמעות, הטעם, התכלית ועוד ועוד.
לא יודעים כל כך. או הידיעה היא חלקית. לכן גם יש השקפות ותורות שמנסות להבין ולהסביר את הנעלם, הבלתי ידוע או בלתי מובן. לשאול את אלה איננו דכאון,אלא חלק מלהיות אדם שפוקח את עיניו ושואל מה קורה פה? מה כל זה?
יתכן שהשאלה שלך היא מה הטעם? המשמעות? כי אין כרגע שמחת חיים. אבל זה חלק מהעניין: בצד הטוב והבריא והנעים ישנם האכזבות והכאב, שהם בלתי נמנעים מעצם הקיום כפי שהוא. אבל אומרים שככה אנו מתפתחים ומבינים את עצמנו ואת אחרים ואת החיים שלנו.
הדכאון יכול לדחוף את האדם להתבונן, וכך לצאת גם נשכר מהמצב הלא נעים הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אור02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיות במלוא מובן המילה
ד''ר נורית מרכוס02/02/2009בהמשך לתשובתו המעמיקה של מנשה כהן אני רוצה לומר לך שככל שתלמדי להקשיב לעצמך ותעשי מקום לעצמך - כלומר, ככל שתחיי יותר במלוא מובן המילה, תפחתנה המחשבות על משמעות ומהות.
מרגיש לי שהטיפול מלווה אותך למקומות הנכונים. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני אוסיף, ליאת
ד''ר קורין שחר03/02/2009שמה שחשוב ביותר הוא להבין מדוע את נתקפת בתחושות הללו, ביתר שאת מאז נישואייך. לדעתי, טיפול פסיכולוגי יכול להביא אותך להבנות עצמיות, אבל במקרה הזה, נראה לי שהנכון הוא ללכת לטיפול זוגי, כי כפי שאני מתרשמת מדברייך, אינך נמצאת במקום שבו את חשה שווה במשוואה את-ובן זוגך.
שאלי את הפסיכולוגית אם לא נראה לה שטיפול זוגי עשוי להיטיב במהירות רבה יותר את תחושתייך בתוך הזוגיות שבו את נתונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)