חרדות בהקשר לילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות בהקשר לילדים
    רינה
    09/02/2009

שלום. אני אמא לילדה מקסימה בת שלוש. תמיד הייתי מאד חרדה לה, אבל לאחרונה החרדות ממש התחילו להציף אותי. אני כל הזמן חושבת על תרחישים גרועים ביותר כשהיא יוצאת בגן, אני כל הזמן רואה אותה בדמיוני פצועה, קוראת לי לעזרה, רואה ממש אסונות - וזה מיד מעלה לי הדופק ואני מנסה להרגיע את עצמי שאלו הפחדים שלי ואני צריכה להתמודד איתם. אבל, זה קורה הרבה בימים האחרונים (אין שום סיבה ממשית הנראית לעין) וזה ממש מכניס אותי לחרדות ואני כל הזמן נמצאת במצב שאני צריכה להרגיע את עצמי ולנסות להפסיק את המחשבות האלו. כמובן שזה מלווה גם בהמון נקיפות מצפון בסוף היום - אם כעסתי עליה יותר מדי כי זה כבר סוף היום ואני עייפה אבל בעצם לא מגיע לה, אם לא חיבקתי אותה מספיק.... וכו' וכו'. היום שלי, בקיצור, מתרכז סביבה וסביב החרדות שלי וזה לאחרונה ממש יותר מדי. מה אני יכולה לעשות כדי להפסיק או להקל לפחות על המחשבות הללו? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות בהקשר לילדים

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות

ד''ר נורית מרכוס
    10/02/2009

נשמע לי שמאד קשה לך ושאת זקוקה בדחיפות לסדרה של פגישות טיפוליות כדי לסייע לך לצאת ממעגל החרדות האלו.

אני מציעה לך לפנות לטיפול אל פסיכולוג קליני שמיישם גם שיטות גופ-נפש, כדי שתוכלי לצאת המעגל המתיש הזה בקרוב. תוכלי לקרוא על השיטות האלו באתר שלנו.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיפה מופיעה חרדה?

מנשה כהן
    21/02/2009

שלום. להשלים את תשובתה של נורית לנחיצות הטיפול במצב של חרדה כפי שתארת - אוסיף הערה שתיים לגבי חרדה. .

חרדה יכולה לנבוע מהרגשה ומחשבה שאני לא יודעת מה קורה לילדה שלי..אני לא שם לשמור עליה ולטפל בה במקרה הצורך.. מה יהיה אם תהיה לה בעיה ואני לא אהיה שם? וכך הלאה והלאה..יש אי ודאות והרגשה שאין לך שליטה ואת לא יכולה להיות במקום ובזמן הנכון..אם בתך תצטרך..

הטיפול בחרדה יכול לעזור [א] להבין למה לא סומכים על הילדה או/ו הגננת? [ב] להגיע לרגיעה בגוף, ברגש ובמחשבה ולבדוק מאיפה באה הראיה של סכנות ? [ג] האם את עצמך - צריכה שידאגו לך וישמרו עליך? האם יש לך הרגשה שלא באמת יש מי שדואג לך? [ד] האם את יכולה לראות בעיני רוחך שבתך בסדר, גם אם את לא רואה אותה? [ה} האם יש אצלך במקום כלשהו חרדת פרידה/נטישה?

העליתי כאן מחשבות ורגשות אפשריים במצב חרדה. בתוך הטיפול יכולים לעבוד על זיכרון וחוויה אישית - ואפשר להרגע..

בהצלחה..תוכלי לכתוב שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו