חברות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברות
    איה
    24/03/2009

אני מחלימה מסרטן. בתקופת המחלה קבלתי הרבה מאוד תמיכה עזרה ותשומת לב ממשפחה וחברים. גם חברות רחוקות התקרבו ועזרו כל אחת בדרכה. עכשיו יש התרחקות מסויימת או חזרה לשגרה וזה לא פשוט עבורי. אני מרבה להרהר במשמעות החברות. אני לא מושלמת וגם חברותיי לא אך נראה לי שלפעמים אני סופגת את התנהגות חלק מהן רק כדי לשמור על החברות. אחת מחברותיי דווקא התרחקה ממני בתקופת המחלה. סלחתי לה והמשכנו לאחר הטיפולים.עכשיו כל פעם שאנחנו קובעות ומתכננות לעשות משהו יחד היא מבריזה לי ברגע האחרון . תמיד כאילו סלחתי , טוב היא כזאת ואקבל אותה. אך פתאום הבנתי שאני מוותרת על עצמי מאפשרת לה לא לעמוד בהבטחות וסיכומים לא אומרת לה כלום וממשיכה בחברות. התעמתתי איתה על זה כי זה קורה שוב ושוב. המחלה גרמה לי לבדוק דברים קצת אחרת ממה שהייתי רגילה. אשמח לעצה אובייקטיבית. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברות

הוספת תגובה

• מחלת הסרטן והתפתחות אישית

ד''ר נורית מרכוס
    24/03/2009

לפי הבנתי חשוב להתייחס למחלה כאל קריאה לסדר המבקשת מאתנו לעבור תהליך של זיכוך ההקשבה לעצמנו, כדי לנתב אותנו למסלול של הקשבה מדוייקת למהות שלנו ולמימוש עצמי מלא יותר.
    מבחינה זו אני מרגישה שהיריעה רחבה הרבה יותר מהשאלה האם "לסחוב" חברות שמשהו בה נתקע. נראה לי חשוב שתהיי בתהליך של גילוי עצמי. תשקלי האם את יכולה/רוצה למצוא לך מטפל או לעשות עם עצמך. אם הנסיבות הכלכליות או נטיית הלב מכוונים לעבודה עצמית – רכשי את הספר "דרך האומן" וספר העבודה שלו – וצאי בעזרתם לדרך.
    ספציפית לגבי החברה שקלי האם אתן יכולות להתיישב לשיחה גלוית לב על משמעות הסרטן עבורה ועל פחדיה כמו גם על משמעויות הסרטן עבורך והפחדים שלך. ללא שיחה גלויה נראה ביניכן די תקוע.
    מאחלת לך הרבה בריאות והפניית תשומת לב אל מי שאת!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ש

אהרון
    26/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו