מתביישת להביא חבר למשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתביישת להביא חבר למשפחה
    אנבל
    13/04/2009

שלום.. יש לי חבר כבר כמעט שנה ואני מאוד אוהבת אותו. הדבר שמפריע לי הוא שאני מתביישת להציג אותו למשפחה וזה ממש עושה לי רע. אני יודעת שמתישהו אני אצטרך לעשות את זה ולא יודעת איך להתמודד אני כל הזמן בחרדות. הבעיה היא שיש לו עודף משקל ובמראה החיצוני אני יודעת שזה לא מה שאמא שלי היתה מצפה,היא רוצה שאני אביא איזה בחור חתיך ומושלם הביתה במקום מישהו שיש לו כל מיני פגמים, למרות שיש לו אופי נהדר. והיא עשתה לי כבר טראומה בעבר עם חבר אחר שהיה לי. אבא שלי תמיד נגרר אחרי דעותיה..וגם אחי ואשתו מאוד ביקורתיים וומסתכלים מאוד על איך שהבנאדם נראה. מהחברים שלי מי שמכיר אותו חושב שהוא בנאדם מדהים ומוכשר, ואומרים שזה לא נראה טוב שאני לא מכירה אותו למשפחה שלי. אני לא יכולה להסביר לו מה מפריע לי, ואני חוששת שבשלב כלשהו הוא יבין שאני מתביישת להציג אותו למשפחה. מה לכל הרוחות עושים? אני לא רוצה לוותר עליו. יש דרך להתמודד עם העניין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתביישת להביא חבר למשפחה

הוספת תגובה

• חבר למשפחה

מנשה כהן
    13/04/2009

שלום לך. נראה לי שהסברת היטב את הדילמה שלך. את כאילו צריכה לבחור בינו לבינם, אבל את רוצה גם אותו וגם אותם. כמובן.

שאלה אליך: איך מקבלים אותך? את מעשייך? את רגשותייך? בדרך כלל? האם את מרגישה בטוחה וחופשייה לידם? להיות את עצמך לידם? האם בני המשפחה ביקורתיים אחד לשני? כלפי אנשים בכלל?

נסי לחשוב, לכתב ולחזור. צריך מעט דיאלוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מיטל
    14/04/2009

אני לא מרגישה לגמרי חופשייה לידם. יש דברים שאני לא מספרת מחשש לביקורת, במיוחד מהכיוון של אמא שלי. היה לי פעם חבר שהבאתי הביתה וקיבלתי תגובה נוראית ממנה. היא לא אהבה אותו ועד היום אני זוכרת את זה. אני מפחדת שזה יחזור על עצמו. אז היא לא אהבה את החבר גם בגלל האופי, עכשיו המקרה שונה כי אני בטוחה שהיא תאהב את האופי שלו אבל לא את המראה לצערי. אני מרגישה שאם אני מציגה משהו פחות ממושלם זה לא בסדר. ואני לא רוצה לשמוע ממנה מה לא נראה לה בחברים שלי. זה ענייני האישיץ מצד שני היא רוצה לפגוש אותו. לא נעים לי גם ממנו כי הוא יבין מתישהו שאני מתביישת להביא אותו למשפחה. העניין הוא שאני בחורה יפה ולכן נראה לי שלראות אותי עם מישהו שלדעתה נראה לא הכי טוב יצרום לה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וכן, יש לי תחושה

מיטל
    14/04/2009

שבני המשפחה שלי ביקורתיים כלפיי אחרים בעיקר אמא שלי. אבא שלי נגרר אחי דעותיה, ואחי ואשתו גם כן מאוד מסתכלים על החיצוניות. הבעיה היא שהדעה שלהם חשובה לי אבל אני צופה מראש את התגובה שלהם, גם אם לא יגיו לי ישירות וזה גורם לי למועקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למיטל

מנשה כהן
    16/04/2009

שלום לך. הייתי שמח לתת לך מענה או דרך איך להתקדם הלאה בעניין שהעלית. מדבריך אני מבין שיש במשפחה פרפקשניזם וציפיות גבוהות למושלמות, מה שמקשה על תקשורת, קבלה ושינוי עמדות. נראה כאילו אי אפשר לרצות את אמא, ובין אם אמא תפגוש את החבר ובין אם לא - יש מצוקה. האם בעניינים אחרים אצלך היא מביעה שביעות רצון? לימודים/עבודה/עניין/בגדים/תסרוקת?

תחזרי. אולי נתקדם קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אנבל
    22/04/2009

אמא שלי היא אדם ביקורתי היא לא תמיד אומרת מה שהיא חושבת(משתדלת לפחות) אבל כשהיא לא מרוצה אפשר ישר לראות עליה.הבעיה שאני עם החבר כבר כמעט שנה ונראה לי זה מתחיל להיות לא נורמלי לא להפגיש אותם, הלא כן? נראה לי שאני מנסה למצוא אישור שזה בסדר, כדי שלא אצטרך להתמודד עם החוויה המזווויעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

מנשה כהן
    22/04/2009

מבין אותך, ומבין ללבך. קשה או אי אפשר לרצות את אמא, וזה תוקע את התקשורת והזרימה ביניכן. הנה את מרגישה מראש לא בסדר..כי את צופה מראש את התגובה שלה ואת התסכול שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו