מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להתרחק מהחברהענת24/05/2009
החלטתי לשלוח את בעלי לבד לאירועים של כמה זוגות אנשים המזמינים אותנו לאירוע שלהם, היות ויש להם תקשורת טובה עם בעלי, מכרכרים סביבו, ואני מרגישה דחוייה/לא רצוייה עד מאד. ניסיתי ליזום ראשונה שיחה- וכלום לא עוזר. אז אם אנשים לא מכבדים אותי מדוע שאני אכבד אותם ואלך לאירוע שלהם, זוהי הרגשה זוועתית להרגיש דחוייה. ממתינה לתגובה ותודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתרחק מחברה לאן?
מנשה כהן24/05/2009שלום גילי. הצגת בעיה, אבל לא שאלת שאלה.
"השכל הישר" אומר שאתה לא הולך למקום בו אתה מרגיש לא טוב, לא נעים.. אבל יכולים להיות הרבה מקומות כאלה. השאלות שלי אליך - האם הדיבור שהזכרת היה בינך לבין בעלך? או עם קבוצת החברים? איך הוא מבין את המצב שתארת, שהם "מכרכרים סביבו" ומתעלמים ממך?
העצה שלי היא בשני כיוונים
ראשית, מה שקורה בזוגיות שלך - יש תקשורת? תחרות? קנאה? מה בן הזוג חושב/מרגיש?
שנית, מה את יכולה לעשות חוץ מלדבר איתם?
האם יש לך עניין להעמיק בבעיה? לראות מה זה העניין "להרגיש דחויה" או "אנשים לא מכבדים אותי"? מי צריך להיות אחראי שזה לא יהיה כך?
ממליץ לך לנסות לראות איך את מרגישה עם השאלות שהעליתי ולחזור לכאן
להת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה כתגובה
ענת26/05/2009שלום רב. תחילה, תודה מקרב לב על המענה. אכתוב מקרה טרי שקרה לי ואודה על תגובתך ואחר אענה לשאלותיך משאלתי הקודמת בפורום. : ידידו של בעלי הגר בקרבת ביתנו, הזמין אותנו למסיבת אירוסין של ביתו שערך בחצר ביתו. חוץ מאשר לאחל מזל טוב, "הידידים" האלו לא החליפו איתה שום מילה, שום תשומת לב בניגוד לאחרים. קהל האורחים נכח כ-חמישים איש, הם לא היו מוכרים לנו. בעלי השמחה קיבלו כל אורח בכזו חמימות, כרכרו סביב כל אחד ואחת, ואני ובעלי ישבנו מאובנים על הכיסא. אחזקתי מעמד רבע שעה, לאחר מכן הצעתי לבעלי שנעוף משם כי לא מתייחסים אלינו, הרגשתי לא רצוייה, דחוייה כעין אויר. בעל השמחה במקרה עמד ליד פתח הדלת, נפרד מאיתנו בלחיצת יד ואמר (סתם מתוך נימוס) "שמחתי שבאתם." גרוני נחנק מכאב איך אפשר להתעלם מאיתנו לחלוטין מבלי שעשינו להם כל רע, הרי שתי שניות קשה להחליף איתנו מילה? מדוע לאחרים כן? כי הם יותר מיוחסים? חברי ילדות? גם כך הרגשנו לא נעים בנוכחות זרים, אז הידידים אמורים לתת לנו הרגשה טובה, רצוייה. התעלמו מאיתנו לחלוטין. אגב, כל התקשורת שלי והידיד מסתכמת באמירת שלום, והיי, ובין בעלי יש לו תקשורת מאד טובה. הם גם לא יוזמים חברות למרות שאני יזמתי והם מתחמקים מלהתקרב למרות שגרים קרוב מאד אלינו. אולי מרגישים שאנו לא "ברמה" שלהם??? אולי.... זכותם.. , אך לא מקובל עלי שמזמינים אותנו לאירוע כאילו לצאת ידי חובה, מתוך נימוס, ולהתעלם מאיתנו לגמרי. החלטתי, להימנע מלהשתתף באירועים שלהם, וגם בחתונת ביתם שתיערך בקרוב, ולשלוח את בעלי לבד בלית ברירה למרות שלא נעים לו, אך מבין אותי. כך אולי יבינו בחתונה שנפגעתי, ברגע שלא יראו אותי באירועים שלהם, אולי זה יעשה משהו בנידון.
לגבי שאלותיך בפנייתי הקודמת: חלילה אין קנאה, אין תחרות, אך מרגישה מאד מתוסכלת שבעלי טיפוס מאד פתוח בחברה, יש לו חוכמת חיים ויתכן שאנשים יכולים להפיק ממנו תועלת ע"י כך - הם יותר מדברים איתו, משתפים אותו והוא תמיד גונב את ההצגה באירועים. אני יותר עצורה . אין לי שום קנאה, אך יש לי תסכול שקבוצת ידידים מסויימת מדברת רק איתו ואיתי כאילו עושים טובה שאומרים שלום. לכן, אם אני מאד מרירה , , מתוסכלת, מאוכזבת מהזוגות הספציפים האלו- מדוע אני חייבת לכבדם בשעה שאני בשבילם כמו בובה בחלון ראווה, ולבוא לאירועים שלהם????. אודה על תגובתך, ומצטערת על האריכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
מנשה כהן27/05/2009שלום לך. אפשר בהחלט לחוש הזדהות אתך לגבי ההרגשה שמתעלמים ממך בצורה כה בוטה. גם השערות שלך שאולי אתם ,"לא ברמה" ולכן הם מתעלמים - אפשריות בהחלט. יש כאלה מצבים ביחסים בין אנשים. אפשר לא לבקרם עוד ולא יקרה דבר, אלא אם כן את מצפה מהם להכרה ולהערכה. אני שואל את עצמי [ואותך] למה זה ל כך מסעיר אותך? איך בעלך מגיב למצב? אני גם לא בטוח כלל שהם "יבינו" משהו אם לא תבואי לחתונה? נראה לי שעקרון ההדדיות צריך להתקיים באופן כלשהו ביחסים עם אנשים.
מקווה שתמצאי בדברי חומר למחשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)