מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות... ?שרית25/05/2009
אני נשואה + 3 , בעלי אדם חיובי, אופטימי, טוב, אך מתקשה לקבל מצבים שאינם תואמים את רצונותיו.
אני במשך שנים נסחפתי אחרי האישיות הסוחפת שלו, הרבה פעמים על חשבון רצונותי.
חיינו רצופים וויכוחים בעיקר בנושא הילדים.
לפני מספר חודשים התמוטטתי פיסית והתחלתי לסבול מחרדות ודיכאון.
כאשר התחלתי להתאושש מההתמוטטות ולחזור למצב סביר הוא ראה שיש כרטיסים לתאילנד במחיר מוזל. אמרתי לו שהייתי מעדיפה להמתין ולראות איך אני מתאוששת והוא (כזכור אופטימי) לחץ שזאת הזדמנות ולא כדאי שנפסיד אותה, שלא כדאי שנפסיק לחיות בגלל המצב שלי וכו'.
למותר לציין שהנסיעה הזאת (שכוללת את הילדים כמובן) כנראה בתת-מודע משפיעה על יכולת ההתאוששות שלי מהחרדות ואולי איפה שהוא אני גם מאוכזבת ממנו ששוב לא "ראה" אותי, לא הקשיב לי ולחץ עלי לקבל את רצונותיו.
כאשר אני מעלה את הנושא הוא מפתח "חרדות" משלו, כעסים ואני מתלבטת כבר מה עדיף לי...
לנסוע לתאילנד לא במיטיבי (מה שמפחיד אותי וכנראה מגביר את חרדותי) או לבטל את הנסיעה ולעמוד באכזבה שלו ...
(סליחה על השאלה הארוכה ...)
שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות [?]
מנשה כהן25/05/2009שלום שרית. תארת מצב זוגי מורכב. כאילו כדי להיות אופטימי ולהמשיך לחיות - את צריכה לוותר על עצמך, כי "לא כדאי שנפסיק לחיות בגלל המצב שלך". כנראה הגעת לנקודה בה המשוואה הזוגית הזאת כבר לא עובדת כל כך. אני רק יכול לשער שההתמוטטות שהזכרת הנה אות אזעקה שיש לשנות ולהשתנות.
ראשית, מה את למדת מהמשבר?
שנית, איך בן הזוג שלך הבין את המשבר?
כשאין למידה - הכל חוזר על עצמו
לטווח הקצר, אולי תוכלי לראות את הנסיעה שכבר יוצאת לדרך, כמסע שלך לשינוי עצמי. למשל, לא תהיי כל הזמן בתפקיד האחראית שכולם יהיו מרוצים. אולי לקחת "חופשה" בתוך הנסיעה מכל מיני הרגלים ותפקידים שהתקבעו במהלך השנים. האם את מרגישה שאת צריכה לקבל הסכמה או אישור מבן הזוג והילדים בכל מעשייך? האם את יכולה גם לנוח או צריך לדהור ולהספיק? תני לשאלות להשאר בתודעה שלך גם אין עליהן תשובה..
תראי אם יש שאלה שאת רוצה לשאול
בהמשך לתשובה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
שרית25/05/2009בעיקרון הרעיון של להתייחס לנסיעה כהזדמנות נראה לי מאתגר רק שנראה לי שהתיאור של מצבי הנוכחי כסביר היה אופטימי מעט.
אני מנהלת אמנם שגרת יום רגילה (עבודה, ילדים) אולם אני עדיין מתעוררת לפנות בוקר כמעט כל יום עם התקף חרדה, אני עדיין חיה במין "עננה", אני עדיין מרגישה שהחיים "חסרי טעם", אני עדיין מפחדת שיחזרו לי תופעות שהיו בעבר כמו הסתכלות על המציאות כאילו היא "סרט".
אמנם בשבועיים האחרונים חל שיפור משמעותי במצבי (לדעתי בעקבות נטילת אומגה 3) אבל אני מפחדת שהתופעות האלו שאני חווה וחוויתי בשעות הקשות של המשבר יחזרו ויתעצמו.
עברה לי בראש מחשבה לנסות תרופות קונבציונליות אבל מעצבן אותי ש"התאפקתי" תקופה של כ 8 חודשים ללא תרופות, מצבי במגמת השתפרות ואני אקח תרופות רק בגלל אילוץ הנסיעה.
מה דעתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודעות פלוס
מנשה כהן25/05/2009שלום שרית. אני מתרשם ממודעות רבה לגבי מה שקורה אצלך. מודעות היא כוח, כאשר את מזהה את הכיון ומה שעוזר לך. על אומגה 3 נאמר הרבה טובות. במצב דיכאון אפשר לקחת 4 ליום. ואם בתוספים עסקינן - ויטמין B קומפלקס יכול לעזור למתן חרדות [אפשר לקחת לפני שינה]. אם זה ישפר את המצב - את ממש בכיוון. יש גם צמח היפיריקום שהוכח שמטפל בדכאון. נמצא בחנויות טבע. תמשיכי להקשיב לעצמך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית
ד''ר קורין שחר25/05/2009את מתארת את בעלך כאדם חיובי, אופטימי, טוב, אך מתקשה לקבל את רצונותייך או אפילו לשקול אותם.
ההגדרות שהגדרת אותו מראות שכאשר הכל נעשה כרצונו, הוא יכול להרשות לעצמו להיות אופטימי, טוב וכו'. המבחן האמיתי של אדם הוא כאשר הוא עומד מול מצב שאיננו לפי רוחו, שאם לא, כולנו היינו טובים, אופטימיים ווחיוביים, לא כך?
אני חושבת שהתקפי החרדה שלך נובעים מכך שאת חשה עצמך הולכת לאיבוד, כאילו נעלמת בחייכם המשותפים. כאילו אין לך קול או השפעה, או נוכחות.
נראה לי שהתשובה כבר נמצאת בשאלתך. את חיבת לתת לעצמך דין וחשבון על מקומך בזוגיות שבינכם ואם התשובה שלך לעצמך תהיה שאת חשה שאינך נמצאת שם במקום שאת חושבת שראוי לך להיות בו, תתחילי לחשוב כיצד לשנות מקום זה.
ולגבי הנסיעה, יש לך כאן הזדמנות לעמוד על שלך, ולספוג, כן, את פרץ הכעס של בעלך, תוך שאת מעמידה מולו את תחושותייך שלך וצרכייך שלך. טיול לתאילנד אמור להיות חוייה נעימה, ברגע שיש ממנה חשש, היא הופכת למטלה עם מעמסה מיותרת.
אשמח אם תשתפי אותי בהחלטותיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות
שרית25/05/2009הבעיה שאני עכשיו לא מספיק חזקה כדי לספוג..
הבעיה שאני עדיין עלה נידף ברוח שיודע רק ברציונל שהחיים שווים אבל ברגש מרגיש יאוש..
הבעיה שאני כואבת על הילדים שרצו כל כך את הטיול...
הבעיה שאני מרגישה שאני חייבת קודם להתחזק לפני שאני בודקת מה מקומי ...
הבעיה שאני מבולבלת ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית
ד''ר קורין שחר25/05/2009אני שומעת את מצוקתך הקשה. קשה מאד מכאן לתת לך התוויה מדויקת שהביא אותך למקום שבו תדעי איזו החלטה תהיה נכונה יותר.
נסי את מה שהציע עבורך עמיתי, אולי חיזוק שכזה ייתן לך אורך נשימה להגיע למקום שממנו תוכלי לאגור מספיק כוחות על מנת לעשות טיפול שורש. כי לדעתי, רק טיפול שורש יכול להביא אותך למקום של הבנה מה באמת קורה אצלך, ומשם - מהי הדרך הנכונה לפעול, בחייך. כעת עומדת בפנייך שאלה מיידית לגבי כן/לא הטיול, אולי עם לקיחת אותם תוספים, תחושי מספיק חזקה לערוך את הטיול מתוך ידיעה שתדאגי לשאר ההיבטים מאוחר יותר. ומי יודע, אולי בסוף גם תהני ממנו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)