מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסים בינאישיים לא טוביםלולבה01/06/2009
בתי אם לילדים נמצאת בסכסוך מתמשך עם בעלה ופרודה ממנו תקופה ארוכה.
כמעט כל מה שעושים עבורה יש לה ביקורת. מילה חיובית לא נשמעת.
לאחרונה להערכתי עובר עליה משהו, כרגיל היא לא משתפת אך מתנהגת ב"תוקפות" לדוגמא:
אני רוצה לבוא היא אומרת שלא נוח לה, היא הרגישה לא טוב הצעתי לה עזרה וענתה שהיא תסדר,
הרגשתי היא שיש לה משהו גם איתי ואני לא יודעת אפילו מה?
אם היא צריכה משהו ממני להוציא אני נעתרת ועושה את הדברים מכל הלב.
גם אליה היא לא מגיעה רק אם צריכה משהו רציני.
אין לה חברות ואף אחד לא מגיע אליה הביתה.
קשה עם המצב, כואב לי עליה ועל הנכדים המקסימים ואני לא יודעת איך לנהוג.
נ"ב הזמנתי אותה לחג שבועות וענתה שישארו בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פשוט
מנשה כהן02/06/2009שלום לך. מתעוררים הרבה סימני שאלה לגבי מה שעובר על הבת שלך. האם היחסים בינך לבינה היו קודם אחרים?טובים?האם היא עובדת?
אולי היא לא מאמינה שאת יכולה לעזור לה במשהו, במצב הנוכחי הלא ברור
האם יתכן להציע עזרה ספציפית - להיות עם הילדים לזמן מה, להכין מאכלים מסויימים, להיפגש בזמן קבוע וכ'
לא פשוט לה כנראה בעקבות פרידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבת המתנכרת
מינה21/06/2009כשקראתי את הדברים שכתבה האם על הבת המתנכרת - חיברתי את זה למה שקורה לי עם בתי. שחזרה בתשובה לפני כ- 12 שנים. נשואה, אם לילדים קטנים, חיי נישואין לא טובים. בן ה-9 לומד בתלמוד תורה. ילד סקרן ותאב דעת. לא טוב לו במסגרת, אך האב מתעקש. המצב הכלכלי גרוע. חשבתי שבאהבתי אוכל לעזור, אך כל מה שקורה הוא - דילול אמצעי הכספיים (אמא סוגרים לנו את החשמל, הגז, עירייה, בגדים, צעצועים, אוכל), עגמת נפש ודאגה שלא נגמרת. נכון! אני לא יכולה להתמודד עם בעיותיהם - ולמרות היותי רציונלית ושקולה בדברים שנוגעים אלי, איתם - זה סבל מתמשך שלא נגמר, שפוגע בחי (אני בת 63)י. פניתי לפסיכולוגים, עובדים סוציאליים שעוסקים בבריאות הנפש, פסיכיאטר, רבנים... כל מה שנאמר לי - לא נעלם ממני, ורוב הדברים שנאמרו היו שהם חיים את חייהם ועליהם לפנות בעצמם לעזרה - מה שהם לא עושים. אז למה אני מנסה שוב ושוב לעזור להם ולא זזה לכיוון עצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניכור
מנשה כהן02/07/2009שלום לך. את מעלה בעיה סבוכה, אפילו בבחינת חידה. ברובד אחד - הגלוי, המוצהר - היא מתרחקת והולכת בדרכה; ברובד אחר - אולי מתחת לשולחן - קריאת מצוקה שמגייסת אותך..כי את אמא שלה והיא ילדה שלך מתחילת הדרך. יש שם כנראה עניין לא סגור ביניכן, אולי אצלה, אולי אצלך, או ביחסים. היא נזקקת לך [ואולי תלויה והייתה תלויה בך] והיא לא אוהבת את זה. אפשר שהיא נזקקה לסמכות ולביטחון שלא חוות בחייה קודם.. אולי אפשר לטפל בזה, כלומר את, לעצמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)