תמיד בשביל האחר,מה עם עצמי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמיד בשביל האחר,מה עם עצמי?
    ערן
    04/07/2009

שלום רב
    אני פונה אלכם עם התמודדות פנימית לא קלה שאני חווה כבר המון שנים שהלכה וגברה עם הזמן ואני מתחיל להבין ומנסה להתמודד איתה לאחרונה בעצמי ובנוסף עלידי מטפלים מקצועיים.
    אני בחור בן 27 ואני חיי את חיי באופן שבו אני תמיד מנסה להראות טוב ולהשמע טוב בעיני האחר(כל אדם)ומזה כנראה אני והנפש שלי ניזונים אני לא מצליח להעביר יום באופן משוחרר וטבעי ללא שתטריד אותי המחשבות על איך דיברתי או התנהגתי עם ההוא או ההיא במקום להזין את עצמי בדברים שאני עושה באופן שבו אני ירגיש חופשי טבעי ומזין את עצמי בדרכים ודברים שעושים לי טוב אז מכאן נובע שאני צריך ללמוד מה עושה לי טוב מה מזין אותי וזאת הבעיה שמה שמזין את נפשי זה ידיעה שהצחקתי מישהי או הראתי למישהו שאני טוב ממנובדבר מה או דיברתי בצורה מבריקה וענינית ואני מקבל זאת ברושם מאחרים,ההתמודדות מאוד קשה וברצוני לשנות את התפיסה ההתנהגותית הזאת השאלה היא איך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ערן

ד''ר קורין שחר
    04/07/2009

נראה לי שבכותרת כבר נתת את התשובה. מה עם עצמך?
    אתה מספר שאתה נעזר במטפלים מקצועיים.
    אני מניחה שהם מנסים להגיע איתך למקור כל צורת החשיבה הזאת שלך. מניין היא נובעת, מה הגורמים שהביאו אותך לרצות לרצות כל העת אחרים, על מנת להרגיש קיים.
    הידיעה היא רק חלק מהתהליך של השינוי בצורת החשיבה. ברגע שאתה מודע לכך שכך אתה מתנהל כל חייך, ועצם זה שאתה חש תסכול בשל כך, אתה אמור להבין שזו תפישה שנחוותה על ידך אי שם בילדות, כאשר לא היו לך כלים להתמודד בסיבות שגרמו לך לכך.
    היום אתה בן 27, כלומר, בוגר. וככזה אתה יכול להתחיל להבין שההבנות שלך והתגובות שלך כאותו ילד שהיית, תאמו לתפישה של אז, ואינן תואמות את מי שאתה היום.
    נסה לראות את עצמך ככל אחד אחר שאתה כל כך מנסה להרשים, ותתחיל להרשים את עצמך. כאילו הוא עוד אחד משאר הסובבים אותך. אולי מחשבה כזאת תצליח להביא אותך להתחיל לכבד אותך עצמך, ותתחיל להרגיש שיש שם בפנים מישהו שראוי להערכה שלך. ככל שתרבה לעשות זאת, תתרגל לשנות את זווית הראייה שלך מהחוץ, קרי כל האחרים, אל הפנים, קרי - אתה עצמך.
    מקווה שעזרתי במשהו.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו