מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אפשר ללא תרופות ?גלית05/07/2009
אני מתעוררת מידי יום בתחושה שהכל חסר משמעות. הדבר היחידי שעוד נותרה לו משמעות בעיני היא שהבאתי ילדים לעולם ואני חייבת עבורם להשתדל ולשחק "כאילו" יש לדברים משמעות.
התחושה הזאת גורמת לי לחרדות ולכאב רב.
אני מטופלת אצל פסיכולוג. איכשהוא תמיד כשאני מעלה את השאלה הזאת הוא אומר לי "בטח שתרגישי שהחיים חסרי משמעות כיוון שאת לא מספיק משפיעה, מעורבת וכו', ואז אנחנו עוברים לטיפול בגורמי מתח טריוואליים כמו "איך להגיב כשהילדים או בעלי מתנהגים בצורה כזאת או אחרת".
אני לא יודעת איך אני יוצאת מזה והאם אפשר לצאת מזה רק רק בעזרת שיחות.
האם אפשר לצאת מזה רק בעזרת כדורים(אני מאוד נרתעת) ?
האם אפשר לצאת מזה בכלל..
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר?
מנשה כהן05/07/2009שלום לך. לגבי תרופות - יש גישות שונות של מטפלים. לפעמים טיפול תרופתי לתקופה [3-6 חודשים] יכול לעזור לאדם לזוז, להרגיש פחות דכאון ופחות חרדה, ואז יש לו יותר כוח לעשות שינויים ו"להשפיע", כמו שהפסיכולוג שלך אומר.
כשאני משתכנע שזה המצב אני שולח את המטופל לייעוץ פסיכיאטרי. לא קרה מצב שזה היה מיותר. לעניין הרגשה של "חוסר משמעות", יכולה להתעורר כשיש דכאון, או/ו כשאדם לא חש שהוא עושה דבר שמזין אותו או שמביא אותו להגשמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מחזירים את רצון החיות הבסיסי
מירה05/07/2009במהלך השנים האחרונות תפקדתי בפרופיל נמוך הן בעבודה והן במשפחה כיוון שלא היה לי כוח נפשי מספיק "להלחם" בחזיתות אלו וכך הגעתי למצב שכל החיים נראים לי מיותרים וחסרי טעם.
עכשיו אני בלופ כי מצד אחד יש לי הרגשה שאין בשביל מה להתאמץ ומצד שני אם אני לא אתאמץ לא תשתנה הראייה שלי על החיים.
איך מגייסים כוח לצאת מהמעגל הנוראי הזה... אני מרגישה שעם הפסיכולוג אני לומדת דרכי התמודדות אבל אני תקועה בשלב שאני שואלת את עצמי למה להתמודד... מה טוב בחיים שכל הזמן מתמודדים בהם... (ואני לא מדברת על התמודדויות קשות מידי)
רצון החיות הבסיסי אבד לי ואני לא יודעת איך מחזירים אותו.
תודה
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאן דולפת החיות הבסיסית
מנשה כהן06/07/2009שלום לך. לפעמים נתקעים במקום של ספק לצרכים של אחרים כדי להיות בסדר. זה יכול לקרות מפירוש מסויים של המציאות והתפקיד שלך ביחסים. האם את יכולה לסמן קו בין מה שאחרים צריכים ממך למה שאת זקוקה וצריכה? החיות הזאת היא היאפשרות להיטען מחדש מדברים פשוטים [כמו שינה, מנוחה, חופשה] ומדברים עיקרוניים יותר כשיש הרגשה שקולך נשמע או/ו את מגשימה משהו ממה שאת אוהבת ומעריכה. אולי אחרים צריכים אותך ולא רק צריכים ממך, ואולי יכולים גם לתת לך. האם נראה לך שאת יודעת לקבל? חומר למחשבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !!
מירה06/07/2009כנראה שאני צריכה סבלנות ואורך רוח עד שההרגשה תשתנה
בכל אופן עודדת אותי מאוד
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב
לילך14/07/2009קודם כל האם את מרגישה מספיק מחוברת למטפל שלך? לפעמים החלפה של מטפל יכולה להשפיע לטובה.
בנוסף, טיפול תרופתי לא אומר שאת חולת נפש יקירתי.
יש הרבה אנשים שסובלים מדיכאון כזה או אחר ומשלבים טיפול פסיכולוגי ותרופתי ומתפקדים מצויין.
חבל שתפספסי את השנים היפות של חייך כי את מתעקשת לא לקבל טיפול תרופתי שיכול בעצם לשנות לך את החיים.
תחשבי על זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית
ד''ר קורין שחר14/07/2009אם את חוששת מתרופות פסיכיאטריות, ישנן אלטרנטיבות לכך.
הייתי מייעצת לך לגשת לנטורפיסט/ית, בנוסף לטיפול שאת עוברת אצל פסיכולוג.
ישנן מספר אופציות תרופתיות טבעיות לא מועטות, כמו פרחי באך, ועוד. יתכן שעצם התמיכה שתקבלי בעזרתן יתנו לך את הדחף לשנות את היבטך על החיים ומשם גם שינוי בתחושתך העכשווית.
אגב, ניתן להגיע לכך גם דרך קופות החולים הרגילות המחזיקות מחלקה ל"רפואה משלימה".
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)