האם אפשר ללא תרופות ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אפשר ללא תרופות ?
    גלית
    05/07/2009

אני מתעוררת מידי יום בתחושה שהכל חסר משמעות. הדבר היחידי שעוד נותרה לו משמעות בעיני היא שהבאתי ילדים לעולם ואני חייבת עבורם להשתדל ולשחק "כאילו" יש לדברים משמעות.
    התחושה הזאת גורמת לי לחרדות ולכאב רב.
    אני מטופלת אצל פסיכולוג. איכשהוא תמיד כשאני מעלה את השאלה הזאת הוא אומר לי "בטח שתרגישי שהחיים חסרי משמעות כיוון שאת לא מספיק משפיעה, מעורבת וכו', ואז אנחנו עוברים לטיפול בגורמי מתח טריוואליים כמו "איך להגיב כשהילדים או בעלי מתנהגים בצורה כזאת או אחרת".
    אני לא יודעת איך אני יוצאת מזה והאם אפשר לצאת מזה רק רק בעזרת שיחות.
    האם אפשר לצאת מזה רק בעזרת כדורים(אני מאוד נרתעת) ?
    האם אפשר לצאת מזה בכלל..
    תודה
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אפשר ללא תרופות ?

הוספת תגובה

• האם אפשר?

מנשה כהן
    05/07/2009

שלום לך. לגבי תרופות - יש גישות שונות של מטפלים. לפעמים טיפול תרופתי לתקופה [3-6 חודשים] יכול לעזור לאדם לזוז, להרגיש פחות דכאון ופחות חרדה, ואז יש לו יותר כוח לעשות שינויים ו"להשפיע", כמו שהפסיכולוג שלך אומר.

כשאני משתכנע שזה המצב אני שולח את המטופל לייעוץ פסיכיאטרי. לא קרה מצב שזה היה מיותר. לעניין הרגשה של "חוסר משמעות", יכולה להתעורר כשיש דכאון, או/ו כשאדם לא חש שהוא עושה דבר שמזין אותו או שמביא אותו להגשמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מחזירים את רצון החיות הבסיסי

מירה
    05/07/2009

במהלך השנים האחרונות תפקדתי בפרופיל נמוך הן בעבודה והן במשפחה כיוון שלא היה לי כוח נפשי מספיק "להלחם" בחזיתות אלו וכך הגעתי למצב שכל החיים נראים לי מיותרים וחסרי טעם.
    עכשיו אני בלופ כי מצד אחד יש לי הרגשה שאין בשביל מה להתאמץ ומצד שני אם אני לא אתאמץ לא תשתנה הראייה שלי על החיים.
    איך מגייסים כוח לצאת מהמעגל הנוראי הזה... אני מרגישה שעם הפסיכולוג אני לומדת דרכי התמודדות אבל אני תקועה בשלב שאני שואלת את עצמי למה להתמודד... מה טוב בחיים שכל הזמן מתמודדים בהם... (ואני לא מדברת על התמודדויות קשות מידי)
    רצון החיות הבסיסי אבד לי ואני לא יודעת איך מחזירים אותו.

תודה
    גילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן דולפת החיות הבסיסית

מנשה כהן
    06/07/2009

שלום לך. לפעמים נתקעים במקום של ספק לצרכים של אחרים כדי להיות בסדר. זה יכול לקרות מפירוש מסויים של המציאות והתפקיד שלך ביחסים. האם את יכולה לסמן קו בין מה שאחרים צריכים ממך למה שאת זקוקה וצריכה? החיות הזאת היא היאפשרות להיטען מחדש מדברים פשוטים [כמו שינה, מנוחה, חופשה] ומדברים עיקרוניים יותר כשיש הרגשה שקולך נשמע או/ו את מגשימה משהו ממה שאת אוהבת ומעריכה. אולי אחרים צריכים אותך ולא רק צריכים ממך, ואולי יכולים גם לתת לך. האם נראה לך שאת יודעת לקבל? חומר למחשבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !!

מירה
    06/07/2009

כנראה שאני צריכה סבלנות ואורך רוח עד שההרגשה תשתנה
    בכל אופן עודדת אותי מאוד

תודה
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב

לילך
    14/07/2009

קודם כל האם את מרגישה מספיק מחוברת למטפל שלך? לפעמים החלפה של מטפל יכולה להשפיע לטובה.
    בנוסף, טיפול תרופתי לא אומר שאת חולת נפש יקירתי.
    יש הרבה אנשים שסובלים מדיכאון כזה או אחר ומשלבים טיפול פסיכולוגי ותרופתי ומתפקדים מצויין.
    חבל שתפספסי את השנים היפות של חייך כי את מתעקשת לא לקבל טיפול תרופתי שיכול בעצם לשנות לך את החיים.
    תחשבי על זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלית

ד''ר קורין שחר
    14/07/2009

אם את חוששת מתרופות פסיכיאטריות, ישנן אלטרנטיבות לכך.
    הייתי מייעצת לך לגשת לנטורפיסט/ית, בנוסף לטיפול שאת עוברת אצל פסיכולוג.
    ישנן מספר אופציות תרופתיות טבעיות לא מועטות, כמו פרחי באך, ועוד. יתכן שעצם התמיכה שתקבלי בעזרתן יתנו לך את הדחף לשנות את היבטך על החיים ומשם גם שינוי בתחושתך העכשווית.
    אגב, ניתן להגיע לכך גם דרך קופות החולים הרגילות המחזיקות מחלקה ל"רפואה משלימה".
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו