מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעייה רציניתששש07/07/2009
שלום לכם יש לי ילדה שגרה איתי בת 21 לא עצמאית לגמרי הכירה חבר לפני 4 חודשים בן 32 הבעייה שהחבר ממריד אותה נגדנו ומרחיק אותה ממשפחתה אני חד הורית וגידלתי אותה לבד נתתי כל שיכולתי ,החבר שלה מרשה לעצמו לומר לי שאני אמא לא טובה ושהיא תישן אצלו כל יום תעשה מה שהוא רוצה ואני לא יקבע לה כלום היא מצידה כל היום יושבת מעשנת וחייה על חשבוני וסוגדת לחבר בטענה שהוא חכם מכולם אני רואה את השליטה שלו עלייה ולא יכולה לעשות מאום ניסיתי לשוחח עימו אך הוא מתחצף ונותן לי הוראות איך לגדל את הבנות שלי מצד שני כשעניתי לו להעמיד אותו במקום איים ועזב אותה היא באה בוכה ואיימה להתאבד ובבוקר השלים איתה אני לא סומכת עליו כולו משחק מזוייף אני דואגת לבת שלי אך היא לא מקשיבה ,הוא מצידו ממהר לתפוס אותה היא רווקה והוא גרוש פלוס ילדים היינו מאד קרובות אני ואחייה לפני שהגיע לפתע היא מתרחקת ופוגעת בכולם ובי במיוחד רק לרצות אותו ,אני לא רוצה להוציא או לזרוק אותה מהבית ,הוא מרשה לעצמו לכתוב לי דברים ולנסות להדריך אותי איך לחיות וטוען בפנייה שהוא צודק ואני טועה כשאני אישה בעלת ניסיון חיים ארוך ולא קל שהתגברה לבד על הכל וגידלתי אותן לתפארת השקעתי בהן הכל ויתרתי על עצמי למענם ,אני כל כך כועסת איני רוצה לענות לו ולפגוע בה ,הוא מאיים שאם נענה לו יעזוב אותה והיא מנסה להתאבד אם יעזוב מה עושים אנא עצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמנם בעיה רצינית
מנשה כהן08/07/2009שלום לך. חושב שהבנתי את המצב והבנתי לליבך. איך מישהו נכנס לחיים ומשתלט וממלא כל חלל אפשרי בלי לשים לב למשמעות ולשלכות על החיים של בתך ושלך. יתכן שהוא ממלא חלל אצל בתך ואז היא נעשית לא מודעת למשהו אחר חוץ מהחבר/הגבר שלה.
את חושבת שבתך תהיה מוכנה ללכת יחד אתך לכמה שיחות ייעוץ? הנימוק: אדם מקצועי, מבחוץ, שיעזור לנו לקבל פרופורציות, למצוא מקום לכל אחד ולכל עניין, במקום גישה גורפת של "שחור לבן" או "הכל או כלום"..חושבת שזה אפשרי?
תאמרי לה שצריך להסתכל על הטווח הארוך של החיים והיחסים ביניכן, שרוצים להוסיף משהו/קשר טוב לחיים ולא לסלק מישהו..אולי תוכלי לפתח את הרעיונות שהעליתי ולדבר אליה, ואל לבה...בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהששש
ד''ר קורין שחר08/07/2009שלום לך.
אכן בעיה קשה. ברור שלגבר יש כעת השפעה הרבה יותר רבה משלך. נראה לי שלפני שתציעי לביתך ללכת לייעוץ איתך, או בלעדייך, רצוי שתגשי בעצמך על מנת לברר עם אותו יועץ את הבעיה לעומק.
דבר שיוכל להקל עליך בגישתך שלך לבעיה ואולי יתן לך כלים להתמודדות.
אותו יועץ יוכל גם לומר מתי נכון להציע לביתך להגיע לשיחות איתו גם כן.
היא כרגע נמצאת במקום של התנגדות מוחלטת לכל מה שתאמרי לה, ואת עצמך זקוקה לייעוץ כיצד לנהוג.
מקווה שעזרתי, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכם תגובה
ששש08/07/2009הילדה איבדה את אביה בגיל צעיר יחסית וזה הקשר היחיד הרציני שהצליחה להחזיק ומיווכן שהוא מבוגר ממנה נשארת איתו ,מסרבת ואומרת לי שאלך לייעוץ או שאקשיב לו כי הצדק עימו ,אני מבחינתי נותנת לה הרגשה טובה בבית שתדע שאם יש בעייה יש פה מי שתומך בה בכל מצב ,אך הבעייה עדין נשארה כבעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ברשותכם
ששש08/07/2009הבת הצעירה שלי שברה רגל ואינה יכולה לתפקד בעצמה ביקשתי מהגדולה שתשאר איתה כדי שאוכל לעשות קניות וללכת לאימי מעט כי היא באבל ,אך חברה מכניס לה לראש וכן אומר גם לי הבת הצעירה גדולה שתסתדר בעצמה אני לא מוכן שתשמור עלייה היא לא ביביסיטר ,אני לא דורשת ממנה כלום מעבר לכך ונותנת לה הכל ,היא תומכת במילותיו שהיא גדולה ולא חייבת ואני בתור אם חד הורית זקוקה לעזרה זו ,קשה לדבר איתה ולמרות שיודעת שעשיתי הכל בשבילה ,מילותיו שגורות בפיה ,אני קיבלתי אותו כבן עד שהבנתי מה מסתתר מאחורי שינוי האופי שלה לפני כן היינו מאוחדים והכל זרם יפה הוא אומר לה שהיינו מאוחדות כי הייתה בובה על חוט אבל לא מזכיר את זה שהוא מכריח אתה לרצות אותו ,וולוותר על כולם בשל כך ומתפלא למה כל המשפחה אינה תומכת בו ,ניסיתי לדבר עימו אך הוא תקף ולא הבין תמשמעות של הדברים נכונה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות מהחיים
מנשה כהן08/07/2009שלום. בעצם זה אותו עניין. את עוברת משבר/שינוי ומתעוררות הרבה שאלון. אולי תקבלי את עצתה של דר' שחר ללכת לייעוץ שתוכלי לקבל תמיכה ועזרה איך להתמודד עם השינוי הזה. אני מניח שגם את חווית אובדן ממותו של בן הזוג..חושב שרצוי לפנות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמנשה שלום
ששש09/07/2009בקשר לאובדן עברנו טיפול על ידי משרד הבטחון והתגברתי די מזמן ,בקשר לבת הלכתי לשיחה לבד אך הוא טוען שהיא חייבת להצטרף והיא מסרבת ,ניתקתי כל קשר אם החבר שלה ואיני מסכימה שיבוא אלינו הבייתה יותר ,איני עונה לו ולא מתייחסת למילותיו ,אך הבעייה שהיא פגועה מכל העיניין שניתקתי קשר ,ורוצה שאקבל אותו כבן עשיתי כך בהתחלה עד שהבנתי שטעות בידי ,תודה רבה לך על ההענות יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)