קנאה הורסת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאה הורסת
    אור
    28/07/2009

אני בת 25, ואני מרגישה שיש לי בעיה, אני תמיד שונאת את המשפחות של החבר שלי, ותמיד מרגישה שהם שונאים אותי ומרכלים עליי. בנוסף כל פעם שעוברת ליד חבר שלי שבעיני היא יותר יפה ממני,והוא מסתכל עליה במכוון או שלא במכוון ,אני ישר מתעצבנת וכל כולי נאכלת מבפני פשוט תחושה שאני לא מסוגלת לסבול אותו. אני גם מתפרצת מהר על הקרובים אליי,ולפעמים מרגישה שהסביבה מנסה קצת לדרוך עליי. אני מודעת לזה שיש לי בעיה. אך השאלה שלי היא באיזה דרך לטפל בה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה הורסת

הוספת תגובה

• אור

ד''ר קורין שחר
    28/07/2009

קנאה נחשבת לאחד הרגשות היותר קשים שקיימים בנו. קנאה יכולה להרוס כל חלקה טובה, אם היא מוקצנת, ובעיקר את העצמי שלנו. המון אנרגיות מושקעות ברגשות שליליים בכלל ובקנראה, בפרט.
    את אומרת שאת מודעת לכך שיש לך בעיה. אך לדעתי את מביטה בתוצאה ולא בסיבה.
    מי ששלם עם מי שהוא, מן הסתם פחות יקנא באחר. מי ששלם עם מה שיש לו, לא יחוש איום בכך שלאחרים יש יותר.
    כלומר, הבעיה נמצאת אי-שם בתוכך. אינך נראית לעצמך כנראה כמישהי שיכולה להיות שלימה כפי שהיא, עבור עצמה, קל וחומר כלפיי מי שיש בה אליהם רגשות, בין חיוביים, בין שליליים.
    ראשית דבר, נסי להבין מהיכן נובעות תחושות אלו שלך. נסי לבודד את הגורמים לך לקנאה קשה יותר או פחות. האם היה עליך להילחם על מקומך במשפחה האם? האם חשת בה פחות ביטחון בהיותך את עצמך? המון סיבות יכולות לגרום לתחושת קנאה והעיקרי שבו הוא פחד. פחד שלא להתקבל, פחד להפסיד מה שיש בידייך.
    מישהי יפה יותר מסיבה אליה את תשומת לבו של החבר שלך? חשבי על כך שלמרות זאת, הוא איתך ולא איתה.
    המשפחה שלו נראית לך עוינת? חשבי על כך שעדיין לא הצליחו כנראה לעמוד על סגולותייך ותני להם את האפשרות לעשות כך.
    ברגע שאת מתמקדת ברגשות השליליים, את מעבה אותם. ברגע שתחזקי את העצמי שלך מול אותן מחשבות, יהיה בידייך להוריד את חשיבותם של מי שמעלה בך קנאה.
    נראה לי שככל שתנסי לעשות כך, תרגישי כמה מיותר להוציא אנרגיות מבוזבזות על מחשבות שמפריעות לך בזמן שהאחר/ים אינם בהכרח חשים זאת כלפייך.
    מקווה שעזרתי.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה אוכלת כל חלקה טובה

ד''ר נורית מרכוס
    30/07/2009

בהמשך לתגובה המעמיקה של ד"ר שחר -

קשה מאד עבור כל אחד מאתנו לעשות עבודת מודעות עם עצמו לבד. אני ממליצה לך לחפש לך קבוצת מודעות או מטפל-פסיכולוג. בקבוצה או עם מטפל זו עבודה הרבה יותר נגישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ממני ליועצי הפורום

אור
    03/08/2009

קראתי את שתי התשובות בתשומת לב מירבית, אך איני יכולה להצביע באמת על הדברים שמציקים לי,ועוד יותר קשה יהיה לי גם לטלפ בהם לבד. קבוצת טיפול יכולה להיות פתרון, אך החשיפה לעיני רבים , תגרום לי לאי נוחות. יותר נכון לי לפי דעתי טיפול של "אחד על אחד" השאלה שלי היא איזה סוג של טיפול אני צריכה, והיכן עליי לחפש מטפלים מהסוג הזה, כי למען האמת אני לא מכירה אף אחד שניסה טיפול כזה ולכן אין לי מי שיכוון אותי. הצעד שעשיתי הוא לברר על פסיכולוג קליני דרך הקופת חולים, האם זה טיפול שיוכל לעזור לי? בנוסף גם קראתי באינטרנט על מישהי שעושה טיפולי גוף ונפש דרך תחקור וזיהוי הבעיה היא נותנת כלים איך ךהתמודד עם הבעיה. מה יכול להתאים לי?
    אני לא זוכרת אם ציינתי, אני גם עצבנית, לכל כל היום ולא מכל דבר, אני מאוד אדישה ולא מתרגשת מכל דבר, אבל שאני כבר מתעצבנת זה נורא.
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אור

ד''ר קורין שחר
    04/08/2009

על פי תגובתך, נראה לי שעדיף שתפני לטיפול פרטני. במידה וזה מתאפשר לך דרך קופ"ח, תתחילי שם. כרגע ההתרשמות שלי היא שעדיף טיפול של פסיכולוג קליני ולא טיפול אלטרנטיבי או קבוצתי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו