מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני צריך הכוונהכפיר15/08/2009
אני אתחיל שנמאסה עליי הפסיכותרפיה הרגילה על כל גישותיה הנפוצות CBT והדינאמית....
עכשיו כפונה הסובל מדיכאון וחרדה ועייפות נוראית וישנוניות יש לי מגוון של טיפולים לפנות אליהם בתחום גופנפש- ואני מבולבל...
מה ההבדל בין מטםל בפםסיכותרפיה הוליסטית למטפל בפסיכותרפיה גופנית כמו בפורום השכן?
יש מטפלים שטוענים שכן מתייחסים לגוף ויש כאלו שלא , האם יש הבדל-כלומר אני לא מצליח להבין איך אתה יכול להיות פסיכותרפיסט גופני בלי לגעת בגוף.... מצד שני אני שואל את עצמי איזה טיפול ייתן את המקסימום ?
כלומר , נראה כי השיעור שעליי ללמוד הוא לאהוב את עצמי כמו שאני ואת גופי כמו שהוא למרות שזה מאוד קשה...
אני מטופל תרופתית והתחושה שאין ממש פתרון אמיתי...
,
אני אומר בשקט ובעצב שאחת האכזבות היא מהטיפול הפסיכותרפי האחרון בו המטפלת הייתה שיפוטית ויש לומר מכוונת מידי מטרות שמרוב עצים פספסה אותי ... היא נקטה בגישה ממות תפקוד ואני דיי מתנגד לגישה הזו אך מנגד מתנגד לגישה הממוקדת בעבר ובמילים....
בתום שנת הטיפול הבנתי שחלק מהשיפוטיות שהפגינה כלפיי נבעה ממקומות לא סגורים אצלה וזאת על אף שהיא לא הסכימה להודות בכך מעולם... אך חוסר היכרותה עם התכנים הביא אותה לשיפוטיות תמימה לכאורה שרק פגעה באמון שנבנה בחדר התכנים שנתפסו על ידי כפתוחים אצלה הם התמודדות עם קשיים במיניות ונטייה מינית שמבחנתה עדיף שאחכה ואתרכז בלימודים, בעבודה והכל יגיע [בן 28].
מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיר
ד''ר קורין שחר16/08/2009מדבריך ניכר שאתה מחפש דרך לפתור את בעיותיך.
אבל העמסת כאן מגוון גדול ורחב של בעיות, חלקן שלך, חלקן (כביכול), של המטפלת שלך ושיטת הטיפול בה היא נוקטת.
הכלל הראשון בטיפול הוא שכאשר המטופל חש שאיננו מתקדם, עליו, או לברר זאת עם המטפל, או לחפש מטפל אחר.
השאלה שלך לגבי ההבדל בין פסיכותרפיה הוליסטית לגופנית(?), לא ברורה לי.
פסיכולוגיה הוליסטית נוקטת בחשיבה שאכן האדם הוא גופנפש ולאו דווקא רק גוף או רק נפש.
ישנן המון שיטות וכלים טיפוליים, ועל כך אתה יכול לחפש באינטרנט חומרים ולהחליט מה מהם נראה לך מתאים. רוב המטפלים ההוליסטיים משתמשים בכמה וכמה שיטות (או כלים - למען הדיוק).
אבל דבר אחד חייב להיות לך ברור, אין הוקוס פוקוס, וחייבים לברר בעיות מהעבר על מנת להבין כיצד לטפל בכך בהווה. השאלה היא רק כמה זמן מקדישים לכך, ובאילו כלים מגיעים לתוצאה.
אם אני קוראת נכון בין השורות, אתה מתלבט לגבי המיניות שלך ולדעתי אין שום סיבה שתדחה זאת. יתכן ששם נמצאים עיקר הקשיים שבהם אתה נתקל.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש צדק רב עימך ועדיין
כפיר16/08/2009השאלה עודנה עומדת על ההבדל בין הפסיכותרפיה הגופנית להוליסטית.....
לגבי המטפלת האחרונה, אני אגיד זאת בעדינות , ומאחר שהיא לא הנושא , ועזבתי אותה בדיוק בנקודה שהיא הפכה לפטיפון שבור... התייחסותה הייתה מתנשאת ולהבדיל ממטפלים קודמים לפניה היא נקטה בגישה שיפוטית שבעצם הגישה הזו הרגה את הטיפול מרוב רדיפה לעבר מטרה התהפכו היוצרות- היא קבעה המטרות, הדרך להשגתן רק ששכחה דבר פשוט שאני בחדר ויש לי רגשות ותחושות משלי....
המטפלת בדומה לך דר' קורין שחר , נקטה באותה טכניקה כאשר הרגישה נוח במראה שהוצבה לפניה תוך ציטוטים של דברים שאמרה היא ישר התקיפה - ועם כל הכבוד , חדר הטיפול הוא המקום האחרון בו ארצה להרגיש נשפט או מותקף.
כשסיפרתי למטפל אחר על תגובתה לכעס שהופנה על ידי אליה הוא החל לצחוק מתחת לשפתו כי הבקשה שלה הייתה פשוטה ולא טיפולית תפסיק עם זה כי זה לא מקדם.... את מי ולאן , הפתרונות אצלה!!!
זכותי כמטופל לומר ששיטה א' לא טובה בשבילי וזה לגמרי בסדר, חובת המטפל להיות שם איתי לבדוק מה ניתן לעשות ומה ניתן להציע , חובתי לתת לדברים צ'אנס ולהות פתוח... אך כשמנסים להיכנס בקיר שוב ושוב מי אמר שבפעם המיליון הקיר ייעלם? המטפלת האחרונה נהגה בי רק בדברים שיקדמו את מטרותיה של הטיפול וכשהגעתי לאחר פגישה ולאחר עוד פגישה עם כעסים היא סירבה להכילם... ואת יודעת מה השיא מבחינתי היא שבשל סיבות כאלו ואחרות נאלצתי לבטל פגישה בטווח שהוסכם עליו מראש והודעתי שבוע מראש היא חזרה בהודעה , אפילו לא פעם בשבועיים" היא לא טרחה לברר מה קרה ומה לא קרה... מבחינתה הדבר החשוב ביותר היה התשלום שהיא תקבל- והיא לא ממש התאמצה בשביל השקלים שלה... בניגוד לקודמיה ...
ואגב מיניות- מטפל מיני עשיתי איתו עבודה מצויינת עד נקודה מסויימת אך האחרונה לא רצתה לגעת במיניות ונסתה להתחמק מהנושא כי יש נושאים דחופים יותר וכאשר היא העלתה אותו היא העלתה אותו עם המון שיפוטיות כלפי מטפלים קודמים וכלפיי... כשהערתי לה על כך היא התחילה להסביר שהיא לא התכוונה לכך... אבל כשיש יותר מידי חיצים ויותר מידי דברים שהיא מתנצלת ועושה באופן לא אתי לא טיפולי נשאלת השאלה למה שאשאר אצלה?
מטפלת שמתבלבלת במועד של אירוע משמעותי כגן חרם ולאחר שהיא מתבלבלת ואני מעיר לה על כך, היא אומרת מה זה חשוב ומה זה משנה מתי זה קרה.....
מטפל טוב מתעד את המפגשים , מטפל גרוע מתעד תוך כדי מפגש... מטפל טוב עושה תהליכי עיבוד, מטפל גרוע מוותר עליהם....
תחושת הבטן הכי לזקה שנשמעה המון בחדר ולא זכתה לתשובה או תהייה הייתה "את לא רואה אותי, פסיכולוגית תעסוקתית אמרה לי שאם היא לא שמעה את הצעקה שלך אז היא כנראה עיוורת וחירשת כי האמירה שלך הייתה מאוד חזקה "את לא רואה אותי".
תודה על התשובה , קורין, אדע לא לפנות אלייך ....כי אני מעמיס עלייך.. מסכנה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפיר
ד''ר קורין שחר17/08/2009נראה לי שהנחת דברים הפוכים לחלוטין ממה שרשמתי.
קרא שוב את תגובתי, ואולי תבין שלא היו כלל התקפות ולא שיטות טיפול.
צר לי שכך הגבת... בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)