הקאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקאות
    אני1#
    25/08/2009

שלום.
    בזמן האחרון כשאני ובן זוגי יוצאים לאכול במסעדה, אני פשוט לא מסוגלת לאכול, ההרגשה דומה להתכווצות פנימית בגרון ואני אוכלת בכוח.. זה גורם לי בסופו של דבר להקאה למרות שבקושי אכלתי.
    אני חושבת ודיי בטוחה שפשוט פיתחתי פחד להקיא אחרי בילוי שכזה ו"להרוס את הערב".. ואני מרגישה שזה מתחיל גם לקרות [הפחד] ביציאות עם חברים..

הכל התחיל לפני כשלושה חודשים.. ביום ההולדת שלי יצאנו למסעדה וברגע שהתחלתי לאכול האוכל גרם לבחילה והקאתי.
    מקרה נוסף, הוא בא לישון אצלי בפעם הראשונה [אחרי הרבה זמן שחיכיתי לזה], אכלנו פיצה והתחלנו לראות סרט שממש הלחיץ אותי ובסופו של דבר הקאתי וזה הרס את המשך הערב.
    עוד מקרה היה כשנסענו לראות סרט.. אכלנו ופתאום הרגיש לי שאני לא יכולה יותר, מין מחנק בגרון ואז בחילה.. כמובן שהערב יסתיים כשאני עם הפנים לאסלה.
    ופעם נוספת קרתה לא ממזמן, יצאנו לאכול במסעדה שמאוד רציתי לאכול בא כבר ממזמן. הכל היה טוב.. המצב רוח היה מרומם אבל ברגע שהכנסתי את הביס הראשון לפה.. פשוט הרגשתי שזהו- אני לא יכולה לאכול יותר כי זה עושה לי רע. הבעיה הייתה שלא הייתה לי ממש בחילה אלא פשוט הרגשה שאם אני אפתח את הפה אני אקיא.. ובסופו של דבר זה קרה.

זה הופך לממש מציק, אני פוחדת ללכת איתו למסעדות כי אני פשוט יודעת שזה יקרה שוב.
    וכל פעם שיש איזה ארוע שאנחנו יוצאים לציין אני חושבת לעצמי שזהו- גם היום אני הולכת להקיא.
    זה כבר הפך לתסכול של ממש.. אני מרגישה שאני נמנעת מלאכול בערב בגלל הפחד מלהקיא במיוחד כשהוא נמצא בסביבה.
    אני חייבת לציין שאם אנחנו אוכלים בשאר שעות היום או שאפילו אצלו בבית זה דווקא בסדר גמור ואני מרגישה מצויין.

ביום שישי הזה הוא אמור לבוא לישון אצלי, זה בקושי מתאפשר לנו אז אני דיי מחכה לזה אבל אני פשוט פוחדת להקיא ולהרוס.. וכל הזמן מתרוצצות אצלי מחשבות בראש שזהו- בטוח אני אקיא..

אשמח לעצה ולמתן סיוע בפיתרון הבעיה המעיקה.

ד"א. אני בת 19..

תודה מראש ובהמשך יום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקאות

הוספת תגובה

• להקיא

מנשה כהן
    02/09/2009

שלום. לפעמים הגוף אומר משהו שהאדם נמנע מלבטא אותו במילים. כמו, "לא בא לי".."לא רוצה".יתכן שאת "שומרת בבטן" דברים ביחסים עם החבר, או זה "תקוע לך בגרון"..במילים אחרות, יש כנראה גורם-לחץ ביחסים שמתבטא בצורה הזו.

נראה שכדאי להתייעץ עם פסיכולוג קליני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו