חיפוש עצמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיפוש עצמי
    אור האבודה
    06/09/2009

אני אישה בשנות ה - 40, נשואה + ילדים.
    בשנה האחרונה, אני חווה דיכאון וחרדות שהתחילו מסיבות רגילות : סכסוכים עם הבעל, אי שביעות רצון ממקום המגורים, חוסר שביעות רצון ממקום העבודה, אי שביעות רצון ממצבי החברתי וכו'. במהלך השנה הזאת עברתי המון והגעתי למסקנה המתבקשת שהייתי מסוכסכת בעיקר עם עצמי פנימה. כיום, אין לי תלונות כלפי אף אחד, אני מבינה שהאגו שלי עבד שעות נוספות ופגע בי ובאנשים שסביבי.
    עכשיו, אני מרגישה "אבודה" . היות ובעבר הזהות והאושר שלי נבעו מדברים כמו : השכל שלי, הילדים המוצלחים שלי, הבית שלי, הבעל שלי ובעיקר התלונות שלי.
    אני מרגישה בודדה ולא שייכת לכלום. כללי המשחק הקודמים נראים לי פתטיים ואני לא מכירה כללים חדשים.

אנא תשובתכם ועצתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיפוש עצמי

הוספת תגובה

• אור

ד''ר קורין שחר
    08/09/2009

את חווה היום תהליך של מודעות. ויש בך את היכולת לנתח מצבים בצורה שקודם לא עשית, או לא היית מודעת לסיבותיהם.
    כל תהליך של מודעות יש בו את התחושה שהגדרת בעצמך כ"אבודה". את איבדת את ההשקפה על חייך כפי שליוותה אותך עד כה, ואין זה משנה אם היית מרוצה בה או לא, ההיכרות עמה היא הגורם המשמעותי. היום את כאילו עומדת מהצד ומשקיפה על עצמך ורואה דברים מזווית שונה, והם לא תמיד מוצאים חן בעיניך.
    מצב כזה, אין זה מפתיע כי הוא גורם לך לחרדות ולדיכאון. ברגע שתביני כי עצם עליית המדרגה במודעות שלך, זהו שלב חיובי בחייך, וכי ניתנת לך ההזדמנות לשנות דברים ולפעול בצורות אחרות, נכונות יותר לך בחייך העכשווים, החרדות ומצבי הדיכאון יפנו מקומם לתחושת ביטחון בעצמך.
    הייתי מציעה לך לחפש לעצמך עיסוק כלשהו מעבר לעיסוקים הרגילים, בין חוג מעניין, בין לימודים במסגרת לא מחיבת, בין קבוצה שעוסקת במודעות עצמית, על מנת למלא את חייך בתכנים חדשים.
    מקווה שעזרתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו