חשש וחרדה מראיון עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש וחרדה מראיון עבודה
    נוני
    08/09/2009

שלום רב.

מזה כמה זמן אני מובטלת ומחפשת עבודה. הבעיה היא שכשכבר אני מתליחה לקבוע עם מקום עבודה מסוים ראיון, אני נכנסת לחרדה וחוששת ממה שעלול לקרות בזמן הראיון, ואיך אפשר לצלוח אותו כמו שצריך. זה מדיר שינה מעיניי ואני לא יודעת מה לעשות כדי לפתור את הסיטואציה המביכה הזו.

תוכלו לעזור לי?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש וחרדה מראיון עבודה

הוספת תגובה

• נוני

ד''ר קורין שחר
    08/09/2009

אחד מהמצבים הקשים יותר בחיינו, הוא אבטלה מאונס. מצב זה פוגע בביטחוננו העצמי, מוריד בעינינו את הדימוי העצמי וגורם לנו לאבד את הביטחון הקודם ביכולותינו, בלי קשר למצב המציאותי.
    מכאן שלא קשה להבין את החששות שמלווים אותך בכל פעם שאת אמורה לעבור את אותו מבחן, כשאת באה ממקום כביכול חלש (הרבה יותר קל לנו לחפש מקום עבודה בזמן שאנחנו מועסקים מאשר כשאנו מובטלים).
    ישנן מספר דרכים לחיזוק תחושת הביטחון לקראת ובזמן ראיון עבודה.
    אחת מהן הוא הדמיון המודרך.
    תרגיל פשוט בדמיון מודרך הוא להביא את עצמך להרפייה ורגיעה, בצורה הנוחה לך ביותר, כשאת מוגנת, בביתך, ולדמיין את הסיטואציה העומדת לקרות (ראיון במקום X בהקשר למשרה Y), בפרטי פרטים, כאילו זה מתרחש עכשיו. נסי לראות עצמך נכנסת לחדר, מתישבת, עונה לשאלות, וכו' כשאת רגועה וענינית.
    ככל שתרבי לעשות תרגיל כזה, המוח יקלוט מצב מוכר בזמן אמת ותוכלי להיות הרבה פחות במצוקה בזמן הראיון האמיתי.
    תראי שלאחר מספר פעמים תחושי ביטחון רב יותר בעצמך, והיה ואפילו לא תקבלי את המשרה אליה ניסית להתקבל, תקבלי זאת בצורה פחות חרדתית ויותר רציונלית ותושפעי פחות בצורה העכשווית.
    מאחלת לך להתקבל לעבודה בזמן הקרוב ביותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, ד"ר שחר

נוני
    22/10/2009

מתנצלת על הזמן הרב שעבר מאז ששאלתי, אבל בכל מקרה - תשובה מאלפת ומועילה.

תודה רבה ושבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו