איך מחזירים את שמחת החיים ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מחזירים את שמחת החיים ?
    אירית
    12/10/2009

אני אישה בשנות ה - 40 נשואה + 3 ילדים ללא בעיות מיוחדות, עובדת במשרה מלאה ללא קשיים כלכליים.
    לכאורה הכל היה מושלם רק שמתחת לפני השטח בצבצו הרבה מתחים הקשורים במיוחד לקשר עם בעלי. הכל התפרץ לפני כשנה במשבר שכלל חולשה גופנית (בעיות קיבה, אנמיה, רלפוקס) חרדות ולבסוף גם דיכאון.
    השנה הזאת היתה שנה שבה נפתחו הרבה דברים, המצב בבית מאוד השתפר, בעלי ואני יותר מודעים כל אחד לעצמו ולבן הזוג והילדים יותר רגועים. אבל... אני עדיין לא מצליחה להתאושש מהטראומה.
    למרות שלכאורה הכל רגוע, אני מדוכאת רוב זמן מכך שהחיים נראים לי פתאום סתמיים, כמו התמודדות אחת גדולה, הדיכאון הזה גורם לי לחרדה (שהמצב ימשך לעד) וליקיצות מוקדמות.
    איך מחזירים את שמחת החיים ? איך מחזירים את ההרגשה הטבעית שהחיים הם משהו שווה ולא אוסף התמודדויות ?
    תודה
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חובה וחדווה

מנשה כהן
    12/10/2009

שלום. תארת בצורה מדוייקת מצב רגשי בו נמצאים רבים באורח החיים של התקופה. יש תשומת לב רבה על התפקוד ועל זה שהכל יהיה בסדר, כלומר מה שקשור בחובה או הרגשת חובה. זהו אורח חיים של STRESS , כשהמערכות הגופניות מגיעות לסחיטה של האנרגיות שנועדו לחיים. עכשיו שגם עשיתם סדר ביחסים - את עדיין מרגישה סוג של דכאון ולחץ בלי שמחת החיים.

שמחת חיים היא כנראה חוויה בלתי מותנית בהישגים או אם אנחנו "בסדר"..הייתי אומר שנחוץ שיוניים באורח החיים - אולי פעילות גופנית [אירובית או אנרגטית, כמו טאי צ'י או צ'י קונג], מרווחי זמן גדולים יותר בין דבר לדבר, להתחבר לפעילות יצירתית כלשהי [כתיבה, דרמה]. מלבד אלה - תחושת הדיכאון יכולה להישאר ברובד האנרגטי בגוף-נפש, ויתכן שיש עדיין סיבות שאת לא משתחררת.

אולי גם לעבור טיפול כלשהו - יכול להיות טיפול באמנות, ויכול להתאים טיפול בשיטת EFT. תוכלי לקרוא באתר מכלול או באינטרנט על השיטה...

חומר למחשבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו