מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניכוראלי13/10/2009
היי
הבייעה היא כזאת : הרקע-
אני כמעט בן 18 ולפי דעתי מה שאני חווה נקרא ניכור (?)
אני גר בבית עם אמא אבא ואח
אבא שלי די מבוגר והוא "מהדור הישן" בן 65 כמעט מאוד מאוד שונה ממני ומהדעות שלי ממש ההפך הגמור ממני, ואמא שלי בת 45 ויותר קל לי תקשר איתה כי היא לא מיושנת כזאת ומבינה פחות או יותר.
עכשיו מה שהולך בבית אני ואבא שלי לא מדברים כמעט, הוא ממש משתדל ואפילו אומר לי מלא תדבר איתי ואני פשוט מתעלם ממש כואב לי הלב שאני כותב את זה עכשיו כי אני באמת אוהב אותו אבל אין לי נושא משותף איתו לא ממש יש לי על מה לדבר איתו ולספר לו, למרות שיוצא לפעמים שאנחנו מדברים וצוחקים שהוא מספר לי על סיפורי ילדות שלו מה הוא וחברים שלו עשו בדיחות וכו'. לפי דעתי הבעייה היא שהוא מבוגר כזה ואני צעיר והדעות שלנו מאוד שונות בכל תחום יש לצין שאני בטוח שאני מבין יותר ממנו וזה שיש לו ניסיון חיים לא אומר שהוא חכם גדול. תפיסת החיים שלו שונה מאוד משלי וכשהוא מנסה לברר לאן אני הולך עם חברים הוא שואל שאלות על היחסים בין חברים שהיו פעם ולא תקפים לגבי היום ואני מרגיש שאין לי כוח אפילו להסביר לו כי הוא לא יבין במילא.
לגבי האמא אנחנו מדברים אבל גם איתה אני מרגיש די דומה רק לא כל כך חזק. גם איתה הדעות שלנו נורא שונות ותפיסת החיים גם כן. היא מאוד דאגנית וכל דבר נכנסת לפאניה ושאני רגוע יותר ולא נלחץ מכל דבר וזה מה שמפריע לי אצלה היא גם שלילית מאוד קשה לי להתקרב אליה כי כל דבר היא חושבת שלילי וישר מגיבה שלילי..
מה אני עושה? איך פותרים את זה? ממש מפריע לי הקשר עם אבא שלי איך אפשר לשפר אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת
ד''ר נורית מרכוס14/10/2009כל הכבוד על היוזמה והרגישות!
האם אתה יכול לדמיין אפשרות לפנות יחד עם ההורים למספר פגישות ייעוץ? יתכן מאד שאיש מקצוע ש"יתרגם" יוכל לסייע ביצירת תקשורת טובה יותר. נסה להרגיש האם זה מרגיש לך רעיון טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי
ד''ר קורין שחר18/10/2009לא סתם קיימת האימרה: פער הדורות. ואצלך הפער הזה כפול ומכופל.
רשמת מספר נקודות שדרכן אולי תוכל לשפר את המצב.
כתבת שאבא שלך אוהב לספר על ילדותו, עודד אותו לעשות זאת לעיתים תכופות יותר. יתכן ובמשך הזמן תיווצר לך אפשרות להבין, שלמרות הנוהגים וההשקפות של אז, תמיד ישנם דברים דומים.
הצע לו אולי משחקים משותפים (שח-מט, ששבש, וכו'), או הליכה ביחד, בקיצור, כל דבר שיעודד אותו להיות איתך במצבים נעימים.
נסה לדבר איתו על יחסיו שלו עם הוריו - הסבים שלך. אולי יתברר לך שגם הוא לא נהנה מכך שהם היו סמכותיים כלפיו ודרך כך תוכל להבהיר לו כי זה נכון גם כלפיך, לרצות להיות בוגר ועצמאי.
אני חושבת שהבנת את הכיוון. הדבר החשוב ביותר הוא להבין שאין בכוחך לשנותו. יש בכוחך להתקרב אליו.
לגבי אמך, נסה להראות לה את הפן החיובי של הדברים שהיא בוחרת לראות כשליליים. יתכן וזה יגרום לה לשנות עמדה.
בעצם, מה שאני כותבת כאן, זה לנסות לשנות את דרכי התקשורת בינכם שהיום משובשות.
אשמח אם תשוב לאחר זמן ותיתן תמונת מצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)