מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם פשוט להרפות ?אור02/11/2009
מזה כשנה אני מתמודדת עם דיכאון מלווה בחרדה(או ההפך) שבסיסו בהרגשת ריקנות כבדה (למרות שאני עובדת במשרה מלאה ומגדלת 3 ילדים ).
במהלך התקופה קראתי המון וניסיתי בין השאר טיפול אצל מספר פסיכולוגים :פסיכולוגית דינאמית קלאסית (שהחמירה את מצבי), פסיכולוג המשלב ביו-פידבק (שעזר להרגעה אך לא שחרר מהמועקה), פסיכולוג CBT (שההתייחסות הקרה שלו לבעיה ובכלל גרמה לי לחוש כמו מכונית בטיפול במוסך).
ניסיתי ואני עדיין מטופלת בדיקור סיני (שעוזר להרגעה בלבד).
בעלי לאורך כל התקופה טוען שעד שאני לא אבין שהפיתרון אצלי אני אשאר במצבי.
ניסיתי לחשוב מה אני מסוגלת לעשות וכל שהעליתי בחכתי הוא "להקפיא" את הטיפול בבעיה, ולנסות לשדר לסביבה ובמיוחד לילדים שליטה ופעלתנות אפילו באופן מלאכותי כשהמחשבה שעומדת מאחורי זה היא שאולי אני איכשהוא אכנס למצב-רוח חיובי יותר ומדוכא פחות.
אני בדילמה. מצד אחד נמאס לי מחיפושים אחר המטפל שיעזור לי ומהאכזבות הרבות שנחלתי ומצד שני אני מפחדת לקבל החלטה "להקפיא" את החיפושים ומהעיסוק המחשבתי בנושא ולנסות לסמוך רק על עצמי.
מה דעתכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי זה לא פשוט להרפות
מנשה כהן02/11/2009שלום. זה רעיון טוב להרפות, אבל זה יכול להיות לא פשוט. אולי יש כאן ענייני שליטה וכעסים שקשה לוותר עליהם.
בהתייחסות לדבריך הרי כמה נקודות כחומר למחשבה
יש סיבות לדכאון ולפעמים כשמסתכלים לעומק המצב מחמיר ממש או לכאורה, אבל זה קורה כשלב של התוודעות ומודעות. אפשר לצמוח מהמקום הזה אבל זה מחייב יותר סבלנות וגם עניין בתהליך ההעמקה שיכול להביא לא רק ירידת הדכאון אלא גם התפתחות של יוזמה ויצירה שהיו מודחקים. הדכאון יכול להיות תוצאה של חלקים לא מוגשמים. יתכן והטיפול הפסיכודינמי לקח אותך לשם..
ביופידק הנו כלי. כלי שיכול לאפשר רגיעה והרגשה שיש לך שליטה על זה. גם ה CBT.
הרעיון "להקפיא" הוא עוד טקטיקה או תרגיל שליטה שיכול לא להביא לשחרור.
אם להקפיא פירושו להשאיר את הדברים כפי שהם - קשה לי להאמין לזה
לדכאון יש סיבה ומשמעות והוא מעין עצירה/חסימה של דחפים או רצון. נראה לי שאת לא מחפשת הקלה אלא שחרור מהמועקה. לכן צריך פסיכותרפיה. וזה לא סותר את ההכרה ש"הפתרון הוא אצלך"..אין אפשרות אחרת. אבל מישהו נדרש לעיתים לעזור לך למצוא את הפתרון ולהשתמש בו
דבר נוסף: דכאון כמו חרדה יכולים "להשתקע" ברמה הפזית/אנרגטית. לכן לא אחת טיפול פסיכודימי לא עושה את כל הדרך. היום יש טכניקות שיכולות לשחרר את האנרגיה התקועה ברמה הגופנית. טכניקת EFT או TBT או EMDR יכולות להתאים. אפשר לקרוא באינטרנט, וגם באתר של מכון מכלול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וכרגיל עזרת לי מאוד
אור02/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה שלי
גליה12/11/2009שלום,
קראתי את ההודעה שלך ואני חייבת לספר לך שיש בהלחט פתרון
כל הדכאון וה"חושך" הזה בתוכך, היה קיים בי
אני טופלתי ב"בית אריאן לב", זה ברמת גן ואני שיניתי לעצמי את החיים לגמריי
אני הייתי סובלת מחרדות ודכאונות ודרך טיפול בחסימות שלי בתת מודע
נרפאתי , היום אני בנאדם אחר לגמריי
אני ממליצה בחום
בהתחלה באים לאבחון אצל אריאן לב שהיא מתקשרת ידועה והיא מאבחנת את החסימה ומה היה לך בחיים
אחר כל היא מתאמת מטפלות לגוף ולתת מודע- אני הייתי אצל אחת בשם מירי ומטפלת בשם עדי
אני ממליצה על שתיהן בחום!!!
זה המספר שלהם036189091
בהצלחה
לפני הייאוש הסופי לכי לבדוק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)