מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהלה תמידיתשירה21/11/2009
שלום לכולם...
חוויתי בשבועות האחרונים בחיי שינויים רבים והתרוממות רוח מכל מיני תובנות לגבי הצורך התמידי שלי באישור מאחרים,פחד מטעויות,ו"לופים" חוזרים של עליות בהרגשה ולאחר מכן ירידות מאוד עמוקות וכואבות,הרבה ביקורת עצמית,השוואה לאחרים וכו'.
במהלך השבוע הרגשתי טוב,התפטרתי מהעבודה שלי לפני יומיים והיום היה יומי האחרון,עלתה בי מחשבה לטוס לעבוד חודשיים בכריסמס בלונדוןוגם לצאת לחוויה (הרגשתי מספיק בטוחה וחזקה לזה) אבל פתאום עכשיו גל של תחושה של "איבוד עצמי",לא רואה כלום חוץ מבהלה ענקית שאוחזת בי,פחד קיומי,תחושה שאיבדתי את עצמי ולא יודעת איך חוזרים "הביתה"-אני מאוד מעורערת מהתחושות שלי וה"לופים" הרגשיים האלה שמעבירים אותי כל פעם רכבת הרים מאוד לא נעימה של הרגשות,עד שאני מתחילה להרגיש טוב ובטחון ותחושת דרך מגיעה נפילה ששוב מחייבת אותי להשקיע אנרגיות בעלייה ממנה.אני כותבת עכשיו מתוך תחושה מאוד מאוד חזקה של ייאוש פחד וחוסר אונים.יש לי הרבה דמעות והן לא יוצאות.אני מרגישה עמוסה אבל לא יודעת במה. נדמה שעד שאני מתחילה לראות כל פעם "קורה משהו" ששוב מכניס אותי כמו ילדה קטנה שזקוקה לאישור ומקום בטוח לתוך חדר מאוד חשוך וללא תקווה.אני בטיפול כבר 4 שנים וזה חוזר על עצמו 4 שנים,אני לא יודעת מה יש לי מה קורה לי ומה יכול לעזור לי לשבור את "מעגל הקסמים" רבוי הייאוש הזה.אני כותבת כל זאת פה כי זה מרגיש לי הכי בטוח כרגע.אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל להגיב לי ומעט לרכך את הקושי שאני חוה כרגע.תודה וסליחה על ההשתפכות.שבת מבורכת רגועה ונעימה לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד מרגיעה
מנשה כהן22/11/2009שלום שירה. נראה לי שהמעברים בין "זקוקה לאישור" ו"לא זקוקה לאישור" קיצוניים מדי. כשאת במחשבה שאת זקוקה לאישור - את נשענת על האישורים וזה שם אותך [ אולי באשליה] של מקום בטוח. כשאת מוותרת על האישורים לגמרי - את נשארת [אולי בהרגשה או אשליה שאת] ללא תמיכה בכלל.
דומה הדבר למי ששוחה עם מצופים ולפתע קופץ למים העמוקים. לאט לאט..אולי כדאי ליווי והכלה לטווח קצר או ארוך. קשר מקבל הוא לא בדיוק "אישור"; קשר הוא חיבור למישהו ובמקביל חיבור לעצמך.
לא יודע אם היית בטיפול או לא. נראה שתוכלי למצוא את דרך האמצע..ללמוד איך ומתי מה שאת מכנה "אישורים". אפשר גם להיעזר באיש מקצוע לעבד את המצב הרגשי של להיות בקצוות. לפעמים מכנים זאת "תלות-עצמאות"..מצב ממנו אפשר לצמוח לשתוף ולידיעה שהדברים אינם אף פעם שחור-לבן.
תראי מה את לוקחת מהמשוב הזה. תוכלי לחזור לכאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)