מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מתמודדים עם רגשות אשמה ?יעל09/12/2009
ב 10 השנים האחרונות עברנו פעמיים דירה מעיר אחת לעיר אחרת וחזרה לעיר הראשונה כשהשיקול היה בעיקר כלכלי. ואמנם כלכלית עשינו חיל אבל המעבר האחרון התגלה כטעות דרמטית מבחינת האוכלוסיה ובעיקר מבחינת האווירה בקרב הילדים : חומרנות, כל אחד לעצמו, אין פרגון הדדי, ממש אווירה של הישרדות.
למרות שעברו כבר 5 שנים אני לא מפסיקה להצטער על הפספוס הגדול ועל כך שהילדים משלמים (ולדעתי בגדול) על הטעות שלנו ההורים.
בעלי רואה במעבר האחרון כסוף פסוק, גם הוא חושב שזאת היתה טעות אבל הוא מבחינתו חושב שצריך להתמודד עם המציאות. לי קשה לקבל עובדה זו כיוון שאני יותר מחוברת למה שעובר על הילדים (ועובר עליהם הרבה) וכל הזמן חושבת שהרבה מזה היה נחסך לולא המעבר.
איך מתמודדים עם רגשות האשמה? אני מרגישה שהיה לי ביד גן עדן ומכרתי אותי בנזיד עדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד''ר קורין שחר09/12/2009רגשות אשמה הם רגשות שקשה מאד להתמודד בהם. בעיקר אם אלו רגשות שנוגעות לילדינו.
אני חושבת שעצם זה שילדייך חשים שאת חשה כך, איננו גורם מחזק עבורם.
אין כאן אלמנט של צדק, אבל בעלך נוהג בצורה רציונלית ואילו את בצורה רגשית.
האפשרות היותר טובה הנראית לעין במצב שאיננו עומד להשתנות טכנית היא, לחפש את הדברים החיוביים ולנצלם.
לא ציינת באילו גילאים ילדיך, אבל אין ספק שאם תשוחחי איתם בצורה גלויה, תוכלי לתת להם כר לביטוי בעיותיהם, תלמדי גם אותם למצות את החיוב שקיים, ותנסי ללמדם להתמודד במצבים הלא חיוביים בכך שיחזקו את עצמם מול המציאות, את תתני להם כלים ראויים להמשך חייהם כבוגרים.
יש מצב נתון - עם מצב זה יש להתמודד ולהוציא ממנו את המיטב.
את זה את חייבת לומר לעצמך, ואז יהיה בך הכוח לומר זאת להם.
נראה לי שאם תנהגי כך, רגשות האשם יורידו מינון.
יש כלל ברזל: להתחרט על העבר איננו עוזר להתמודד עם ההווה.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מקבלים את עצמנו
מנשה כהן09/12/2009שלום. בנוסף לדברים של קורין עולה בדעתי כיוון מחשבה נוסף מתוך הבנה שאנו עושים כל הזמן טעויות ואחר כך משקיעים מאמצים גדולים לתקן אותן ולא אחת אנו עושים עוד ועוד טעויות.
אנחנו פשוט רוצים שהכל יהיה בסדר..
אספר לך סיפור, קטע מספר שאני קורא, "ההרצאה האחרונה" מאת רנדי פאוש. הקטע מתאר אירוע בינו ובין אשתו. כשהוציאה את המכונית שלה מהחניה הביתית היא פגעה במכונית השניה שלהם, כך ששתי המכוניות נפגעו. כמה נורא או לא נעים היה לאשתו. היא היתה נחמדה בארוחת הערב עד שספרה לו את האירוע עם התנצלות ואמירה שמחר שהיא תדאג לתיקון. כשהתברר שרק הפחים נפגעו, הוא אמר לה שלא מתקנים כלום. אשתו הייתה בהלם: אנחנו באמת ניסע במכוניות דפוקות?..הוא חותם את הפרק במשפט שאהבתי: לא כל דבר צריך לתקן..
פשוט חומר למחשבה..תראי מה את יכולה לקחת מזה כדי להתעודד
אולי תרצי לכתוב, כי זה נושא הנוגע לכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)