מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחשבות טורדניותיסמין10/12/2009
לפני 6 שנים התחלתי טיפול פסיכולוגי בעקבות חרדות טופלתי במשך 4 שנים לסרוגין הטיפול
עזר במידה מסויימת לפני 5 חודשים התחלתי לחוש במחשבות טורדניות והכי מפחידות אותי זה המחשבות שאני אולי משוגעת ומשתגעת בעלי צוחק עלי ואומר שאני צרעכה לקחת את עצמי בידים
וזה די קשה לי מה עלי לעשות כדי להפסיק את זה אני חושבת שזה קבור אצלי מאז גיל 16 שאז גם עברתי משבר חרדה ואבי ז"ל לקח אותי לפסכיאטר ומאז זה מנקר לי מדי פעם בראש הפחד שאני משתגעת או משוגעת
בתודה יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין
מנשה כהן12/12/2009שלום. מאחר שהיית בטיפול פסיכולוגי, אני תוהה מה נשאר לא מטופל. התיאור והקישור שלך לחוויית המשבר מגיל 16 יחד עם נוכחות ועזרה של אביך ואולי גם ההתערבות של הפסיכיאטר רומזת אולי שיש דברים לא סגורים.
עניינים לא סגורם טבעם הוא להציק ולהטריד את האדם עד שיטפל בעניין וישחרר את הטראומה.
עושה רושם שהייתה לך חוויה קשה והיא לא נרגעה כי אולי לא נסגרה אז בצורה מתאימה. שווה לבדוק את השערה הזאת עם מטפל.
האם את זוכרת באופן חי את רגעי המשבר? האם יש לך או היו לך חלומות שמתקשרים לאירוע המשבר? ומה היו בעצם הגורמים למשבר?
תוכלי לכתוב שוב לכאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
יסמין12/12/2009למנשה שלום כשהתחלתי את הטיפול אצל הפסיכולוג וספרתי לו על האירוע שקרה לי בגיל 16
הוא לא התעכב על זה באופן שינקה ממני את הטראומה ואמר לי שלא בכל טיפול חייבים לרדת לשורש הבעיה מה שאני זוכרת זה שיום אחד אחותי ואני הלכנו למקום העבודה של אבי ובדרך
פתאום הרגשתי שאני נחנקת ונכנסתי לפאניקה אבי לקח אותי לבית חולים ושם חשבו שיש לי דלקת
בגרון ונתנו לי אנטיביוטיקה שכמובן לא עזרה כי זה היה סוג של התקף חרדה ואני זוכרת שאבי ז"ל
אחרי כמה ימים שלא הרגשתי טוב לקח אותי לפסכיאטר יותר מזה אני לא זוכרת לפרטי פרטים .
בתודה יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין
מנשה כהן13/12/2009שלום לך. לא ניתן לדעת מה היו השיקולים של הפסיכולוג שלא להתעכב על האירוע של החרדה - לבדוק מה קדם לזה..ואולו דאגות וחששות היו לך באותה תקופה, מה חנק אותך ומה החנתקת מבחינה רגשית, ואיך זה קשור בדמויות אחרות בחייך..קשה לדעת.
אבל אני מתרשם שזו חוליה חסרה. ההבנה והידיעה מה עורר את התקף החרדה צריכות להיות חלק מהטיפול והשינוי כדי שהשפעות החיביות של הטיפול ישקעו ויובנו בצורה שלמה..
אם זה מדבר אליך - תשקלי כניסה לטיפול שאולי יכול להיות קצר יחסית.
אני מתרשם שאת צריכה לפגוש את העומק שלך בלי לפחוד כל כך.
אם את כותבת - תצייני בת כמה את עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין
יסמין13/12/2009אניבת 50 במשך השנים חייתי חיים רגילים שמידי פעם היו לי נפילות קטנות שהייתי מצליחה לצאת מהן אני נשואה עם 3 ילדים לפני 6 שנים באמצע העבודה היה לי התקף חרדה קשה וז הלכתי לטיפול פסיכולוגי במשך 4 שנים לסירוגין הטיפול עזר במקצת ולפני 5 חודשים חזרו לי החרדות במיוחד הפחד שאני משתגעת ומשוגעת וזה מפריעה לי אני מוכנה לעשות כל מה שצריך וניתן כדי לצאת מזה לתמיד בתודה יסמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין
ד''ר קורין שחר13/12/2009אנסה לשאול שאלות נוספות לאלו של מנשה.
נסי להיזכר באיזו סיטואציה היית כשהתקף החרדות צף ועלה.
האם היא דומה במשהו לזו שהייתה לך בצעירותך?
נסי לברור את הסביבה, הצבעים, הריחות, המראות, התחושות, האירועים, משהו שעשוי להיות דומה.
ברגע שיצוץ משהו שכזה, תוכלי להבין יותר, מהי הסיבה לתחושת החרדה.
טיפול בדמיון מודרך, יכול גם הוא להוציא ממך במספר פגישות את הנסיבות וללמוד להתמודד בהן, כשהן תהיינה ידועות לך.
ולגבי הערתו של בעלך, בקשי ממנו שיתמוך בתחושותייך ולא יבטלן מתוך רצון לגונן עלייך.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)