בעיות שינה עקב מחשבות חוזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה עקב מחשבות חוזרות
    קוקי
    31/12/2009

שלום,

לאחרונה חיי חוו לא מעט שינויים טובים ומאוד מרגשים. מרוב המחשבות אני לא מצליחה לישון טוב. אני נרדמת אבל מתעוררת הרבה ובהחלט לא מקבלת את שעות השינה שאני צריכה. מה עושים? אודה לכם אם לא תפנו אותי לטיפול אלא תתנו יעוץ איך אני יכולה לעזור לעצמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אולי אני יכולה לעזור לעצמי

מנשה כהן
    31/12/2009

שלום. אני מניח שכשמרגישים טוב, יש רמת עוררות גבוהה יחסית, וזה לא מתאים כל כך לשינה. מתאים לפעולה-עשיה, או לימוד וכיו"ב. אבל מאחר שצריכים גם לישון - אז את גם ישנה וגם לא ישנה. אולי מצפה להתעורר.

בעיקרון - רצוי להוריד הילוך בהדרגה, פחות לעסוק במעוררים כמו קפה, סרטי מתח, ארוחת כבדות.

יכול להיות שאת הולכת לישון עם הרבה "קבצים פתוחים"..עניינים שממשיכים להעסיק אותך ומעירים אותך. אפשר לאמץ גישה של "הסתיים היום הזה על כל מה שהיה או לא היה בו".. יכול להיות שתוכלי לנוח להיכנס לשינה ממצב תודעה מתאים יותר.

תראי מה מתאים לך לקחת מכל זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוקי

ד''ר קורין שחר
    08/01/2010

המוח שלנו עובד במתכונת כפולה כשמשהו מעסיק אותנו במיוחד, בין טוב בין רע.
    מידת ההתרגשות שלנו מאירועים אלו ואחרים, מעסיקים את מוחנו, הן לפני שינה, הן בשינה עצמה.
    ולכן אנחנו מתקשים לישון שינה רגועה כשמשהו מאד מעסיק אותנו.
    אינני רואה שאת זקוקה לטיפול. זו תקופה שבה אתה עוברת חוויות (ומה טוב שהן חיוביות), ומן הסתם, כשתתרגלי אליהן, ההתרגשות תפחת ותוכלי להיות מאוזנת יותר בכל הנוגע לתחושותייך ומשם לשיבה לשינה מיטיבה.
    תני לעצמך ליהנות מהחוויות והאירועים החיוביים שאת עוברת.
    לפני השינה אמרי לעצמך כמה טוב לך, ותנסי לומר למחשבות שלך ללכת לישון (תרתי משמע). תפעלי כאילו את מכבה מתג ומתנתקת מהן. אל תשקעי במחשבות, כיון ואז את מפעילה את המוח לעוררות יתר. חזרי וספרי בעוד זמן מה קורה איתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו