דחיינות כרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחיינות כרונית
    חני
    27/06/2010

שמתי לב שבכל פעם שאני צריכה לעשות משהו חשוב אני מוצאת מלא סיבות למה לא לעשות את זה עכשיו ובסוף אני די נדפקת בגלל זה. האנשים בסביבה שלי חושבים שפשוט לא אכפת לי מכל מיני דברים אבל זה לא נכון ואני מודעת לכמה זמן יש לי אבל פשוט משום מה אני דוחה. זה דברים כמו עבודות באוניברסיטה ומבחנים ומשימות שאני מבטיחה לעשות. אולי תוכלו להמליץ על משהו כדי להילחם בזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחיינות כרונית

הוספת תגובה

• הימנעות מבצוע

ברכה קופצ'יק
    27/06/2010

חני:
    הבעייה שלך לפיה את דוחה את המטלות שלך היא לא כל כך נדירה, כלומר יש הרבה סטודנטים או עובדים ש"מכורים" להרגל של דחיית העבודות. מדובר באמת בהרגל "מגונה" שהשורשים שלו הם במנגנון הגנה שנקרא 'הימנעות' ומטרתו להפטר מחרדה. לפיכך קודם עליך לנסות להבין מה בביצוע של העבודות מעורר חרדה: אולי דווקא ההתקדמות או הגדילה שבזה?. במקום שני את יכולה להשתמש ב'תרגילים' שעוזרים לעמוד במטלות כגון לחלק את העבודה לשלבים ו'לתת לעצמך איזה שהוא פרס' כל פעם שאת מסיימת את השלב. תרגילי הפחתת חרדה יעזרו גם.
    אם לבסוף את לא יכולה להסתדר לבד תוכלי לפנות לטיפול קוגניטיבי שמאד עוזר במקרים כאלה.
    בהצלחה!
    ברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

מיטל
    17/12/2010

אם את מאזור המרכז אולי אוכל לסייע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

מיטל
    17/12/2010

אם את מאזור המרכז אולי אוכל לסייע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו