יאוש!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יאוש!!
    ליאת
    19/07/2010

רציתי לשאול 2 שאלות אני ממש משוועת לעזרה!!
    יש לי מתוק בן שנים 5 ומתוקה בת 7 חודשים.הילד שלי לא מפסיק להציק לקטנה.דורך עליה בועט בה יושב עליה בכל הזדמנות.גם שהוא משחק איתה פתאם הוא מחטיף לה.מה לא ניסיתי.תשומת לב רק לו.מתנות.עונש בחדר אם הוא מציק.נשיקות .סליחות.כלום לא עוזר אין לי רגע מנוחה.לפעמים הוא הולך עליה ואומר מה לא ראיתי אותה בכלל!!אני ממש מפחדת עליה ולא מתייחסת אליה בככל בקרבתו..
    מה לעשות?????
    איך אני צריכה לנהוג?לכעוס?לוותר??להתעלם??
    דבר 2:
    הגגננת גם אמרה לי שהוא מנסה להיות בגן במרכז ולא ממש מצליח אז הוא מתוסכל בגלל זה וצריך להשאר עוד שנה{לציין שהוא ילד חכם כבר כמעט יודע לקרוא הכל ואין לו שום בעיות קשב.}להשאיר אותו?זה בגלל הלידה?לציין שלא חסר לו כלום יש לו כל מה שילד היה חולם.אבל אין לו ממש חברים בשכונה ורב היום הוא לבדו.
    מה אעשה?תודה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יאוש!!

הוספת תגובה

• לליאת

מנשה כהן
    19/07/2010

שלום לך. נראה שאת אולי מבינה מה קורה לילד שלך, אבל בכל זאת אני אחדד את זה: הוא עובר משבר כשאחותו נולדה ולקחה לו את המקום הנפלא שהיה לו אצלך ואולי בכל מקום. אני מניח שהיה מעין "נסיך" ללא מתחרים, ולפתע באה הבת ולקחה, מבחינתו, את המקום שלו, לקחה אותך, את תשומת לבך ואהבתך.

הילד נלחם בכלים שיש לו לסלק את המטירד. כפי שציינת לגבי הגן, כנראה שהוא חווה גם שם את הכאב של צורך לחלוק את המקום שלו עם ילדים אחרים, והוא לא יודע איך לעשות זאת. רוב הילדים בטווח הגלים משחקים אחד ליד השני, וקצת זה עם זה, אבל קשה להתחלק.

מה שעוזר זה שהמבוגר - הורה או גננת - לא נבהל ממצב זה ומלמד את הילד שיש לו מקום בצד המקום של הילד האחר. את שואלת אם לכעוס או להתעלם..התשובה היא שלא ניתן להתעלם וצריך להיות ברורים ושהילד ידע שאת אמא שלו ושל הילדה.

יש סיפורי ילדים בנושא שעוזרים להתמודד. אפשר גם ללכת לכמה שיחות ייעוץ עם פסיכולוגית ילדים כדי לקבל ביטחון ולעזור לילד ולך להתגבר על המשבר. כמעט כל הילדים הבכורים עוברים משבר כזה כשנולד הילד שאחריהם, כך שאת לא לבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו