שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ליבי
    02/08/2010

שלום אני בת 30 מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית מס חודשים היא מבינה שהקשר שלי עם אמא שלי התפתח להיות קשר סימביוטי האם טיפול יכול למנוע מצב זה הבעיה אצלי שאני שומעת את כאבם של אחרים שקרובים לי וחשובים לי אני מתחילה לסבול בשבילם הפסיכולגית אמרה שיש הבדל בין אמפתיה לקשר סמביוטי .
    רציתי להבין אם אני יכולה לנצח את המחשבה הזו ?או ההסתכלות הזו ?למה אני כך?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ליבי

חנה הללי
    02/08/2010

ליבי שלום

נראה שעליתן בטיפול הפסיכולוגי על מוטיב עיקרי מאוד המשפיע על איכות חייך.

קשר סימביוטי עם כל אחד ובמיוחד עם אמא יכול להיות סיבה עיקרית לכך שהגבולות בין מה שאת מרגישה למה שאחרים מרגישים מאוד מטשטשים. יכול להיות שיש מצבים מאוד מבלבלים כי לא יודעים מי הוא מי. מי מדבר ,מי מרגיש ,מי חושב ,מי רוצה וכן הלאה. ומכאן הקושי לדעת מי אני ומה אני רוצה ומרגישה.
    לכן טיפול הוא מצוין וחשוב וכדאי ורצוי להמשיך.

השתמשת בשאלתך אם אני יכולה "לנצח "את המחשבה . הייתי מציעה לך לשנות את המינוח משום שמינוח כזה בדרך כלל במקום לנצח תוקע ומנציח את המצב. אולי במקום לשאול למה אני כך? לשאול למשל מה הייתי רוצה ? לאיזה רגשות ומצבים אני רוצה להגיע? איך הייתי רוצה שתראה המציאות שלי ? מה חשוב לי ? הברורים האלה דורשים זמן , סבלנות,אמונה בפסיכולוגית שלך ובעיקר בעצמך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו