מה זה אומר עלי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה אומר עלי?
    אנונימית
    06/08/2010

שלום לכם,
    זו השנה השלישית שאני נפגשת עם פס' קליני, והשנה השלישית שהוא יוצא לחופשת קיץ של שלושה שבועות, בשנתיים הקודמות זה לא כ"כ השפיע עלי, השנה אני מגיעה למקומות מאוד נמוכים, מחשבות אינסופיות ודמיונות עליו ועל משפחתו. לא נעים להודות אבל אולי אפילו קצת קינאה.
    אני מרגישה רע עם עצמי בגלל זה. זה לא שאני מעריצה אותו, היו לו כמה אמירות פוגעות ולא מקצועיות בלתי נסלחות מבחינתי. השילוב של תלות היתר הזו והכעס גורמים לי לחשוב על סיום עם סיום החופשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר עלי?

הוספת תגובה

• בתוך הטיפול

מנשה כהן
    08/08/2010

שלום. אפשר להבין ולהרגיש מדברייך שאת עמוק בטיפול מבחינת מה שאת חשה ומרגישה - קצת נטישה, קצת קנאה, חוסר רגישות מצדו כשהוא עוזב לזמן כזה, כשהוא פוגע..כאילו הוא לא רואה אותך כחלק מחייו, כמו שאת אולי מרגישה אליו

אלו הם בדיוק הדברים שצריך לפתוח בפגישות איתו כשישוב. הטיפול הנכון בהם יכול לשחרר וליצור הרגשת קרבה מתאימה.

לפי ההבנה והתאוריה - את "מעבירה" אליו רגשות שיכול להיות שחשת ביחסים עם ההורים, המשפחה וקרובים אחרים, רגשות שאולי בגללם פנית לטיפול. הצפיות והאכזבות שחשת כשהתעלמו ממך, כשלא שמרו לך מקום בליבם או בזמנם.

איני אומר שזה באמת כך, או במדוייק, אבל זהו חלק מהטיפול. במוקדם או במאחר מה שמרגישים ביחסים עם אחרים יכול להתגלות גם ביחסים עם המטפל. וגם אינני "מגן" עליו משום שהוא באותו עיסוק. זהו טבע הדברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו