שאלה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בבקשה
    קרן
    16/08/2010

שלום רב ,

כבר כ8 חודשים אני מרגישה שריפות בנרתיק שמקריין לפעמים לכפות רגליים ועיקצוצים בפנים.

היתי מאושפזת אובחן אצלי כאבים עצביים, אני גם מרגישה כבר שלוש שנים חנק כמו גוש בגרון שעומד כל הזמן , הבנתי שזה חרדה.

רציתי לציין שעשיתי את כל הבדיקות אין לי שום דלקת ראו אותי אולי 20 רופאים, אני בריאה לגמרה.

רציתי לשאול האם תחושה של שריפה בנרתיק יכולה להיות כביטוי לחרדה ?

אני מאוד סובלת ניסיתי כדורי אלטרולט 10 מ"ג זה עשה לי ממש לא טוב וכדורי גאבפנטין שלא עזרו בכלל .

אני בת 34 אם ל2 ילדים

תודה מראש
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• לקרן

מנשה כהן
    17/08/2010

שלום. למיטב הבנתי אכן מדובר בחרדה או מצוקה רגשית לא פתורה שמתבטאת דרך הגוף, דרך "גושים" גירודים ומיחושים גופניים אחרים. זהו האופן שאת חווה או מתרגמת את החרדה. הגוף מבטא אותה כי לא היה ערוץ זמין אחר - מחשבות, רגשות, התנהגות וכ'. החרדה "מתגבשת" בגוף או במעטפת של הגוף ומגיעה למודעות שלך דרך המיחושים הגופניים. התופעה נקראת "סומטיזציה" = העברת מצוקה רגשית לגוף.

הטיפול שיכול להתאים - טיפול של "גוף-נפש" או "טיפול נפשי עם אוריינטציה לגוף". שילוב של עבודה עם הדיבור ושיחרור מתחים/מצוקות דרך הגוף. תוך השיחרור המטופל נעשה מודע למקורות הרגשיים של המצוקה ומשתחרר גם דרך ההבנה המודעת. טיפול EFT למשל.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו