מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרוני05/01/2011
אני בחורה בת 24, ביום יום עובדת בעבודה קבועה.
קודם אציין שאני מטופלת ע"י פסיכולוג (לא תקופה ארוכה).
אודה לעצתכם, הפסיכולוגים:
אני חשה שיש לי בעיה חברתית לא פשוטה בכלל (אציין שבילדותי סבלתי מהצקות, קריאות גנאי, וחרם ע"י ילדים אחרים למשך כמה שנים טובות) שמעיבה עליי מדי יום.
למעשה הדבר מקשה עליי בלהתקדם בחיי, למשל בלרצות ולשאוף זוגיות ולטרוח לשם כך, ודאי שבדבר מעורב פחד גדול.
גם כשאני כעת מתעניינת בתחום לימודים מסוים, אני מאוד חוששת לדברים מסוג: "אם בסופו של דבר אשתעמם מהלימודים שאולי אבחר" "אם לא אסתדר חברתית" "אם ארצה לעזוב פתאום באמצע מסיבה כזאת או אחרת".
על מנת להקל על תגובתכם אציין שבסה"כ אני בחורה שעובדת כל יום, את שרותי הצבאי מילאתי כראוי וגם די נהניתי מהסטאטוס החברתי בתקופת המדים (על אף קשיים התחלתיים), סיימתי 12 שנ"ל, בחורה די מוכשרת הייתי אומרת סה"כ, אך הפן החברתי בחיי מעיב עליי עד מאוד וגורם לי לחששות גדולים.
אני חשה סגורה מאוד.
אשמח לתגובה מקצועית,
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מנשה כהן05/01/2011שלום רוני. החוויות שעברת בילדותך כנראה "נרשמו" בפנים ומייצרות חוסר בטחון בעצמך ובהתקדמות שלך בעבודה, בזוגיות ובחברה. כאילו הפנמת דחייה ובקורת ועכשיו מה שהפנמת חוזר אליך עם "קולות" פנימיים של ספק עצמי. האם היו בחייך דמויות חיוביות - למשל הורים או אחים? אנשים קרובים מהם קבלת תמיכה ועידוד?
הספק העצמי מבטא עצמו כחרדה שאומרת הרבה "אם"..אם ואם.. ואולי חסרה יד מרגיעה ומעודדת. מאחר שאת בטיפול פסיכולוגי - אני מניח שתוכלי שם להביא את עצמך ואת פחדייך ולהתגבר על הספק ביחד עם במטפל שלך..אולי תכתבי לך קצת , אם את אוהבת להתבטא בכתב..חוויות חיוביות שהיו בכל זאת בשנות חייך..מה הרגשת שם ומה עודד אותך. גם חלומות כדאי לרשום ולהביא לטיפול..בגיל הזה שלך אפשר לעשות מעין התחלה חדשה..RESTART
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)