שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רינת
    31/01/2011

לפני כמה שנים יצא לי לראות תכנית בטלויזיה שמדברת על תופעה או מחלה,אני לא זוכרת כ"כ..של נשים צעירות שרואות את עצמן כמכוערות בצורה קיצונית. ז"א שיש להן ראייה מעוותת..לא מדובר באנורקסיה שבחורות חושבות שהן שמנות כשהן בעצם רזות אלא בבנות שנראות בסדר גמור אבל רואות את עצמן כמו משהו מעוות במראה.למשל פנים מאוד ארוכות,אף גדול,מצח קטן בצורה קיצונית,אין פרופורציות בין חלקי הגוף..דברים כאלה..זה משהו מוכר??אם כן אני אשמח לקבל על המחלה הזו קצת מידע..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

חנה הללי
    09/02/2011

שלום רינת
    אני מאמינה שעל כל מחלה ניתן היום לקרוא באינטרנט ולקבל מידע רפואי מדעי מקיף שאינו מתחום עיסוקינו.
    יחד עם זאת את מתארת תופעה של תפיסת מציאות ותפיסת עצמי עם דגש על דימוי גוף.
    כמובן שאנו כמטפלים, מכירים תופעה זו שבאה על רקע ביולוגי,פסיכולוגי,חברתי ותרבותי.
    אנו מטפלים בעיקר בחלק הפסיכולוגי , בחלק המנסה ללמד קבלה עצמית,אהבה ואנושיות.
    החלק המנסה להפריד בין עיקר לתפל כשהעיקר הוא כמובן החלק של הפנימיות. אנו מטפלים בהדגשת המחירים שהפרט משלם על החיים בתרבות המערבית, הצרכנית.תרבות המונעת בעיקר מאינטרסים כלכליים. תרבות המאצילה ומהללת מודלים שאינם קיימים ועל יד כך משפיעה על התודעה של אנשים ונשים,וגורמת להם לשאוף למודל לא מציאותי.בנוסף לכך כל נושא הפוטושופ והריטוש המוציא למגזינים דמויות לא טיבעיות.
    הצורך והרצון לחיפוש אחר המושלם והמיקוד בחיצוני מייצר בנפש תמונות מעוותות מציאות.
    אם כך את מתייחסת לעצמך ממולץ טיפול פסיכולוגי דחוף!
    בהצלחה
    חנה הללי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו