מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה קרירות??תלמידה01/02/2011
ברצוני לשתף אותכם במשהו אישי. למחנך שלי יש פייסבוק ואנו התלמידים חברים בפייסבוק שלו. אימי מאד סחבקית כזאת, ליברלית ויש לה אמפתיה כלפי מורי. בעבר, ביקשה חברות פייסבוק להיות עם המורה שלי, אך הם כותבים ביניהם בהודעה האישית ולא שכולם רואים. יש ביניהם קצת כימייה וכעין ידידים. לפני כשבועיים היה לו יום הולדת ואנו התלמידים אחלנו לו מזל טוב וכל אחד ואחת כתבה ברכה בפייסבוק שלו. וכמעט לכולם הוא הגיב לכל אחת באותו סגנון: "תודה רבה תלמידתי היקרה." "תודה לך יקירתי". ולכמה תלמידים "תודה לך תלמיד יקר וחמוד" וכד'.הפייסבוק של אמי היה פתוח, מה גם אנו מאד פתוחות וגלויות אחת לשנייה. היא קיבלה תזכורת מהפייסבוק שיש לו יום הולדת. הרגישה צורך גם לאחל לו, אך אחלה לו ובירכה אותו בהודעה האישית. בנוסח: "מזל טוב דוד היקר! שפע ברכות ואיחולים ליום הולדתך" וכו'. הוא ענה לה: "תודה רבה. מרגש. אין מילים בפי". מדוע היה "קשה" לו גם לכתוב לאימי וכמו שכתב לתלמידים "שרה היקרה"? וכד' מדוע רק "תודה רבה. מרגש. אין מילים". מדוע לא נילווה לשם מילות כבוד, מילים של חיבה כפי שכתב לנו התלמידים, הרי גם אמי כתבה לו "דוד היקר".? מה דעתך ?מבלי שאינך מכיר אותם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה קרירות?? - תגובה
חנה הללי09/02/2011שלום תלמידה
המימד של הפייסבוק יכול מאוד לבלבל.
לכן בואי ננסה לעשות קצת סדר.
קיומן של מערכות יחסים בין המורה לתלמידים היא רצויה וחיובית.
תקשורת טובה תורמת לאוירה ולסביבה לימודית וחברתית טובה בכיתה.
הפייסבוק הינו אמצעי תקשורת נוסף לו יתרונות רבים היכולים לשפר ולהוסיף לתקשורת.
יחד עם זאת הוא גם מסייע לבלבל את היוצרות, מסייע לבלבל את הגבולות.
הן של התלמידים והן של ההורים והמורים.
הכתיבה על ה"קיר", והחשיפה מול כולם מייצרת סוג של יחסים שיטחיים עם העדר אינטימיות.
הקשר שלך עם אמא של הוא קשר של של אם -בת בהיררכיה של קשר בינדורי על אף "הסחבקיות" שעלולה להטעות.
הקשר של המורה עם התלמידים אף הוא קשר הררכי של מידרג סמכויות ואחריות,על אף קיומו של ערוץ הפייסבוק שעלול שוב להטעות.
כמו כן מערכת היחסים של אימך עם המורה ,מעבר לכל מה שקשור אלייך כתלמידה אינה מעניינך .
אם מישהו נפגע ממישהו בעולם המבוגרים אני מציעה שתשאירי זאת להם .ההנחה היא שהם ידעו כיצד להתמודד. סמכי עליהם הם המבוגרים. את המתבגרת,אל תקחי את העלבון של אימך עלייך.נסי להפריד בין מה שקשור אלייך ולבני גילך לבין מה שלא.
שוב סימכי על המבוגרים האחראיים.
בהצלחה
חנה הללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה קרירות?? - תגובה
מנשה כהן09/02/2011שלום. נראה לי שאת כל כך מעריכה, ואולי מעריצה, את המחנך שלך - שאת מייחסת משקל גדול למוצא פיו.
אמך אינה ץלמידה שלו, והוא מן הסתם מסייג את עצמו..נראה לי שאת גם כה מזדהה עם אמא שהיית רוצה בשבילה - מה שיש לך..
אני חושב שאין בדברי המחנך "קרירות"..אלא דוקא התייחסות מתאימה למי שאינו תלמיד שלו
קחי את זה יותר בפשטות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)